BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

WARKAH DARI NaMi (penulis)

~ASSALAMMUALAIKUM~

'SELAMAT DATANG KE BLOG SAYA!!!'

blog ini hanyalah sekadar hiburan buat diri ini semata - mata... Tiada kaitan dgn org lain, so sebarang persamaan yg disengajakn / tidak disengajakan adalah secara kebetulan... maaf di atas segala kesulitan yg berlaku.... ^V^
Terdapat ralat dalam alat ini

Tuan/Cik Muda

Translate

Halaman

Isnin, 7 September 2015

Lagu Tema UTHM

Lagu UTHM - Gemilang UTHM

UTHM Dengan Hikmah Kita Meneroka

Assalam sume!!!
  Salam sejahtera, salam satu UTHM~~~
Geeez~ ok2 akhirnye tamatlah sudah keje sye sebagai penanam anggur (penganggur) yg berjaya and now bergelar mahasiswi UTHM lak... x pernah dgr UTHM? K E S I A N~ UTHM stand for Universiti Tun Hussein Onn Malaysia atau dulunye dikenali sebagai KUiTTHO (Kolej Universiti Tun Hussein Onn) yg terletak di Parit Raja, Batu Pahat, Johor...  xjauh dr rumah sye je, jgn jelez~ hehehe...

hahaha, tp yg lawaknye my parent lepas taruk je barang dlm bilik, terus blah tinggalkn sye cmtu je... org lain punye la teman anak smpai ptg.. tp x pe la, sye dah biase~ kt plkn cmtu, kt matrik pon cmtu... itu pon dah kire baik my parent nak hantar... klau dibuatnye suruh my angah tlg hantarkn or naik bas sendiri, habis sye cmtu...

so far, roomate sume ok~ sye kongsi bilik dgn 3 org lg roomate sye: Ima (katil sebelah), Pika and Yaya... sume dr lain2 negeri, sye je yg JOHOR jati kt situ... hahaha, xpe la~ janji depa friendly, no racist, no kenegerian... bilik sye nie kire besar la jugak, katil single sorg satu, meja study besar kedabak, loker besi besor punye... sampai kipas siling pon sorg satu!!! x ke besor bilik tu... cume yg sedihnye, tandas and bilik air cume ade satu je... kne lak kongsi 8 org coz cmpur bilik dpn skali.... tp x pe la, rezeki... btw, sye dok aras 3, ingat rendah je aras 3 tu... skali tgk rupenye tinggkat 4, hujung skali paling tinggi... huhuhu, rupenye uni sye nie gune sistem org british, die panggil tingkat satu tu ground floor (aras bawah), penat la sye memanjat tingkat 4 tu... (eleh, mcm la x biase, kt matrik pon tingkat 4 gak...)

 Ok, Minggu Haluan Siswa pon dah abis... MHS nie leih kurang mcm orientasi la... penat tau~ bukan sbb kne raging dgn senior or fesi2, tp sbb asyik kne balik kolej kediaman kol 2pg and bangun kol 5pg je... sooooo tired~ Btw, akak2 fesi bebaik je... senior2 kt sini pon ok, no prob... x kne buli, x kne kacau, kteorg sesat depa tlg guide... so kirenye sume ok la...

start je minggu study, abis sesat sye dibuatnye... x tau dah smpai mane sebenarnye... main jln je~ even xde la besor mane uni sye nie, tp gile jauh klau nak jln dr kolej kediaman ke pintu pak guard! so nak x nak kne naik bas, tp yg x besnye bas lmbt and sesak mcm tin sardin je dlm bas tu... perghhh! disumbat2 bdk2 dlm bas tu... xpe la, nak gi study kn... kerna terpakse aq relakn... masuk kelas lak, skali dpt lecturer yg ganas2... sedih je...

Peta UTHM
Universiti TerHebat Malaysia
Peta Blok B Kolej Kediaman Tun Fatimah (blok sye)
TF stand for Tun Fatimah
Blok B, bilik sye yg atas skali tu~
Tun Fatimah (gmbar mase pendaftaran)
with my mom~ thank mom and dad for everything, doakn kakak berjaya...  kakak cube yg terbaik!!!
x lengkap student life klau xde bnde nie~
Bersame Dato' Hisyammuddin (anak Tun Hussein Onn)
Jangan jelez~ kami dpt bergambar dgn Farin Ahmad and Izzue Islam di program Warung Halal anjuran 1M4Youth 

Dewan Sultan Ibrahim yg gah dgn lampu2 di siling2 dan dinding2~ cantik!!!
huhuhu~ nampaknye gmbr2 yg lain bakal menyusul nnt memandangkn sye sdg sibuk~
so, smpai di sini je la ye dr sye, sekian terima kasih...
Assalam!!!

Sabtu, 22 Ogos 2015

Kiraz Mevsimi (Cinta Di Musim Ceri)


Kiraz Mevsimi

Yine de inanmam sonsuz aşka,
Gelip geçer sevda dedikleri,
Kısacıktır ömrü bilen bilir,
Adı Kiraz Mevsimi…

Hayat gel şaşırt bugün beni,
Aklımdan geçenleri,
Getir koy karşıma,
Bir aşk hiç yaşanmamış gibi,
Her gün yepyeni kalır mı buralarda,
Tutar mı ellerimden,
Hatta koyar mı kalbimi kalbimin, yanına

OST Cinta Di Musim Cherry

Masih adakah cinta yang abadi
Menyatukan dua hati saling isi
Daun pun menari, Alam bersaksi
Seindah musim ceri, Kejutan slalu terjadi
Takdir slalu tersembunyi, Cinta bukan ilusi
Inikah awal cinta abadi
Di setiap hari yang akan kujalani

Akankah…. Tangan ku di genggam sang cinta
Hati ku pun rela kuserahkan

Masih adakah cinta yang abadi
Menyatukan dua hati saling isi
Daun pun menari, Alam bersaksi
Seindah musim cheri

Masih adakah cinta yang abadi
Menyatukan dua hati saling isi
Daun pun menari, Alam bersaksi
Seindah musim cherry

English Translation Lyrics  

Cherry Season

However, I don't believe in endless love
It comes and goes what they call affection
It's life is very very short, if you're aware, you know,
It's called Cherry Season…

Life, come and surprise me today,
What's on my mind -
Bring it and put it in front of me,
Stays a love as it was never lived,
Does it stay new everyday in these areas,
Does it take my hands,
And does it even put my heart to your heart, side by side?

Assalam sume!!!
hahaha~ tu lagu cite Kiraz Mevsimi (Cinta Di Musim Ceri) yg baru sye tgk... huhuhu, cite nie pada sye best even sye x layan telenovela (kt astro bella ade) tp yg nie tip top la~ 

cite nie pasal seorg gadis,Okyu yg suke kt abang kawan baiknya, Mete... tapi kawan kepada abang kawan baik dia, Ayaz pulak suke kat dia... hahaha, nak lagi pening seorang lagi kawan dia, Seyma pulak suka kt Mete...  ape yg bakal belaku? kne la tgk sendiri... hahaha

Kiraz Mevsimi (Cinta Di Musim Ceri)

Nie fanart dari sye, hahaha~

Sabtu, 8 Ogos 2015

My Artwork 2015

Assalam sume!!!
   Huhuhuhu~ dah lame rasenye x melukis nie... haih, bukn x mau or malas nak lukis... tp sebagai student yg tersangatlah 'baik' and 'rajin' kne la jd 'contoh yg baik' kn... hahaha~ kidding..

btw, nie je la artwork sye yg x seberapa.... x cantik mne pon, and x bnyk perubahan dr yg dulu... sye jarang melukis, so not much improvement... so~ x nak ckp bnyk, sye punye style lukis mmg gune pensil, sye x de nak lukis digital or gune pen sgt...  sorry klau gmbr x jelas sgt ye~~~

nie fanart for my kawan punye novel... even x siap lg and bnyk lg nak kne betolkn, sye ttp suke cite die.. mane tau satu hari nnt novel nie dpt diterbitkn and popular, time tu sye boleh tersenyuum bngge ckp penulis tu kwn sye

Lukisan semula~ my roomate kt KMNS... Miss them so much!!!

malam dinner kt KMNS: Night of the secret~ time nie pakai mask, tp sbb dah abis event, so mls nak pakai

nie floormate sye aka kwn bilik depan... yup, sye mmg baik dgn sume org~

gmbr nie paling sye suke~ The Hate and Love..  sye jdkn wallpaper whatapps and wechat sye~

hahaha, don't ever judge me~ (say with evil laugh)

My OC (original character), Makoto Chika aka Chika-chan~
She is a cute loli with 140cm tall but she genius and scary too...

My another OC, Leon~
He always wear his mask coz he had a scar on her face, he is a kind man even he look scary

this my new OC, Erika~ but still on WIP...

Once Upon A Time~ Romeo And Juliet in my version~ Rosaline is romeo first love...

My Lovely DP~ this is the most i love...
come visit my:

FACEBOOK- Ami Erah
INSTAGRAM- Shadow People (Ami Erah)
DEVIANTART- AmiErah96

and don't forget to like and comment too~~~

TQVM... XD

tarian para-para kem sembrong



Haaaaaah!!!! jumpe pon Para-Para Kem Sembrong punya... huhuhu, event nie bkn kumpulan and group sye yg buat, xpe la asal dpt tgk jd pengubat rindu... PLKN xde la seksa mane, best gak and banyak pengalaman... sayangnya skarang kne tangguh lak PLKN nie coz negara x cukup bajet kot...

sye simpan lg lirik para-para nie, dgn lirik kem sembrong pon sye simpan... rindu wei~

Jumaat, 7 Ogos 2015

幸福小团圆 Matriculation College of Negeri Sembilan (KMNS) CNY MV 2014/2015



jumpe video nie kt youtube time saje2 nak tgk KMNS punye video... hahaha, kreatif bdk2 cina kolej aq nie... tp asal xde video pasal hari raya ke, marhaban ke... yg malay muslim punye la... jumpe pon satu pasal event Auratku Maruahku punya dulu...

xpe la, papepon enjoy tgk video nie~ hehehe, student feeling bile x dpt balik cuti mmg sedih!!!

Ahad, 2 Ogos 2015

Campak belakang for RAYA 2015



Assalam sume!!!
   Hahahaha~ org first raya dah post gmbr, sye dah setengah bulan baru nak post... btw, nak buat cmne, my lappy kt sini sye kt sana... hahaha (sadly laugh with tears)

xpe la, janji dpt post kn...
my raya xde la havoc sgt... zaman kegemilangan (kanak2) dah nak berakhir kn... (sbb umur makin meningkat, sedar2 dah nak 20)
klau dulu, my abg sedare siap bwk angkatan mercun mcm nak berperang je gayenye... tp mmg slalu lawan mercun dgn jiran2 dulu... tgk sape lg banyak, lg kuat bunyi... hahaha, skarang tu cume history~ legend kot dulu2... tp skarang sumpah, klau mlm raye je mesti kne jd anak dara sunti melayu terakhir... abis kne pasang langsir, gubah bunga, pasang sarung bantal sofa, masukkn kuih raya (nasib sye x buat kuih raya, sume kuih tunjuk..) dll... tp smbil buat tu sambil bertakbir la... mlm rayakn... org lain dok tembak meriam sane sini, kte xkn nak ikut same.. kn lg elok klau laungkn takbir, kene la matang sikit.. umur dah meningkat, iman mcm mane??? DEEP~

baju raye sye warna hijau... rumah warna hijau, langsir hijau, sofa hijau, smpai sambul duit raya and bekas kuih raya pon hijau... uhh~ siap boleh nyorok mcm sesumpah kt dinding umah tu klau nak... jgn ckp MAK KO HIJAU kt sye sudah...
btw, tu mmg warna kesukaan mak sye, nak buat cmne...  hehehe

first time balik raye sye kene bangun pukul 4 pg coz nak balik kg kt kulai, dah la mlm tu tido lmbt dlm kol 2 pg... pukul 5pg dtg umah nenek kt muar nie, salam sat before bertolak gi kulai... ofcoz x ramai yg bangun time tu... atok nenek and my makcik2 je yg bngun time tu...
sampai kulai pon dlm kol 7 pg... ngantok gile time tu, tido je memanjang dlm keter even sye nie bkn jenis tido dlm keter klau x penat...

solat raya sye tahun nie kt masjid kulai, dlm ngantok2 tu nak khusukkn diri mmg menguji iman... nasib x tersungkur tertido time imam bace doa abis solat tu... hahaha... this funny... tp xpe la, dah buat mane yg mampu...

raye tahun nie pon xde la meriah mane... yg turun padang kt kulai nie pon dlm 4 or 5 keluarge je... (even my dad family ade 15 family) coz yg  lain gi umah mak mertua katenye... xpe la, janji sempat jumpe gak dgn sume time raye nie...

raye belah muar lak.. my abg sedare yg baru kawin ari tu mmg x sudah perangai mcm budak2.... die bwk bunge api 120 shots klau x silap... tp best, dpt gak la merase tgk bunge api smbil feeling2 throwback zaman kecik2... tp yg x bestnye, sye nie asyik dpt job kt dapur je... jd tukang cuci pinggan mangkuk cawan bagai... hahaha~ dah nak buat cmne, klau my adik yg buat mau sume pinggan die pecahkn... bkn nak ckp ganas, tp die mmg dr hari first raya smpai la skarang jd tukang pecahkn pingan la, cawan la... adoi, pening tgk...

marhaban tahun nie sye bwk keter, join marhaban pon smpai sekerat je jln... bkn malas or anti sosial ye... tu sbb my uncle aunty nak dtg umah beraya... my abg2 sume x boleh harap, so terpakse la cabut dr marhaban tu...

tp yg bestnye, tahun nie sye join event karimamak, KARIMAMAK BARAAN~ huhu, sape x rindu jumpe kwn2 lame satu skola dulu... huhuhu, nak pelok2 je korg kuat2... tp sedih coz x dpt nak beraya umah cikgu klass dulu, sbb x sempat and sbb cikgu2 sume buzzy lg, ade yg still kt kg... xpe la, bersyukur la dpt gak lepas rindu jumpe kwn2... SYUKUR SELALU la kn~~~

Nak tgk gmbr raya sye.....?
emmm, ok la... biar gmbr berbicara, klau sye je yg cite mau smpai ade 3 part nnt...
#campakbelakangpunye #rayatime #syukurselalu #karimamak

Celebrating Raya with my OC, Chika-Chan and Leon
My mom and dad di pg raya kt Kulai... hehehe, mak ayah sye comel~
gambar keluarga, AL-RAZ (tp my adik laki x masuk gmbr lak...)
Nie beraya kt MUAR, lg tepat kt umah sye... hijau x? hehehe~


Hari keluarga Hj. Hairaini

Baraan Karimamak~ ko yg pandu aq yg panas... hahaha, xde la kidding~

rindu kt DC, tp x cukup sorg nie... huhuhu, hope ILI bebaik kt korea ye..

karimamak tiba di umah sye... 




antara umah cikgu yg sempat dikunjungi: cikgu Razak (my dad), cikgu Misroh, cikgu Adam and cikgu Noraini
rumah cikgu Noraini cantik sgt~~~ girlz2 only
cikgu Misroh masih seperti dulu... sempoi~
Boys Only
pas abis baraan, kami ke sungai parit sulong!!! yeah~ cantik sgt pemandangan...
baru perasan tudung kami 4 warna... hehehe

Sabtu, 27 Jun 2015

Manga Marathon!!!

Hahahahaha~~~
   Assalam sume!!!
   Ari nie sye nak kongsikan senarai manga yg sye bace demi menghabiskn masa dan membuang kebosanan sye kt rumah dari mereput je... pfft, mereput~
Kebanyakkn manga yg sye bace mmg genre shoujo, kepada yg x minat harap maaf la ye~ XP

OK, balik pade topics, nie antara manga2 yg sye bace:

ORE MONOGATARI (My Love Story)
Ce teka sape watak hero cite nie? Yg Hensem tu ke yg sorg lg? hahaha...
Hero cite nie ialah........ Bkn yg hensem tp yg sorg lg tu!!! Mula2 bace cite nie sye pon mcm x sangka sape yg bdk pempuan tu suke... tp cinta x mengenal rupa kn... at least laki yg die suke tu jujur and baik.... tp realiti bkn mmg cmnie ke? biaenye kte akan jatuh cinta dgn org yg bertentangan dgn pilihan ideal kte kn... hahaha, tp cite nie mmg sweet sgt2 and lawak! for me, it the best!!! XD

 HORIMIYA



Hahaha~ Nie satu lg manga shoujo yg buat sye gelak sakan.... Cebayangkn bdk laki yg nampak nerd tu sbnrnye bertatu, bertindik, tp die bkn gengster, bie anak org kedai kek... cute kn? tp scary gak...
And heroin die yg cantik, pandai dan perfect tu sbnrnye seorg yg plain je and cekap uruskan hal2 rumah... dieorg tau rahsia dieorg antara satu same lain and sejak tu dieorg rapat... cite nie tunjukkn setiap org ade personaliti yg lain di skola and di luar... cite nie pon bez!!!

AO HARU RIDE



Cite nie lak mmg shoujo habis~ tp best! pasal cinta pandang pertama.... xtau nak comment ape kt cite nie... yg pasti cite nie ok la pada saye, sweet and lawak gak kekadang...

HIYOKOI


Hahaha... yg nie pon buat sye gelak2 je... ce bayangkn cinta antara 2 org yg berbeza gile... sorg tinggi, sorg lg rendah... sorg friendly, sorg malu2... sooooo sweet~ they got the idea, jarang org buat cite pasal beza ketinggian nie.... XD

TONARI NO KAIBUTSU-KUN (My Little Monster)




Hahahaha, nampaknye sye mmg suke layan manga shoujo yg lawak2 kot... cite nie ok~ sye pernah tgk anime die dulu, tp x paham sgt... tu yg bace manga die lak... Layan habis~ bdk laki tu org anggap die mcm monster, and budak pempuan tu lak nerd yg x amik kesah... tp boleh je bercinte, hahaha~~~

OOKAMI SHOUJO TO KURO OUJI (Wolf Girl And Black Prince)



Hahahaha, cite nie best!!! jangan sangka sume laki hensem tu putera yg baik... skali dpt yg scary and sadis mcm dlm cite nie...tp actually, laki tu baik je pon... hahaha, pempuan tu lak kaki penipu... padan la dpt gelaran wolf girl tu...

DENGEKI DAISY



Cite nie paling x leh blah~~~ Dr awal tgk smpai habis gelak je... cite yg mmg BEST!!! serius 200% cite nie klau sye boleh bagi markah... hahaha XD tp dlm gelak2 tu ade gak yg sedih....
nk tau cite nie pasal ape tgk sendiri ye~

BARAKEMON


OK, cite nie bkn shoujo... so sape2 yg x minat shojo boleh tgk la... cite pasal kehidupan seorg penulis kanji or something like that la (sye x tau nak ckp org yg tulis kanji khat tu nak panggil ape...) yg terpakse tinggal kat satu pulau terpencil... mule2 die x suke pulau tu, tp lame2 rase seronok... penduduk pulau tu mmg baik2... lawak pon ade tgk cite nie~

NORAGAMI


Nora klau dlm bahase jepun maksud die 'stray' dlm bahase inggeris... lebih kurang mcm liar la...
so, noragami maksud die 'dewa liar'... maybe~
hahaha, cite nie pasal dewa yg dilupakan, YATO yg menerima sebarang kerja or permintaan dgn bayaran 5 yen (sgt murah...)
tp cite nie x abis lg....

Huhuhuhu, sume cite nie pade saye bez!!! Terbaik~

BuTToN

fb Twitter

Post Menarik & Terkini

get this widget here