BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

WARKAH DARI NaMi (penulis)

~ASSALAMMUALAIKUM~

'SELAMAT DATANG KE BLOG SAYA!!!'

blog ini hanyalah sekadar hiburan buat diri ini semata - mata... Tiada kaitan dgn org lain, so sebarang persamaan yg disengajakn / tidak disengajakan adalah secara kebetulan... maaf di atas segala kesulitan yg berlaku.... ^V^
Terdapat ralat dalam alat ini

Tuan/Cik Muda

Translate

Halaman

Khamis, 6 Februari 2014

Selamat Tahun Baru Cina!!!

Assalam sume!!!
   Hahaha~ mungkin dah terlambat nak ucapkn "Selamat tahun baru cina" to all my chinese friends terutamanye Jia Ying... sorry coz I'm late, mcm x biase lak sye nie kn xde r sibuk memanjang tp malas je yg lebih... hehe, nie baru terase rajin utk mengupdate blog nie... haih, klau r sye malas je, x tau r jadi ape dgn blog sye nie...

but nak cite sebenarnye tahun nie sye dpt banyak MIKAN!!! Yeah! ops~ sorry lupe lak nak ckp yg mikan tu maksudnye ialah limau dlm bahasa jepun.. dpt pon dr anak murid ayah(tp kire sye gak r yg dpt..haha) Ampau? mmg x dpt r, sape nak kasi sye? hehe, nak gak sikit ampau korg~ tp klau nak tahu sye nie pon mmg ade darah cine sikit, klau ikut belah ayah sye r... My moyang cine muslim & dia kahwin dgn org melayu tulen, tp sye xde r nampak mcm cine pon... maybe klau warna mata tu ade r lain sikit coz warna mata sye lebih coklat berbanding warna mata org melayu yg lain iaitu hitam... so, kirenye mmg dah x nampak sgt r darah cina dlm diri sye, dah puput dimamah zaman... tp klau muke abang long sye mmg ade iras2 anak cina mse die kecik2, siap jiran cina kiteorg time tu bleh kasi anak dia main sesame dgn aband long sye, pastu ble ckp yg die tu anak org melayu terus org cina tu x caye... haha~

tp ade org tanye sye bolehkah kte sambut tahun baru cina nie.. klau ikutkn hukum agama bole je xde masalah pon coz nie bkn perayaan agama juz perayaan budaya bangsa... so, klau anda cina muslim sekalipon x salah nak sambut tahun baru cina tp ade r batas2nye... contohnye boleh je sambut tahun baru cina tp jgn lak pakai pakaian yg x tutup aurat mcm cheongsam yg terdedah sane sini... malah x sealah klau nak makan bersama keluarga pd tahun baru cina seperti dlm adat kebiasaan mereka tp jan lak makan & minum yg x halal.. so kena r ambil tahu serba sedikit batas2nye agar x tejerumus ke jalan yg sesat... sye bkn r ustazah nak beri ceramah agam, juz bdk biasa yg nak kongsikn ilmu... so klau ade sebarang pertanyaan yg lain silalah rujuk ke pakar2 yg lebih arif berbanding sye seperti ustad2 & tok imam di luar sne ye?

tahun nie tahun kude rupenye... padan r my adik ckp tahun nie tahun oppa gangnam style,haha~

Mikan = Limau!

0 ulasan:

BuTToN

fb Twitter

Post Menarik & Terkini

get this widget here