BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

WARKAH DARI NaMi (penulis)

~ASSALAMMUALAIKUM~

'SELAMAT DATANG KE BLOG SAYA!!!'

blog ini hanyalah sekadar hiburan buat diri ini semata - mata... Tiada kaitan dgn org lain, so sebarang persamaan yg disengajakn / tidak disengajakan adalah secara kebetulan... maaf di atas segala kesulitan yg berlaku.... ^V^
Terdapat ralat dalam alat ini

Tuan/Cik Muda

Translate

Halaman

Selasa, 25 Februari 2014

M2M - The Day You Went Away lyrics

Assalam sume!!!
   Ari nie sye nak kongsikan lagu lame yg sye minat... sye rase lagu nie pernah kluar dalam satu novel yg sye bace x lame dulu, tp x ingat r novel ape... tp lirik lagu nie mmg best, so layan~


Well I wonder could it be
When I was dreaming 'bout you baby
You were dreaming of me
Call me crazy, call me blind
To still be suffering is stupid after all of this time

Did I lose my love to someone better
And does she love you like I do
I do, you know I really really do

Well hey
So much I need to say
Been lonely since the day
The day you went away
So sad but true
For me there's only you
Been lonely since the day
The day you went away

I remember date and time
September twenty second
Sunday twenty five after nine
In the doorway with your case
No longer shouting at each other
There were tears on our faces

And we were letting go of something special
Something we'll never have again
I know, I guess I really really know

Well hey
So much I need to say
Been lonely since the day
The day you went away
So sad but true
For me there's only you
Been crying since the day
The day you went away

The day you went away
The day you went away

Did I lose my love to someone better
And does she love you like I do
I do, you know I really really do

Well hey
So much I need to say
Been lonely since the day
The day you went away
So sad but true
For me there's only you
Been crying since the day
The day you went away

Why do we never know what we've got 'til it's gone
How could I carry on
The day you went away
Cause I've been missing you so much I have to say
Been crying since the day
The day you went away

The day you went away
The day you went away

Jumaat, 21 Februari 2014

Westlife - If I Let You Go Lyrics

Assalam sume!!!
   Haha~ ari nie sye boring, so x tau nak tulis entry ape... tetibe je teringat memory lame bile dengar lagu nie... tu yg teringin nak kongsikan liriknye (even ramai yg dah tau pon~) coz rase mcm best je bile hayatinye... so enjoy: WESTLIFE - If I Let You Go~


[Shane:]
Day after day
Time passed away 
And I just can't get you off my mind 
Nobody knows, I hide it inside 
I keep on searching but I can't find 

[Mark:]
The courage to show to letting you know
I've never felt so much love before 

[All (Shane lead):]
And once again I'm thinking about 
Taking the easy way out 

[All:]
But if I let you go I will never know 
What my life would be holding you close to me 
Will I ever see you smiling back at me? ([Shane:] oh yeah) 
How will I know
[Shane:] if I let you go? 

[Bryan:]
Night after night I hear myself say 
Why can't this feeling just fade away 
There's no one like you (no one like you) 
You speak to my heart (speak to my heart) 
It's such a shame we're worlds apart 

[Shane:]
I'm too shy to ask, I'm too proud to lose 
But sooner or later I gotta choose 
And once again I'm thinking about 
Taking the easy way out 

[All:]
But if I let you go I will never know 
What my life would be, holding you close to me 
Will I ever see you smiling back at me? (oh yeah) 
How will I know
[Shane:] if I let you go ? 

[Shane:]
If I let you go ooooh baby 
Ooooooooohhhhh 

[Bryan:]
Once again I'm thinking about 
Taking the easy way out 
Ooooooooohhhhh 

[All:]
But if I let you go I will never know 
What my life would be, holding you close to me
([Mark:] close to me)
Will I ever see you smiling back at me?
([Shane:] oh yeah) 
How will I know
([Bryan:] if I let you go?) 
But if I let you go I will never know 
([Mark:] oh baby) 
Will I ever see you smiling back at me?
([Shane:] oh yeah) 
How will I know
[Shane:] if I let you go ?

Khamis, 20 Februari 2014

A Millionaire's First Love

Assalam sume!!!
   Ari nie sye nak kongsikan satu lagi movie yg best, mmg feeling habis r tgk movie nie... haha~ kuat feeling betol sye nie... nak wat cmne dah cite die sedih... like my sister say: "Ko klau nak tgk cite sedih lg, baik sediakn tisu cepat, x kuasa aku nak tgk muke leleh ko yg hodoh tu time nangis!" haha~ siot punye adik, sampai hati ko ckp kakak ko yg comel lg cute nie hodoh! (perasan lebih~) btw, cite nie mmg best, sye beri 4 bintang! haha~ tiru gaye nora danish (x kuasa sye...)

tp cite nie sye xleh ingat name watak2 die... kesian~

cite nie mengisahkn seorg laki yg kaya dihantar ke kampung lamanye oleh datuknye kerana sikapnye yg semakin teruk, then dia jumpe seorg pempuan & jatuh cinte kt dia... sebenarnye pempuan tu kawan baik dia mase kecik2 dulu & dieorg ade buat janji utk jumpe semula lepas 10 hari laki tu tinggalkn kampung tu tp laki tu x dtg coz mak ayah dia kemalangan & dia terus lupekn segalanye... btw, pempuan tu sebenarnye tgh menghidap sakit jantung..

hadiah dr laki tu utk si gadis mase diorg sambut birthday pempuan tu... sweet kn?
nak tahu lebih lagi? tonton sendiri ye... haha~

Rabu, 19 Februari 2014

My Name Is LOVE

Assalam sume!!!
   Ari nie sye nak kongsikan movie yg sye tonton My Name Is Love...  agaknye sye mmg suke tgk movie sedih pasal cite ke? haha, molla...


sye suke tgk cite nie coz dia ajar sye yg sesuatu yg kecil boleh memberi impak yg besar dlm kehidupan & berusahalah utk mempertahankn cinte... nape sye ckp cmtu? coz dlm cite nie si hero dulu pernah buli sorg budak laki yg akhirnye menjadi bos dia & dia pernah hancurkn hati budak pempuan yg suka kt dia coz budak tu hodoh tp akhirnya dia lak yg suke budak tu coz budak tu dah jd cantik bile besar... si hero nie x dpt lafazkn cintenye coz dia dah daftar dlm satu laman web yg jdkn dia cupid man & tugas dia adelah mencipta cinta utk pasangan yg dah ditetapkn... utk bolehkn dia lafazkn cintenye kat budak pempuan tu, dia kne cipta cinta utk 3 pasangan... dgn bantuan kengkawan seangkatan dgnnye, dia hampir berjaya... namun budak yg dibulinye dulu telah ditakdirkn jatuh cinta dgn gadis yg dia suka tu & kawannye telah mendapat tugasan utk mencipta cinta antara mereka...

nak tau lebih lg, use your own you tube~ haha

Crazy little thing called love~

Assalam sume!!!
   Hehehe... mesti korg cakap yg sye nie dah xde keje lain selain tengok movie je... hahaha, ok2, wat ever~ dah mmg sye xde keje lain, nak wat camne... cite kali nie sye dpt dr my friend, ILI NABILAH dah lame dah, mase sebelum spm lg... cume tetibe je teringin nak tegok balik, so tu yg sehari suntuk layan movie je... haha...

ade org cakap yg tajuk cite nie gak dikenali sebagai "First Love"

pastu teringat balik mase first2 fall in love with someone (my secret, so i'll not telling u siape si dia tu~), agaknye bile kte jatuh cinte buat kali pertama mmg kte slalu wat bende yg gile2 ke bile bende tu ade kaitan dgn si dia? (haha, kantoi cik Nami nie pernah wat bende gile2 gak mase fall in love with someone tu...) molla~ sye pon x tau & x pasti coz setakatnie sye xde r stalk die or wat bende2 yg x patut, paling x juz draw love shape kt buku dairi bile setiap kali bertentangan mate dgn dia...
haha, cite lame... sye pon x lame x jumpe die, entah2 die pon x kenal sye lg...

OK, berhenti merepek merapu... kte sambung pasal cite nie... cite nie mengisahkn Nam, gadis biase2 je, x cantik mane pon mase awal2... then demi cintenye terhadap shone, jejaka idaman kt skola die, dia sanggup berudah & buat ape je utk menawan hati si jejaka itu... dia sanggup berlajar utk jd pandai, jd popular dll... mcm2 yg die buat utk tawan hati shone, kasi coklat, cube tonjolkn diri dgn bantuan kengkawannye... tp at last, mase dia lafazkn cintenye shone dah couple dgn org lain... kesian die~
kengkawan nam

dr si hodoh menjadi si cantik ~nam~
tp sebenarnye shone pon sukekn nam cume bile dpt tahu yg kawan baiknye sendiri sukekn nam dia x mau jg kacau daun coz diorg dah wat janji utk x jatuh cinte dgn gadis yg same...

malas nak cite, so yg lain tgk sendiri tau~

I Give You My First Love To You...

Assalam sume!!!
   Ari nie sye bukan nak kongsikan pasal first love sye... so jgn salah faham dgn tajuk entry kali nie, haha... sye sebenarnye nak kongsikan movie jepun yg baru sye tonton.... sedih betol citenye sampai buatkn adik pempuan sye leleh.... sye? cool je r kat sebelah die even sebenarnye nak leleh gak (poyo cool je...)

tajuk movie nie same r mcm tajuk entry nie "I Give You My First Love To You", movie nie asalnye dr manga... sye dpt tau pasal movie nie pon coz my sempai promotkn kt sye... die kate cite die boleh tahan... so sye tgk je r...

~dr manga ke layar perak~
barisan pelakon
nak tahu cite nie pasal ape? cite nie pasal sorg budak laki (takuma) yg hidap sakit jantung, die kawan dgn anak pempuan doktor yg jaga die (mayu)... lepas tau yg takuma x dpt hidup lama, dieorg ade wat janji utk kawin bile besar nnt... then, bile dah besar takuma cube jarakkn diri dr mayu coz x mau mayu sedih bile die dah xde lg kt dunia nie... tp mayu ttp setia dgn dia & masih pegang janji yg dieorg buat... mcm2 halangan yg belaku lepas tu... pengakhiran cite nie mmg sedih coz takuma mati disbbkn penyakitnye...

watak utama: takuma & mayu
takuma & mayu mase first jumpe...
lepas takuma mati mayu bukak surat yg takuma tulis mase kecik2...
nak tahu lebih lg pasal cite nie? tengok sendiri kat you tube ye... sye x mau r jd spoiler, nak kene cite sume bende.... even dah bagi tau dah penghujung cite nie, hahaha...

Khamis, 6 Februari 2014

Selamat Tahun Baru Cina!!!

Assalam sume!!!
   Hahaha~ mungkin dah terlambat nak ucapkn "Selamat tahun baru cina" to all my chinese friends terutamanye Jia Ying... sorry coz I'm late, mcm x biase lak sye nie kn xde r sibuk memanjang tp malas je yg lebih... hehe, nie baru terase rajin utk mengupdate blog nie... haih, klau r sye malas je, x tau r jadi ape dgn blog sye nie...

but nak cite sebenarnye tahun nie sye dpt banyak MIKAN!!! Yeah! ops~ sorry lupe lak nak ckp yg mikan tu maksudnye ialah limau dlm bahasa jepun.. dpt pon dr anak murid ayah(tp kire sye gak r yg dpt..haha) Ampau? mmg x dpt r, sape nak kasi sye? hehe, nak gak sikit ampau korg~ tp klau nak tahu sye nie pon mmg ade darah cine sikit, klau ikut belah ayah sye r... My moyang cine muslim & dia kahwin dgn org melayu tulen, tp sye xde r nampak mcm cine pon... maybe klau warna mata tu ade r lain sikit coz warna mata sye lebih coklat berbanding warna mata org melayu yg lain iaitu hitam... so, kirenye mmg dah x nampak sgt r darah cina dlm diri sye, dah puput dimamah zaman... tp klau muke abang long sye mmg ade iras2 anak cina mse die kecik2, siap jiran cina kiteorg time tu bleh kasi anak dia main sesame dgn aband long sye, pastu ble ckp yg die tu anak org melayu terus org cina tu x caye... haha~

tp ade org tanye sye bolehkah kte sambut tahun baru cina nie.. klau ikutkn hukum agama bole je xde masalah pon coz nie bkn perayaan agama juz perayaan budaya bangsa... so, klau anda cina muslim sekalipon x salah nak sambut tahun baru cina tp ade r batas2nye... contohnye boleh je sambut tahun baru cina tp jgn lak pakai pakaian yg x tutup aurat mcm cheongsam yg terdedah sane sini... malah x sealah klau nak makan bersama keluarga pd tahun baru cina seperti dlm adat kebiasaan mereka tp jan lak makan & minum yg x halal.. so kena r ambil tahu serba sedikit batas2nye agar x tejerumus ke jalan yg sesat... sye bkn r ustazah nak beri ceramah agam, juz bdk biasa yg nak kongsikn ilmu... so klau ade sebarang pertanyaan yg lain silalah rujuk ke pakar2 yg lebih arif berbanding sye seperti ustad2 & tok imam di luar sne ye?

tahun nie tahun kude rupenye... padan r my adik ckp tahun nie tahun oppa gangnam style,haha~

Mikan = Limau!

Tokoh Maulidur Rasul: Ahmad Ammar Azam

Asslam sume!!!
   Ari nie sye nak kongsikan tntang tokoh remaja yg membawa banyak kesedaran kpd dunia iaitu Ahmad Ammar, yg juga dikatakan sebadai pemegang gelaran tokoh maulidul rasul tahun nie... namun beliau telah menghembuskn nafas terakhir pada awal muharam yg lalu dan dikuburkn di Istanbul... Mohon disedekahkan Al-Fatihah kepada beliau~

nak tahu bertapa hebatnye beliau? ikuti kisah Ahmad Ammar nie di FB or tonton sahaja di YOUTUBE: Ahmad Ammar dalam kenangan, or anda boleh dptkn majalah Solusi(klau x silap sye) bln lepas...

sye dpt tau  cite die nie dr my kakak sedara, Syahirah (dlm bulan lepas gak r)... thank coz kongsikan bende menarik nie dgn sye... mase sye terbace cerita nie & tonton video die 4 the fisrt time, sye mmg leleh air mata berseta hinggus... huhu, bertabe bezanye die dgn sye yg terase kerdil & cetek ilmu agama nie.. bertapa besarnye nikmat Allah, tuhan yg menciptakan hamba2nye, sehingakan wajah arwah masih kelihatan hidup malah berpeluh walaupun telah meninggal dunia, Subhanallah besar & hebat benar keajaiban ciptaan Allah...
beliau dikatakan mati syahid oleh penduduk sekitar & mengikut catatan diarinya beliau seperti ternampak bidadari sedang menunggunya di syurga... nak tahu lebih lanjut kisah menarik tentang beliau? tonton r sendiri ye~

yup, xde manusia yg akan terlapas drpd merasai kematian... harap dpt mati dlm IMAN & dlm perlindungan Rahmad-Nya, AMIN~
Dlm kenangan~ Ahmad Ammar Azam bersama bapa & ibunya...
barsama ahli keluarga yg lain

catatan terakhirnya...

BuTToN

fb Twitter

Post Menarik & Terkini

get this widget here