BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

WARKAH DARI NaMi (penulis)

~ASSALAMMUALAIKUM~

'SELAMAT DATANG KE BLOG SAYA!!!'

blog ini hanyalah sekadar hiburan buat diri ini semata - mata... Tiada kaitan dgn org lain, so sebarang persamaan yg disengajakn / tidak disengajakan adalah secara kebetulan... maaf di atas segala kesulitan yg berlaku.... ^V^
Terdapat ralat dalam alat ini

Tuan/Cik Muda

Translate

Halaman

Isnin, 7 April 2014

Good Bye To Me & From Me Too~

Assalam sume!!!
   Agak sukar nak diucapkn coz x sume bende kte boleh ucap dgn perkaatan & luahkn dgn tulisan, so cube paham pic nie ye... Hope u'll enjoy your life without my entry for this 3 months...



Love At The First Sight #1

Assalam sume!!!
   Ari nie sempena last day sye utk update blog sye nie coz dlm mase 3 bulan nie sye akan mengikuti PLKN, sye akan 'menceritakan serba sedikit pasal My First Love Story... sye xde r nak wat sgt entry nie coz sye rase malu la nak cerita kt org lain, but coz dah janji dgn my BFF untuk cite kn segalanye pasal sidia kn... so terpakse r wat etry nie... BTW, sye x kn sebut name die, juz gne simbol A utk wakilkn dia... (coz my BFF dah tau name die even bkn full name...) haha~

TIME SKOLA RENDAH:
   ok nak dipendekkn cite, sye kenal die mase sye still darjah 2 nak masuk 3, maybe... (sye nie jenis susah nak ingat) mesti ramai yg ckp: "Wow, mude gile... " or " Kecik2 lagi dah nak bercinta - cintun, ape nak jd..." Ok, fine but truthly sye bkn terus suke kt dia pon... mesti la step by step gak kn..? sye nie time darjah 2 dulu x mcm skarang, sb tu bile sye cite ade je yg  akn ckp: " tipu r... Betol ke ko cmtu.." ( sye pernah cite kt salah seorg BFF sye time skola rendah dulu...) Sye xde r alim, baik & sopan santun sgt time tu, lg teruk perangai sye time tu mcm laki & sye nie anti-sosial coz sye pernah hilang kepercayaan dgn kawan baik sye... so, result sye mmg teruk, same mcm perangai sye... sampai r ade sorg guru nie ckp: "Cube tgk Si A tu... baik, pandai, & aktif sukan. cube jd mcm die, elok sikit perangai tu..." haha~ coz cikgu tu dah ckp cmtu, so sye ape lg... terus stalk si A tu r, tgk ape la mamat nie buat sampai sume org 'sayang' sgt kt die... tau2 die nie mmg baik pon, pandai lak tu, kawan pon ramai, apetah lg perminat...


   then, sye mule rase cemburu & benci sikit kt die coz sume cikgu ckp die nie baik r, pandai r... memuji sgt die tu, sape je r yg x jelous... titebe je time sye dok memenung die, die boleh toleh lak... siap senyum manis lg, sye rase die mmg dah prasan yg slame nie dlm kelas sye dok tenung die lame2 even die dok dpn sgt & sye dok hujung kt blakang... okey~ tertangkap sudah... tp sye nie kn jenis suke cover dgn wat muke toya je, so sye wat x tau je r... even dlm hati dah risau gile2... sye nie kn budak lagi time tu, so sye risau r takut die marah sye lak... tp die cool je, sampai r masuk darjah 5, sye masih stalk die & mule lah satu perasaan baru... tp bukan cinte ye...! juz kagum dgn die... tp lelame sye mule rase yg sye dah fall in love dgn die since first time nampak die senyum tu... (biase r org ckp dr benci jd cinta, dr marah jd sayang~)

   mase darjah lime lak si A nie dok dpn sye dgn die punye BFF, sye lak dok sebelah anak cikgu yg becok gile... dah r becok, suke jage tepi kain org lak tu... ade sekali tu sye terbawak diari sye yg ade tulis pasal si A & all my problem ke skola, tau2 time naik kelas pass rehat je die tgh pegang buku tu.. Oh, no~ terus sye mintak balik tp die x kasi & terus bukak buku tu... sye cube rampas tp die tu tinggi, so mne r sye sampai... then ape lagi, makan sebiji buku lima sye r jawabnye, Ouch~ terus nangis die...sye mmg teruk! tp bukan salah sye ye~

   Time darjah enam lak, my BFF tetibe je cakap yg die suke lak kt si A tu.. ok, my reaksi mesti lah terkejut tp bukan mcm berok r... sye nie lak jenis yg pilih kawan dulu baru cinte (tu sye dah tetapkn..), so sye pon rase elok r sye mengalah... selang brape bulan, my BFF tetibe je ckp die suke org lain lak... aik, boleh lak main suke2 org BFF sye nie... Btw, time tu pon sye baru dpt tau yg si A nie dah couple dgn my junior yg baik dgn sye... so, sye x mau r kacau die...

Passenger - Let Her Go


Assalam sume!!!
   Ari nie sye nak tuju kn satu lagu buat my BFF, Dulcinea Members (WANA, RA-IN, EQA, & ILI), so enjoy! :
To: All My BFF~
Passenger - Let Her Go

Well you only need the light when it's burning low 
Only miss the sun when it starts to snow 
Only know you love her when you let her go 
Only know you've been high when you're feeling low 
Only hate the road when you're missing home 
Only know you love her when you let her go 
And you let her go 

Staring at the bottom of your glass 
Hoping one day you'll make a dream last 
But dreams come slow and they go so fast 
You see her when you close your eyes 
Maybe one day you'll understand why 
Everything you touch surely dies 

But you only need the light when it's burning low 
Only miss the sun when it starts to snow 
Only know you love her when you let her go 
Only know you've been high when you're feeling low 
Only hate the road when you're missing home 
Only know you love her when you let her go 

Staring at the ceiling in the dark 
Same old empty feeling in your heart 
'Cause love comes slow and it goes so fast 
Well you see her when you fall asleep 
But never to touch and never to keep 
'Cause you loved her too much and you dive too deep 

Well you only need the light when it's burning low 
Only miss the sun when it starts to snow 
Only know you love her when you let her go 
Only know you've been high when you're feeling low 
Only hate the road when you're missing home 
Only know you love her when you let her go 
And you let her go 
Oh oh oh no 
And you let her go 
Oh oh oh no 
Well you let her go 

'Cause you only need the light when it's burning low 
Only miss the sun when it starts to snow 
Only know you love her when you let her go 
Only know you've been high when you're feeling low 
Only hate the road when you're missing home 
Only know you love her when you let her go 

'Cause you only need the light when it's burning low 
Only miss the sun when it starts to snow 
Only know you love her when you let her go 
Only know you've been high when you're feeling low 
Only hate the road when you're missing home 
Only know you love her when you let her go 
And you let her go
LOL~
P/S: hope our friendship will be forever & ever untill jannah!!! XD
Btw, sye suke intro dlm piano version punye~

Khamis, 3 April 2014

Qing Fei De Yi (Ku Juga Mencintaimu)

Assalam sume!!!

   Ari nie sye nak kongsikn satu lagu yg sye minat time kecik2 dulu... nostagia btol bile dgr balik~ memory to remember~ #remedy... lagu nie sye x tujukn kpd sesape pon,haha... (nampak sgt menipu~lol) *rasenye my bff tahu sape yg sye maksudkn tu... nnt2 r sye cite ye~*

Sukarnya 'tuk ku melupakan 
Sinar matamu yang menawan 
Terbayang-bayang tiap masa 
Senyuman mu menggoda
Kehangatan terasa di jiwa
Tika kau lafaz kata cinta
Nafas terhenti seketika
Seakan sukar ku percaya
Ooh.oh.
*Ku juga mencintai dirimu
Mengapa sukar ku luahkan
Bukan sengaja ku menahan
Bibir membeku lidah terkelu
Ku juga mencintai dirimu
Kau amat sempurna buatku
Bukan saja aku biarkan
Kan ku ucap jua padamu
Sukarnya untukku ucapkan
Ku takut akan kehilangan mu
Akan ku buat segalanya
Untukmu kekasihku
Cuma satu yang belum terluah
Kalimah cinta kau nantikan
Bila masa dan ketika
Tidak dapat ku menjawabnya
Ohhh..
ULANG*
Semalaman ku menunggu panggilanmu
Pabila terdengar suaramu
Ku terlupa segalanya 

BuTToN

fb Twitter

Post Menarik & Terkini

get this widget here