BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

WARKAH DARI NaMi (penulis)

~ASSALAMMUALAIKUM~

'SELAMAT DATANG KE BLOG SAYA!!!'

blog ini hanyalah sekadar hiburan buat diri ini semata - mata... Tiada kaitan dgn org lain, so sebarang persamaan yg disengajakn / tidak disengajakan adalah secara kebetulan... maaf di atas segala kesulitan yg berlaku.... ^V^
Terdapat ralat dalam alat ini

Tuan/Cik Muda

Translate

Halaman

Selasa, 18 November 2014

Movie~~~




Assalam sume!!!
   Hahaha.... disebabkan kebosanan yg melampau mase cuti skola nie, sye dok je r diam2 dlm bilik layan movie2 yg ade to kill my time... btw, sye lg suke layan movie sedih, huhu... habis lecun coz air mate nie dok mengalir mcm sungai... haha, drama pon sye layan gak, anime ofcoz la, manga pon bukak gak... rindu sey nak bace manga.. btw, skarang nie manga (comik) mmg mahal la, RM10!!! perghhh!!! mau cekek darah, dulu xde rmahal cmne... juz RM7 je... huhuhu, abis duit sye... terpaksela jimat2 or bace online je.... nasib baik rumah sye ade wifi, senang nak bace online... huhuhu...

Oh, balik pade topik... sye nak kongsikan cite yg sye tgk... bez ssgt~~~ ajuk die KOIZORA (sky of love), pasal sorang budak pempuan yg jatuh cinte kt budak laki yg terjumpe handphone die but budak laki tu sebenarnye sakit... die ade cancer, so die buat pempuan tu benci die coz die x nak pempuan tusediih bile die xde, die nak pempuan tu bahagia dgn laki lain.... cite nie dah lame dah, cume sye je yg x brkesempatan nak tgk... cite nie dr manga... so sye ade la bace manga die sikit2 coz mase sye bace tu sye blom daftar matrik lg, nie pon sye dah lupe cite die, tu yg tgk movie die je lg senang.. haha...
Koizora (Sky Of Love)
Manga die...
emm... cite lain yg sye tgk... SECRET, cite taiwan kalau x silap... cite nie pon bez, pasal bdk laki yg baru masuk skola, die sebenarnye pandai main piano.... mase mule2 masuk tu die trjumpe budak pempuan kt bilik muzik lame kt skola die... btw, sebenarnye bdk pempuan tu dr mase lampau, so xde sape yg nampak die kecuali bdk laki tu... bdk pempuan tu rentas mase mase die main piano lagu 'secret' yg  die jumpe kt bawah piano tu... cite die mmg bez!!! sye x mau la jd spoiler, so klau nak tau ending cite nie tgk la sendiri ye..
Cite nie kawan sye yg kasi...
cite lain yg sye tgk... Paradise Kiss, cite pasal soarang budak pempuan yg masuk skola bdk pandai, die suke kt kawan baik die... then ade sorang laki nak die jd model utk baju yg die reka... mule2 pempuan tu x mau, tp lame2 die buat gak bile kne pakse dgn laki tu... and lame2 die sendiri mule suke kt laki tu, tp laki tu pulak kne smbung blajar kt luar negara... cite nie pon dr manga

Lagi... sye tgk cite Honey & Clover, nie pon cite lame... sye dpt dr kawan, cite die pon ok la... pasal cinte & persahabatan... sye lg suke tgk anime die dr movie die... tp cite anime die lain sikit dr drama... so sye x tau nak gtau cite nie camne sbnrnye... emm, tp cite nie mmg bez, so korg tgk la sendiri ye~

Cite anime yg sye dok layan lak, Hotarubi no Mori e...  sye ade manga die tp malay version la, tajuk die 'Cinta di hutan kelip-kelip' klau x silap sye la.... cite die pasal budak puampuan nie sesat dlm hutan mase kecik2, then die jumpe sorang laki yg tolong die... sbnrnye laki tu salah satu semangat kt hutan tu, kire mgm roh or hantu la... so, bdk laki tu xleh kne sentuh dgn manusia... then bdk pempuan tu janji utk jumpe laki tu tiap2 tahun sampai la die dah besar.. pastu mase pesta musim panas untuk semangat2 kt hutan tu, budak laki tu tolong seorang budak yg tejatuh, tibe2 badan die mcm nak hilang, rupenye budak yg die tolong tu manusia gak... tp laki tu senyum je & cakap akhirnye die dpt gak sentuh pempuan tu & terus peluk pempuan tu dan lenyap... sedih gak la....



Btw, ari tu sye g jln2 dgn my friendz tgk cite Big Hero 6, boleh tahan cite die.. comel & bez~ cite nie satu2nye cite Disney yg ditukar  jd manga, even Frozen lg popular (setahu sye la)... name watak utame die pon Hiro, name jepun tu... haha...


0 ulasan:

BuTToN

fb Twitter

Post Menarik & Terkini

get this widget here