BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

WARKAH DARI NaMi (penulis)

~ASSALAMMUALAIKUM~

'SELAMAT DATANG KE BLOG SAYA!!!'

blog ini hanyalah sekadar hiburan buat diri ini semata - mata... Tiada kaitan dgn org lain, so sebarang persamaan yg disengajakn / tidak disengajakan adalah secara kebetulan... maaf di atas segala kesulitan yg berlaku.... ^V^
Terdapat ralat dalam alat ini

Tuan/Cik Muda

Translate

Halaman

Ahad, 2 Ogos 2015

Campak belakang for RAYA 2015



Assalam sume!!!
   Hahahaha~ org first raya dah post gmbr, sye dah setengah bulan baru nak post... btw, nak buat cmne, my lappy kt sini sye kt sana... hahaha (sadly laugh with tears)

xpe la, janji dpt post kn...
my raya xde la havoc sgt... zaman kegemilangan (kanak2) dah nak berakhir kn... (sbb umur makin meningkat, sedar2 dah nak 20)
klau dulu, my abg sedare siap bwk angkatan mercun mcm nak berperang je gayenye... tp mmg slalu lawan mercun dgn jiran2 dulu... tgk sape lg banyak, lg kuat bunyi... hahaha, skarang tu cume history~ legend kot dulu2... tp skarang sumpah, klau mlm raye je mesti kne jd anak dara sunti melayu terakhir... abis kne pasang langsir, gubah bunga, pasang sarung bantal sofa, masukkn kuih raya (nasib sye x buat kuih raya, sume kuih tunjuk..) dll... tp smbil buat tu sambil bertakbir la... mlm rayakn... org lain dok tembak meriam sane sini, kte xkn nak ikut same.. kn lg elok klau laungkn takbir, kene la matang sikit.. umur dah meningkat, iman mcm mane??? DEEP~

baju raye sye warna hijau... rumah warna hijau, langsir hijau, sofa hijau, smpai sambul duit raya and bekas kuih raya pon hijau... uhh~ siap boleh nyorok mcm sesumpah kt dinding umah tu klau nak... jgn ckp MAK KO HIJAU kt sye sudah...
btw, tu mmg warna kesukaan mak sye, nak buat cmne...  hehehe

first time balik raye sye kene bangun pukul 4 pg coz nak balik kg kt kulai, dah la mlm tu tido lmbt dlm kol 2 pg... pukul 5pg dtg umah nenek kt muar nie, salam sat before bertolak gi kulai... ofcoz x ramai yg bangun time tu... atok nenek and my makcik2 je yg bngun time tu...
sampai kulai pon dlm kol 7 pg... ngantok gile time tu, tido je memanjang dlm keter even sye nie bkn jenis tido dlm keter klau x penat...

solat raya sye tahun nie kt masjid kulai, dlm ngantok2 tu nak khusukkn diri mmg menguji iman... nasib x tersungkur tertido time imam bace doa abis solat tu... hahaha... this funny... tp xpe la, dah buat mane yg mampu...

raye tahun nie pon xde la meriah mane... yg turun padang kt kulai nie pon dlm 4 or 5 keluarge je... (even my dad family ade 15 family) coz yg  lain gi umah mak mertua katenye... xpe la, janji sempat jumpe gak dgn sume time raye nie...

raye belah muar lak.. my abg sedare yg baru kawin ari tu mmg x sudah perangai mcm budak2.... die bwk bunge api 120 shots klau x silap... tp best, dpt gak la merase tgk bunge api smbil feeling2 throwback zaman kecik2... tp yg x bestnye, sye nie asyik dpt job kt dapur je... jd tukang cuci pinggan mangkuk cawan bagai... hahaha~ dah nak buat cmne, klau my adik yg buat mau sume pinggan die pecahkn... bkn nak ckp ganas, tp die mmg dr hari first raya smpai la skarang jd tukang pecahkn pingan la, cawan la... adoi, pening tgk...

marhaban tahun nie sye bwk keter, join marhaban pon smpai sekerat je jln... bkn malas or anti sosial ye... tu sbb my uncle aunty nak dtg umah beraya... my abg2 sume x boleh harap, so terpakse la cabut dr marhaban tu...

tp yg bestnye, tahun nie sye join event karimamak, KARIMAMAK BARAAN~ huhu, sape x rindu jumpe kwn2 lame satu skola dulu... huhuhu, nak pelok2 je korg kuat2... tp sedih coz x dpt nak beraya umah cikgu klass dulu, sbb x sempat and sbb cikgu2 sume buzzy lg, ade yg still kt kg... xpe la, bersyukur la dpt gak lepas rindu jumpe kwn2... SYUKUR SELALU la kn~~~

Nak tgk gmbr raya sye.....?
emmm, ok la... biar gmbr berbicara, klau sye je yg cite mau smpai ade 3 part nnt...
#campakbelakangpunye #rayatime #syukurselalu #karimamak

Celebrating Raya with my OC, Chika-Chan and Leon
My mom and dad di pg raya kt Kulai... hehehe, mak ayah sye comel~
gambar keluarga, AL-RAZ (tp my adik laki x masuk gmbr lak...)
Nie beraya kt MUAR, lg tepat kt umah sye... hijau x? hehehe~


Hari keluarga Hj. Hairaini

Baraan Karimamak~ ko yg pandu aq yg panas... hahaha, xde la kidding~

rindu kt DC, tp x cukup sorg nie... huhuhu, hope ILI bebaik kt korea ye..

karimamak tiba di umah sye... 




antara umah cikgu yg sempat dikunjungi: cikgu Razak (my dad), cikgu Misroh, cikgu Adam and cikgu Noraini
rumah cikgu Noraini cantik sgt~~~ girlz2 only
cikgu Misroh masih seperti dulu... sempoi~
Boys Only
pas abis baraan, kami ke sungai parit sulong!!! yeah~ cantik sgt pemandangan...
baru perasan tudung kami 4 warna... hehehe

0 ulasan:

BuTToN

fb Twitter

Post Menarik & Terkini

get this widget here