BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

WARKAH DARI NaMi (penulis)

~ASSALAMMUALAIKUM~

'SELAMAT DATANG KE BLOG SAYA!!!'

blog ini hanyalah sekadar hiburan buat diri ini semata - mata... Tiada kaitan dgn org lain, so sebarang persamaan yg disengajakn / tidak disengajakan adalah secara kebetulan... maaf di atas segala kesulitan yg berlaku.... ^V^
Terdapat ralat dalam alat ini

Tuan/Cik Muda

Translate

Halaman

Sabtu, 29 Mac 2014

JPJ Keretaku~



Assalam sume!!!
  Ari nie sye nak war2 kn bahawa sye akan dpt lesen P x lame lg coz sye dah LULUS JPJ KERETA!!! haha, Alhamsulillah~ bukan nak belagak juz nak kongsi cite je.... Sye dpt JPJ laki time wat litar(dlm) & jalan raya(luar)... Alhamdulillah, Tuhan permudahkn segalanye... tp yg xleh blah tu time test luar tu JPJ die muke macam cina, so sye masuk r keter tanpa beri salam & terus ucap selamat petang (nasib x wat angkat tabik skali) rupe2nye die tu ISLAM (Ouch! tu r jgn menilai buku dari ruas) terus sye ketawa & mintak maaf... lepas beri salam sye pon wat r ape yg patut mcm yg diajar... time mandu tu tetibe je die suruh berhenti kt tepi jln lepas sye turn kat simpang, x sampai setengah jln pon... sye ape lg, naik cuak r coz biasenye klau berhenti tepi jln nie maknenye dah gagal... sye pikir balik yg sye ade wat silap ke? xkn r.... tp skali tu die ckp: "Jgn rsau, sye luluskn awk r... juz turn back, sye dah penat nak cepat balik nie... tp awk kne diam2 tau pasal nie...haha~" baru r lega hati sye, buat cuak je r tuan JPJ nie... BTW, Alhamdulillah sekali lg coz berkat doa sume sye berjaya lepas JPJ test nie... Thank~


Finally~ My SPM Result!

Assalam sume!!!
   Ari nie sye sgt2 teruja coz debaran selama ini diakhiri dengan ukiran senyuman & titisan mutiara kegembiraan... Bohong r klau sye ckp sye sikit pon x rase takut tp mmg sye jenis yg suke wat muke toya je... haha, mlm sebelum result kluar tu ramai yg kecut perut & x tido malam, tp sye still boleh tido nyenyak & pagi2 tu rase mcm xde pape je.... EMPTY!!! molla~ sye rase lebih baik berserah kpd keajaipan Tuhan yg maha Esa, sye dah usaha & berdoa dgn bersungguh-sungguh tinggal tawakal je kn?

Terubat sekit rindu di hati wat kengkawan, guru2 & skola bile pagi2 dtg skola utk amik result SPM.... Pg tu bukak almari baju lame, tgk2 ade lg r baju skola sye... Waaah! rse teruja tgk baju tu, rase rindu nak pakai tp sye x pakai pon pg tu coz nampak pelik lak nnt... sye juz pilih jubah raye sye tahun nie... sepanjang perjalanan ke skola rase ok je, xde cuak mcm time PMR tu... xde rase nak muntah or sakit perut mcm dulu2... tp yg xleh blah bile tgk2 bdk2 form 5 tahun nie (batch my adik laki) ade skali dlm dewan tu, jd penonton & pemberi tepukan... makin cuak & rase agak x adil coz mase zaman sye form 5 xde pulak mcm nie... huhu~ nasib r... lg bedebar nak amik coz all my best friendz ade skali... (slalunye mesti x cukup sorg coz my bff WANA slalunye gi amik kt Jabatan Pendidikan Johor di JB)

Tibe je mase nak sebut name2 pelajar terbaik SPM, mate terus fokus kt pentas sambil still borak2 dgn kawan2 tp telingga dah x dgr ape yg dibicara... time name sye disebut, sye x bangun coz name ayah sye silap sebut.. sye ingat org lain, so sye wat toya lg r... skali my friendz ckp tu sye r, so dgn kelam kabut sye terus diri & jalan naik pentas... time naik tu mmg rase nak jatuh tersungkur kt tangga tu coz lupe nak angkat kain sikit... dah tu tgn nie gatal2 lak nak g salam sume org kt atas pentas tu, dgn cikgu laki lak tu tp sye sempat kembali waras & terus wat gaya ucap trimas kt sume (cover line punye pasal...LOL), nasib xde sape prasan... turun pentas je terus tgk result sambil kaki melangkah mencari abah, air mata jgn ckp r... mmg leleh dok time tu, nasib baik pandai wat muke toya... rase sedih sikit coz mata pelajaran yg abah den ajar sendiri x dpt A, juz dpt B+ je... (BTW, my ABAH ajar fizik..) "Sorry ABAH, kakak dah cuba yg terbaik nie.."

So secara kesimpulannye sye dpt 8A (2A+, 3A, 3A-) & 2B+ (Fizik & BI), my abah terus suruh tepon my mom tp time2 mcm nie r tepon sye tu nak habis duit, dah x leh tepon... terus cakap kt abah suruh tepon my mak gune tepon dia... lps gtau mak, my adik laki lak sebuk nak tegok result sye... yg xleh blah tu kekwn die join skali...( nasib baik result den boleh tahan baik klau x sure kne gelak & jadi bahan dgn diorg...) Then, sye & kekwn pon terus cari cikgu kelas kteorg, MAMA SALY~ rindu bukan main dgn die!!! die ucap tahniah kt sume bbdk die time amik sijil berhenti skola dr die... Tetibe je sye dgr suara seseorg rupenye our school ladybos, Pengetua Noriah yg baru je nak pindah skola... die x brape kenal sye time naik pentas tu baru die tahu yg sye nie anak CIKGU RAZAK, my dad... haha, tu yg die terus dtg jumpe & ucap tahniah tu...

balik umah je terus tepon kedua-dua atok & nenek sye, diorg pon tumpang gembira dgn kejayaan sye... BTW, sorry lambat update entry nie coz sye tgh sibuk dgn sye punye pemohonan upu my JPJ keter & persediaan PLKN... mmg full habis masa sye, cuti skolah nie pon kene jaga my adik sedara & gi balik kampung... tp yg bestnye dpt ampau coz dpt result yg baik, Alhamdulillah~

sebahagian ahli KARIMAMAK~ (karisma)

bersama home teacher tersayang, MAMA SALY

pic mase konvo pra grasuasi SPM~


Ahad, 16 Mac 2014

Selagi Ayah Masih Ada...

Assalam sume!!!
   Ari nie sye tetibe je teringgin nak wat entry pasal AYAH bile teringat kt satu entry dalam majalah SOLUSI... Ape yg anda tahu pasal 'AYAH'? seorg lelaki yg kita panggil ABAH? ABI? BABA? BAPA? DAD? FATHER? x banyak yg kite tahu pasal ayah kn? selalunye kita selalu dengar ceramah mesti banyak sebut pasal pengorbanan seorg ibu, jarang disebut pasal ayah kn? sungguh dalam al-Quran ade menyebutkan agar kita menghormati kedua-dua org tua kita... terutamanya ibu~ etapi pengorbanan seorg ayah juga tidak kurang besarnya...

Yup, My Dad is My Hero~
Tahukah kita, sungguh besar pengorbanan seorg ayah? tahukah kita sungguh berat tanggungjawab seorg ayah? AYAH~ dialah insan yg membisikan azan & iqamat di telinga kita sejusteru sahaja kita lahir ke bumi Allah melihat keindahan alam ciptaan-Nya... dialah insan yg sanggup bekerja membanting tulang demi memastikan kita dapat menghadapi kehidupan dengan selesa... dialah insan yang sanggup memenuhi kehendak anaknya meskipun sesukar mana dugaan yang mendatang... dialah insan yang dalam marah & tegasnya tersemat kasih & sayang seorg bapa... Dan dialah insan yang sanggup mengalas tanggungjawap sebagai seorg AYAH...

Biasanye kita jarang nampak seorg ayah menunjukan kasih sayangnya... biasanya ramai yang cakap "Ayah saya garang, dia selalu marah sya... dia x sayangkn saya mcm ibu..." Ya, kasih seorg ayah x sama mcm kasih seorg ibu... tapi tahukah kita seorg ayah punyai cara tersendiri dlam menunjukan kasihnya...

saat kita masih dalam kandungan lagi dia sudah berfikir2 perbelanjaan kita utk menghadapi kehidupan, perbelanjaan persekolahan kita, perbelanjaan kemasukan ke u utk kita dll...

saat kita berjaya dlm peperiksaan & masuk ke u ternama, selalunya ibu yang awal2 ucap tahniah & hadiahkn kita macam2... ayah pula hanya sekadar senyum, namun tahukah kita ayah kita selalu memuji kita dihadapan rakan2nya dan berbangga dgn kita tanpa kita sedar...

sewaktu kita melangkah ke asrama or berada jauh dari ibu bapa, sememangnya ibulah yang selalu menelefon kita... tp tahukah kita bahawa ayah lah yang selalu mengingati ibu agar menanyakan khabar anaknya... ayahlah yang menjadi seorg perindu sekiranya kita mengetahui... malah ayah lah sentiasa mendoakan keselamatan & kesejahteraan anaknya di perantauan...

sewaktu kita semakin dewasa & mula melangkah ke alam perkahwinan, ibu lah yang menanggis sewaktu akad nikah dijalankn... tapi tahukah kita yang ayah sangat berat hati untuk melepaskn anak perempuannya utk melayari bahtera alam perkahwinan... malah selepas itu, tanpa dilihat & diketahui org dia lah yang menangis kerana anak perempuannya yang dijaga dgn penuh kasih sayang sudah diserahkn tanggungjawabnya kepada suami si anak...

Oleh itu seharusnya kita bersyukur kerana masih dikurniakan limpahan kasih seorg ayah dari kecil hingga dewasa... jangan pula bila mereka sudah tua & kita sudah berjaya, kita hantar kedua-dua ibu bapa kita ke pusat jagaan org2 tua...  bersyukurlah kerna masih ade lagi anak2 diluar sana yang tidak mempunyai ayah apatah lagi menagih kasih seorg insan bernama AYAH~


Surat Hari Ini~

Assalam sume!!!
   Ari nie sye dpt surat tau~  Bkn surat cinte, bkn gak surat upu... (haha) Tp~ surat dr JLKN (Jabatan Latihan Khidmat Negara)... Oww~ so sweet tau isi surat tu... sampai kte rase nak meleleh je air mate nie, even bkn sbb gembira tp duka.. Uwaaa~

mma 'HAPPY MAIL' r sgt...
banyak tau isi suratnye... ade medical check up, surat klau nak mintak tangguh or batal & lain2... time amik surat tu dr en. posman, bleh lak en. posmen tu senyum2 mcm nak ckp: "tahniah dik coz dpt PLKN" haha~

My abg lagi r, bkn main syok lg dia kenekn sye... mentang2 la dia x dpt, how cruel... Dia siap ckp padan dgn muke sye & suruh kte siap2 untuk gi... Siap r dia, nnt kt sne sye blajar gune M16, balik je sye rembat satu wat tembak dia... hahaha~

Btw, my friends ckp ok r tu bleh wat banyak kawan baru... OK, fine... tp sye akn miss sume kt sini nnt... sye mesti miss blog nie coz 3 bln xleh nak update entry baru...

So, dikesempatan ini, sye, NAMI selaku pemilik blog nie mengharapkn agar kalian2 yg bace blog nie dpt doakn keselamatan sye sepanjang menjalani PLKN nnt...

P/S: doakn gak kejayaan sye dlm SPM & JPJ lesen keter sye ye... THANK coz bace entry sye nie!!! XD

Jumaat, 7 Mac 2014

Edcoustic - Menjadi Diriku

Assalam sume!!!
   Ari nie sye nak kongsikn lirik lagu Edcoustic - Menjadi Diriku~

Nape sye tulis entry nie? mestilah sbb lirik lagu nie mcm best je... & coz sye x suke org lain cakap ape yg perlu sye jadi! I HATE WHEN I'M NOT BEING MYSELF~ Understand now!!!


Please understand me even i still can't understand myself~

Diriku Adalah Aku


Edcoustic - Menjadi Diriku


Tak seperti bintang di langit
Tak seperti indah pelangi
Karena diriku bukanlah mereka
Ku apa adanya

Dan wajahku memang begini
Sikapku jelas tak sempurna
Ku akui ku bukanlah mereka
Ku apa adanya

*
Menjadi diriku
Dengan segala kekurangan
Menjadi diriku
Atas kelebihanku....

Terimalah aku
Seperti apa adanya
Aku hanya insan biasa
Ku pun tak sempurna

Tetap ku bangga
Atas apa yang ku punya
Setiap waktu ku nikmati
Anugerah hidup yang ku miliki

Back to * 

Khamis, 6 Mac 2014

Oh My~ PLKN! Why Me...

Assalam sume!!!
   OK, sye letih sgt hari nie.... so nak ringkaskn cite, bile sye balik dari kelas mandu kereta je, my friends said yg PLKN utk panggilan ke2 dah boleh tgk kt internet... so bile sye tgk, sye dpt tp takpe gak r coz dkt je tempat dia dr rumah sye... nasib baik x dpt jauh2, jenuh nak rindu org2 kt sini nnt... haih~ doakn sye selamat disane nnt ye...

BTW, sye dah lulus JPJ utk lesen motor... keter? belom lg r... klau sye bawak keter, sure boleh masuk paper coz mnyebabkn kemalangan (maybe... tp mintak dijauhkn r...), haih~ so doakn sye berjaye utk dptkn lesen keter tu ye...

Rabu, 5 Mac 2014

Ouran High School Host Club

Assalam sume!!!
   Ari nie sye nak kongsikan satu cite yg asalnye juga dari manga & anime : Ouran High School Host Club (sye dah bace manga & tengok anime dia, sebab tu sye tahu... tp cite nie pon sye dah lame tgk sebenarnye)

Haha~ sye nie mmg dok umah tgk cite je... budak xde keje la katekn... tp ade gak org tanye sye:"x takut ke result nak kluar x lame lg? siap boleh tgk cite, ketawa mcm org nak gile..." and my reaction: "Entah... nak kate takut, x sgt... juz enjoy my life" sambil wat muke toye even ade gak r rse gemuruh tu bile ingat tarikhnye (dlm 20/3 kot...)

Ok, balik pade tujuan utama entry nie... cite nie genre die ialah romantik comedy + shoujo... sye kasi rating dia dlm 4.5/5 la... so kirenye cite nie ok r pade sye.... tp klau anda baru tgk cite nie maybe anda rase cite nie x brape elok coz cite dia mcm banyak BL (boy love) or in other meaning mcm GAY je.. tp x gak coz watak2 dlm tu sebenarnye normal je, xde pon yg suke same jantina... Moreover, my adik ckp cite nie mcm nak tunjukkn ape yg org kaye2 wat... bile pikirkn balik ade betul gak ape yg adik dye ckp tu coz cite nie mmg pasal org kaye2 je... macam x realistik sikit coz pade org yg x brape kaye mcm sye nie x dpt nak menghayati cmne hidup sebagai org kaye (mne lah sye tahu cmne kehidupan org kaye...)

Tp cite nie klau tgk mmg xleh nak berhenti ketawa... cite nie pasal kehidupan sorg gadis normal yg diterima masuk ke skola elit utk anak org kaye dgn bantuan biasiswa yg diperoleh... secare x sengaja dia terpecahkn pasu mahal milik Host Club kt skola tu mase nak cari tempat untuk belajar... then, disebabkn x mampu bayar ganti rugi utk pasu tu maka dia terpakse bekerja dgn Host Club tersebut...

nak tahu lebih lanjut? layan sendiri kt YouTube or bace manga dia kt Manga Fox ye...

watak utama : Haruhi
Haruhi sebelum masuk ke skola tersebut... 
Ahli2 Host Club yg lain : Mori, Honey, Hikaru, Haruhi, Tamaki, Kouru & Kyoya

watak2 Host Club yg dibawa oleh barisan artis utk live actionnye...
Ouran High School Host Club Live Action~

BuTToN

fb Twitter

Post Menarik & Terkini

get this widget here