BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

WARKAH DARI NaMi (penulis)

~ASSALAMMUALAIKUM~

'SELAMAT DATANG KE BLOG SAYA!!!'

blog ini hanyalah sekadar hiburan buat diri ini semata - mata... Tiada kaitan dgn org lain, so sebarang persamaan yg disengajakn / tidak disengajakan adalah secara kebetulan... maaf di atas segala kesulitan yg berlaku.... ^V^
Terdapat ralat dalam alat ini

Tuan/Cik Muda

Translate

Halaman

Isnin, 7 September 2015

UTHM Dengan Hikmah Kita Meneroka

Assalam sume!!!
  Salam sejahtera, salam satu UTHM~~~
Geeez~ ok2 akhirnye tamatlah sudah keje sye sebagai penanam anggur (penganggur) yg berjaya and now bergelar mahasiswi UTHM lak... x pernah dgr UTHM? K E S I A N~ UTHM stand for Universiti Tun Hussein Onn Malaysia atau dulunye dikenali sebagai KUiTTHO (Kolej Universiti Tun Hussein Onn) yg terletak di Parit Raja, Batu Pahat, Johor...  xjauh dr rumah sye je, jgn jelez~ hehehe...

hahaha, tp yg lawaknye my parent lepas taruk je barang dlm bilik, terus blah tinggalkn sye cmtu je... org lain punye la teman anak smpai ptg.. tp x pe la, sye dah biase~ kt plkn cmtu, kt matrik pon cmtu... itu pon dah kire baik my parent nak hantar... klau dibuatnye suruh my angah tlg hantarkn or naik bas sendiri, habis sye cmtu...

so far, roomate sume ok~ sye kongsi bilik dgn 3 org lg roomate sye: Ima (katil sebelah), Pika and Yaya... sume dr lain2 negeri, sye je yg JOHOR jati kt situ... hahaha, xpe la~ janji depa friendly, no racist, no kenegerian... bilik sye nie kire besar la jugak, katil single sorg satu, meja study besar kedabak, loker besi besor punye... sampai kipas siling pon sorg satu!!! x ke besor bilik tu... cume yg sedihnye, tandas and bilik air cume ade satu je... kne lak kongsi 8 org coz cmpur bilik dpn skali.... tp x pe la, rezeki... btw, sye dok aras 3, ingat rendah je aras 3 tu... skali tgk rupenye tinggkat 4, hujung skali paling tinggi... huhuhu, rupenye uni sye nie gune sistem org british, die panggil tingkat satu tu ground floor (aras bawah), penat la sye memanjat tingkat 4 tu... (eleh, mcm la x biase, kt matrik pon tingkat 4 gak...)

 Ok, Minggu Haluan Siswa pon dah abis... MHS nie leih kurang mcm orientasi la... penat tau~ bukan sbb kne raging dgn senior or fesi2, tp sbb asyik kne balik kolej kediaman kol 2pg and bangun kol 5pg je... sooooo tired~ Btw, akak2 fesi bebaik je... senior2 kt sini pon ok, no prob... x kne buli, x kne kacau, kteorg sesat depa tlg guide... so kirenye sume ok la...

start je minggu study, abis sesat sye dibuatnye... x tau dah smpai mane sebenarnye... main jln je~ even xde la besor mane uni sye nie, tp gile jauh klau nak jln dr kolej kediaman ke pintu pak guard! so nak x nak kne naik bas, tp yg x besnye bas lmbt and sesak mcm tin sardin je dlm bas tu... perghhh! disumbat2 bdk2 dlm bas tu... xpe la, nak gi study kn... kerna terpakse aq relakn... masuk kelas lak, skali dpt lecturer yg ganas2... sedih je...

Peta UTHM
Universiti TerHebat Malaysia
Peta Blok B Kolej Kediaman Tun Fatimah (blok sye)
TF stand for Tun Fatimah
Blok B, bilik sye yg atas skali tu~
Tun Fatimah (gmbar mase pendaftaran)
with my mom~ thank mom and dad for everything, doakn kakak berjaya...  kakak cube yg terbaik!!!
x lengkap student life klau xde bnde nie~
Bersame Dato' Hisyammuddin (anak Tun Hussein Onn)
Jangan jelez~ kami dpt bergambar dgn Farin Ahmad and Izzue Islam di program Warung Halal anjuran 1M4Youth 

Dewan Sultan Ibrahim yg gah dgn lampu2 di siling2 dan dinding2~ cantik!!!
huhuhu~ nampaknye gmbr2 yg lain bakal menyusul nnt memandangkn sye sdg sibuk~
so, smpai di sini je la ye dr sye, sekian terima kasih...
Assalam!!!

0 ulasan:

BuTToN

fb Twitter

Post Menarik & Terkini

get this widget here