BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

WARKAH DARI NaMi (penulis)

~ASSALAMMUALAIKUM~

'SELAMAT DATANG KE BLOG SAYA!!!'

blog ini hanyalah sekadar hiburan buat diri ini semata - mata... Tiada kaitan dgn org lain, so sebarang persamaan yg disengajakn / tidak disengajakan adalah secara kebetulan... maaf di atas segala kesulitan yg berlaku.... ^V^
Terdapat ralat dalam alat ini

Tuan/Cik Muda

Translate

Halaman

Sabtu, 29 Mac 2014

Finally~ My SPM Result!

Assalam sume!!!
   Ari nie sye sgt2 teruja coz debaran selama ini diakhiri dengan ukiran senyuman & titisan mutiara kegembiraan... Bohong r klau sye ckp sye sikit pon x rase takut tp mmg sye jenis yg suke wat muke toya je... haha, mlm sebelum result kluar tu ramai yg kecut perut & x tido malam, tp sye still boleh tido nyenyak & pagi2 tu rase mcm xde pape je.... EMPTY!!! molla~ sye rase lebih baik berserah kpd keajaipan Tuhan yg maha Esa, sye dah usaha & berdoa dgn bersungguh-sungguh tinggal tawakal je kn?

Terubat sekit rindu di hati wat kengkawan, guru2 & skola bile pagi2 dtg skola utk amik result SPM.... Pg tu bukak almari baju lame, tgk2 ade lg r baju skola sye... Waaah! rse teruja tgk baju tu, rase rindu nak pakai tp sye x pakai pon pg tu coz nampak pelik lak nnt... sye juz pilih jubah raye sye tahun nie... sepanjang perjalanan ke skola rase ok je, xde cuak mcm time PMR tu... xde rase nak muntah or sakit perut mcm dulu2... tp yg xleh blah bile tgk2 bdk2 form 5 tahun nie (batch my adik laki) ade skali dlm dewan tu, jd penonton & pemberi tepukan... makin cuak & rase agak x adil coz mase zaman sye form 5 xde pulak mcm nie... huhu~ nasib r... lg bedebar nak amik coz all my best friendz ade skali... (slalunye mesti x cukup sorg coz my bff WANA slalunye gi amik kt Jabatan Pendidikan Johor di JB)

Tibe je mase nak sebut name2 pelajar terbaik SPM, mate terus fokus kt pentas sambil still borak2 dgn kawan2 tp telingga dah x dgr ape yg dibicara... time name sye disebut, sye x bangun coz name ayah sye silap sebut.. sye ingat org lain, so sye wat toya lg r... skali my friendz ckp tu sye r, so dgn kelam kabut sye terus diri & jalan naik pentas... time naik tu mmg rase nak jatuh tersungkur kt tangga tu coz lupe nak angkat kain sikit... dah tu tgn nie gatal2 lak nak g salam sume org kt atas pentas tu, dgn cikgu laki lak tu tp sye sempat kembali waras & terus wat gaya ucap trimas kt sume (cover line punye pasal...LOL), nasib xde sape prasan... turun pentas je terus tgk result sambil kaki melangkah mencari abah, air mata jgn ckp r... mmg leleh dok time tu, nasib baik pandai wat muke toya... rase sedih sikit coz mata pelajaran yg abah den ajar sendiri x dpt A, juz dpt B+ je... (BTW, my ABAH ajar fizik..) "Sorry ABAH, kakak dah cuba yg terbaik nie.."

So secara kesimpulannye sye dpt 8A (2A+, 3A, 3A-) & 2B+ (Fizik & BI), my abah terus suruh tepon my mom tp time2 mcm nie r tepon sye tu nak habis duit, dah x leh tepon... terus cakap kt abah suruh tepon my mak gune tepon dia... lps gtau mak, my adik laki lak sebuk nak tegok result sye... yg xleh blah tu kekwn die join skali...( nasib baik result den boleh tahan baik klau x sure kne gelak & jadi bahan dgn diorg...) Then, sye & kekwn pon terus cari cikgu kelas kteorg, MAMA SALY~ rindu bukan main dgn die!!! die ucap tahniah kt sume bbdk die time amik sijil berhenti skola dr die... Tetibe je sye dgr suara seseorg rupenye our school ladybos, Pengetua Noriah yg baru je nak pindah skola... die x brape kenal sye time naik pentas tu baru die tahu yg sye nie anak CIKGU RAZAK, my dad... haha, tu yg die terus dtg jumpe & ucap tahniah tu...

balik umah je terus tepon kedua-dua atok & nenek sye, diorg pon tumpang gembira dgn kejayaan sye... BTW, sorry lambat update entry nie coz sye tgh sibuk dgn sye punye pemohonan upu my JPJ keter & persediaan PLKN... mmg full habis masa sye, cuti skolah nie pon kene jaga my adik sedara & gi balik kampung... tp yg bestnye dpt ampau coz dpt result yg baik, Alhamdulillah~

sebahagian ahli KARIMAMAK~ (karisma)

bersama home teacher tersayang, MAMA SALY

pic mase konvo pra grasuasi SPM~


0 ulasan:

BuTToN

fb Twitter

Post Menarik & Terkini

get this widget here