BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

WARKAH DARI NaMi (penulis)

~ASSALAMMUALAIKUM~

'SELAMAT DATANG KE BLOG SAYA!!!'

blog ini hanyalah sekadar hiburan buat diri ini semata - mata... Tiada kaitan dgn org lain, so sebarang persamaan yg disengajakn / tidak disengajakan adalah secara kebetulan... maaf di atas segala kesulitan yg berlaku.... ^V^
Terdapat ralat dalam alat ini

Tuan/Cik Muda

Translate

Halaman

Khamis, 30 Januari 2014

I'm not good at...

Assalam sume!!!
   Ari nie sye nak kongsikn sedikit kisah diri sye... hahaha.. nobody perfect kn? haih~

Yup, I'm not perfect...

yup, klau sye nak berubah kne lah berusaha utk ubah diri sendiri... bkn mengharap org lain akn ubah diri sye, malh kne r mengharap pd-Nya yg satu~
sye xde baik dlm brkomunikasi... even dgn keluarga & bff sendiri... ade je yg terase bile sye bukak mulut... haha, nak wat mcne dah mulut sye mmg xde insyuran... pastu x tau r nape sye mmg susah nak paham dgn ape yg org lain cube sampaikn... contohnye mcm nie, hari tu sye ckp dgn mak ayah sye yg sye ade perjumpaan utk penerangan upu.. then, my mom said yg kakak sedare sye nak dtg amik sye ari tu utk gi majlis abg sedare sye.. so sye anggap r yg mak ayah sye x kasi gi & sye plan r ape yg patut...and then, ari nie lak ayah sye tanye nak gi ke x perjumpaan tu... masalahnye die dah kt skola pon, sape nak hantar sye & mcne lak dgn kakak sedare sye tu nnt... so mmg sye x gi r perjumpaaan tu coz sye malas nak ubah plan sye... Haih~ x paham r sye... sye yg silap sampaikn maklumat or dieorg yg x paham situasi...

satu lg masalah sye ialah sye x pandai beri respon & riaksi ble bercakap dgn org lain... contohnye bile my friends telefon... sye jarang call org, slalunye mesej je... so, agak kekok & pelik ble ade org call sye... sye x tau nak jawab cmne... maybe sbb sye lebih selesa menulis drpd brcakap coz klau tulis kte akn pikir masak2 ape yg kte nak tulis tp klau ckp x lak... so bende terbaik ialah mesej je sye klau ade hal...

even sye suke melukis, sye x pandai nak ink kn lukisan tu... apetah lagi warnaknnye... sye lg selesa lukis gne pensil drpd gne pen... so, lukisan sye mmg akn jd comot klau sye ink kn nye... sbb tu kekadang sye agak cemburu dgn my sempai/senior & my friend yg pandai melukis... malahan dieorg lg hebat coz lukis pakai computer..how sadis~

haha~ ayat nie mmg susah nak terangkn maksudnye coz mendalam sgt pade sye... so, pepaham r sendiri ye! 
sye nie nampak je mcm alim & baik (puji diri sikit... haha) tp sye xde r baik sgt... so jgn menilai sye dr luaran... yup, mmg sye suke pakai tudung labuh, tutup aurat... tp sye ade gak aib yg sye x mau org tau, sye ade gak buat salah even sye sendiri pon kekadang x sedar... so yg terbaik ialah tegurlah jike sye ade buat salah coz sye bknnye malaikat yg tidak melakukan kesalahan.. sye juga manusia yg kekadang terpesong dari jalan-Nya yg lurus... sye juga hanyelah hamba-Nya yg lemah...

0 ulasan:

BuTToN

fb Twitter

Post Menarik & Terkini

get this widget here