BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

WARKAH DARI NaMi (penulis)

~ASSALAMMUALAIKUM~

'SELAMAT DATANG KE BLOG SAYA!!!'

blog ini hanyalah sekadar hiburan buat diri ini semata - mata... Tiada kaitan dgn org lain, so sebarang persamaan yg disengajakn / tidak disengajakan adalah secara kebetulan... maaf di atas segala kesulitan yg berlaku.... ^V^
Terdapat ralat dalam alat ini

Tuan/Cik Muda

Translate

Halaman

Rabu, 21 Mei 2014

Tamat Latihan PLKN!!! Yeah~

Assalam sume!!!
   Ari nie dgn rasminye sye nak umumkn yg sye dah tamat latihan kt PLKN! yeah!!! sbnrnye sye dah boleh balik 18hb ari tu tp sye blik 19 hb & ari nie baru berkesempatan utk bkak blog tulis entry pasal PLKN... BTW, sye ade gak rase sedih & kecewa even gembira coz dah xyah pikir pasal plkn & bleh fokus kt Matrik je... ye la happy2 gak tp ttp sedih coz terpakse berpisah dgn kawan2 kt sne, x dpt tgk lg permandangan yg cantik kt sane & x dpt join dieorg wat flying fox, renang, menembak dll.... huhu, nak sgt pegang M16 tu, rare tau~Tp nak ckp PLKN nie x seronok & boring sgt pon x r, pling x merase gak wat PARA-PARA (tarian tentera) kt sane... dpt r sedikit sebanyak pengalaman yg dpt ditimba...

kt sane sye ade dpt ramai kawan2 yg lain latar belakang~ every one have their own story right? yg lain kaum & agana dr sye pon ade...satu dorm tu kire dah mcm 1 Malaysia r, mcm ade... Indian Chiness, Malay nasib baik 'lain2' xde... tp dorm sye (P8) paling sikit bdk, juz 16 org je... 10 Melayu, 5 Chiness & sorg Indian:

  • Mai~ Ketua Dorm
  • Liza~ P. Ketua Dorm
  • Sofea~ Ajk Sajian Comp. Wirawati Delta
  • Mira(me)~ Ajk/kteua Agama Dorm
  • Ela
  • Tira
  • Ummi
  • Era
  • Fatin
  • Nat
  • Tong~ Ketua Dobi Dorm
  • Xuan
  • Ee
  • Shuen
  • Ruey
  • Kausi
tp sbnrnye awl2 tu kira ramai je bebdk dorm sye tu, pass medical checkup je ramai yg kne balik... sedih gak r even baru kenal brape minggu..:
  • Amira
  • Dayah
  • Sue
  • Priya
  • Yana
Btw, to all P8 Dorm Members: Thank u very much coz sudi jd kawan sye, sudi terima sikap sye, sudi terima sye sbagai ketua agama utk dorm & sudi baik2 dgn sye even sye ade gak wat salah...
To kekwan yg lain, terutamanye Aini, Intan, Aida, Faz, Azah & Aina: be strong & thank coz sudi jd my buddyz~ hope u all dpt tamatkn PLKN dgn jayanye!
To Delta Wirawati: teruskn usaha, jdkn DELTA no 1!!! Ayuh DELTA terus mara~

Salam sayang, MIRA P8K19 (PLKN Sembrong K2/S11/2014)

Khamis, 15 Mei 2014

Happy Mothe's Day

Assalam sume!!!
   dikesempatan ini sye nak ucapkn: HAPPY MOTHER'S DAY kt sume ibu2 kt luar sne...


to my own mom: hari2 kakak adelah hari ibu, so kakak akn sambut ia hari2... kakak nak mohon maaf klau kakak sde wat salah & silap, kakak tau kakak nakal & degil, kakak harap mak x tersingung dgn kakak... kakak akn ingat mak dlm setiap butir doa kakak, doakn kakak berjaya~ Insy-Allah!!!
tetibe rase sayu bile ingat balik cite nie, wuwuw~ clannad after story


Cuti PLKN 4 Temuduga IPG~ YEAH!!!





Asssalam sume!!!
  Ari nie sye nak ckp yg sye dpt cuti 3 hari dr plkn coz ade temuduga IPG, oh yeah~
Happy?! MESTI r happy~ happy gile2 kot... hahaha~ btw, ari nie sbnrnye last day sye pnye cuti, tu yg tulis entry nie coz rindu gile kot kt blog nie... huhu~ kol 2:30 pm nnt dah kne gerak balik, even x jauh kne brtolak awl gak coz sye kne g umah makcik sye & kne lapor diri kt kem sblum kol 5 ptg~ klau x, mmg merase kene maki hamun jurulatih kt sene... truthly, jurulatih tu xde r garang sgt mcm askar pn, depa juz garang klau kte sume wat silap or time kawad je... time biase2 boleh je lepak sekaki siap gelak2 cite pelik2 lg... sempoi je~

OK, balik pasal my temuduga... emmm, ok r, not so bad ape yg sye wat... tp suara sye nie time tu r nak wat hal, boleh lak sakit tekak time temuduga tu... tau r kt plkn tu slalu sakit, tp time darurat nie pon hang nak sakit gak~ haih, ape boleh wat dah nasib, die yg nak sakit tekak kn, kte xleh wat pape r~

time temuduga tu sye kne soal pasal OKU, beri pendapat & pengalaman pasal OKU~ sye pon bantai je cite ape yg sye rase & my story pasal OKU... pastu die tanye pasal kanak2, ape yg depa perlukan dll la... pastu kne lak wat origami, adus~ mane den tau nak wat ape bile tibe2 je kne wat origami tu.... kepala dah r tgh tingtong nie, nasib baik otak still bleh pakai, terus ingat kt plkn ade blajar wat origami burung dgn btol (even sye dah tau cara nak watnye~)... ape lg, terus wat cepat2, dgn terkoyak kt sayapnye r, kira bantai r, agak2 dpt siap dgn ade rupe burung sikit.... haha~

last skali die tanye sume org kt situ, ade amik tawaran mne2 ke? sye jawab r dpt unimas tp maybe x g, matrik kt kuala pilah~ then die tanye klau dpt IPG nie tp kt tmpat jauh nun mcm kt sabah or sarawak, sangup kah? sye jawab okey je, setel sume bnde... nak wat camne dah tu mmg kne jwb cmtu... & last soalan, nape nak masuk IPG nie? jawapan sye, sye suke bdk2 & nie ape yg mak sye sarankn... OK r tu dr sye ckp yg mak sye yg suruh sye masuk even sye x terase nak g pon.... hahaha~
dikesempatan ini sye nak ucapkn: HAPPY TEACHERS' DAY kt sume cikgu sye dr tadika hingga ke menengah atas~

BuTToN

fb Twitter

Post Menarik & Terkini

get this widget here