BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

WARKAH DARI NaMi (penulis)

~ASSALAMMUALAIKUM~

'SELAMAT DATANG KE BLOG SAYA!!!'

blog ini hanyalah sekadar hiburan buat diri ini semata - mata... Tiada kaitan dgn org lain, so sebarang persamaan yg disengajakn / tidak disengajakan adalah secara kebetulan... maaf di atas segala kesulitan yg berlaku.... ^V^
Terdapat ralat dalam alat ini

Tuan/Cik Muda

Translate

Halaman

Selasa, 18 November 2014

Movie~~~




Assalam sume!!!
   Hahaha.... disebabkan kebosanan yg melampau mase cuti skola nie, sye dok je r diam2 dlm bilik layan movie2 yg ade to kill my time... btw, sye lg suke layan movie sedih, huhu... habis lecun coz air mate nie dok mengalir mcm sungai... haha, drama pon sye layan gak, anime ofcoz la, manga pon bukak gak... rindu sey nak bace manga.. btw, skarang nie manga (comik) mmg mahal la, RM10!!! perghhh!!! mau cekek darah, dulu xde rmahal cmne... juz RM7 je... huhuhu, abis duit sye... terpaksela jimat2 or bace online je.... nasib baik rumah sye ade wifi, senang nak bace online... huhuhu...

Oh, balik pade topik... sye nak kongsikan cite yg sye tgk... bez ssgt~~~ ajuk die KOIZORA (sky of love), pasal sorang budak pempuan yg jatuh cinte kt budak laki yg terjumpe handphone die but budak laki tu sebenarnye sakit... die ade cancer, so die buat pempuan tu benci die coz die x nak pempuan tusediih bile die xde, die nak pempuan tu bahagia dgn laki lain.... cite nie dah lame dah, cume sye je yg x brkesempatan nak tgk... cite nie dr manga... so sye ade la bace manga die sikit2 coz mase sye bace tu sye blom daftar matrik lg, nie pon sye dah lupe cite die, tu yg tgk movie die je lg senang.. haha...
Koizora (Sky Of Love)
Manga die...
emm... cite lain yg sye tgk... SECRET, cite taiwan kalau x silap... cite nie pon bez, pasal bdk laki yg baru masuk skola, die sebenarnye pandai main piano.... mase mule2 masuk tu die trjumpe budak pempuan kt bilik muzik lame kt skola die... btw, sebenarnye bdk pempuan tu dr mase lampau, so xde sape yg nampak die kecuali bdk laki tu... bdk pempuan tu rentas mase mase die main piano lagu 'secret' yg  die jumpe kt bawah piano tu... cite die mmg bez!!! sye x mau la jd spoiler, so klau nak tau ending cite nie tgk la sendiri ye..
Cite nie kawan sye yg kasi...
cite lain yg sye tgk... Paradise Kiss, cite pasal soarang budak pempuan yg masuk skola bdk pandai, die suke kt kawan baik die... then ade sorang laki nak die jd model utk baju yg die reka... mule2 pempuan tu x mau, tp lame2 die buat gak bile kne pakse dgn laki tu... and lame2 die sendiri mule suke kt laki tu, tp laki tu pulak kne smbung blajar kt luar negara... cite nie pon dr manga

Lagi... sye tgk cite Honey & Clover, nie pon cite lame... sye dpt dr kawan, cite die pon ok la... pasal cinte & persahabatan... sye lg suke tgk anime die dr movie die... tp cite anime die lain sikit dr drama... so sye x tau nak gtau cite nie camne sbnrnye... emm, tp cite nie mmg bez, so korg tgk la sendiri ye~

Cite anime yg sye dok layan lak, Hotarubi no Mori e...  sye ade manga die tp malay version la, tajuk die 'Cinta di hutan kelip-kelip' klau x silap sye la.... cite die pasal budak puampuan nie sesat dlm hutan mase kecik2, then die jumpe sorang laki yg tolong die... sbnrnye laki tu salah satu semangat kt hutan tu, kire mgm roh or hantu la... so, bdk laki tu xleh kne sentuh dgn manusia... then bdk pempuan tu janji utk jumpe laki tu tiap2 tahun sampai la die dah besar.. pastu mase pesta musim panas untuk semangat2 kt hutan tu, budak laki tu tolong seorang budak yg tejatuh, tibe2 badan die mcm nak hilang, rupenye budak yg die tolong tu manusia gak... tp laki tu senyum je & cakap akhirnye die dpt gak sentuh pempuan tu & terus peluk pempuan tu dan lenyap... sedih gak la....



Btw, ari tu sye g jln2 dgn my friendz tgk cite Big Hero 6, boleh tahan cite die.. comel & bez~ cite nie satu2nye cite Disney yg ditukar  jd manga, even Frozen lg popular (setahu sye la)... name watak utame die pon Hiro, name jepun tu... haha...


Rabu, 12 November 2014

CUTI!!!!!!!!!!

Assalam sume!!!
   Yeah!!! dah abis exam, dah selamat bercuti pon.... hahaha, bez nye!!! btw, resau lak dgn mark exam nnt... huhuhu, sye bkn pandai mane pon.... x tau la dpt brape.... sedih + resau lak bile pikir.... btw, I miss my home, my schoool, my family & my friendz.... haha, nak menyebok kt skola sok dgn bdk2 lain, haha... kacau bdk nak exam spm sok, kacau cikgu & semestinye kacau my adik laki.... saje je nak menyemak kt skola tu, lame x ngadap muke ckgu2 yg dah bnyk berjase kt sye, muke staf2 skola yg kire 'kamcing' dgn sye, muke junior2 baye adik sye.... haha, nampak beno xde keje die.... btw, betol la sye miss ssgt kt skola.... huuuuu

btw, doakn sye punye result pspm gempak tau.... & to my jonior, maybeagak lewat nak ucap... 'moge dpt naikkn name skola, all the best for spm!!!'

muke2 last day exam... hahaha

Rabu, 15 Oktober 2014

Me & My Story

Assalam sume!!!
   huhuhu... ari nie nak cite yg den baru je abis exam MUET khamis lepas...  mmg r dpt topik x susah tp grammar & gaye speaking mcm ape dah... point pon x tau pas ke x.... btw, alhamdulillah la abis gak exam tu... itu yg terbaik sye dpt buat, pasni tngal tawakal je r kpd Allah.... moge dpermudahkn & dilembutkn hati pemerikse tu... btw, ari tu ade bdk meninggal kt kolej den nie, x sempat amik exam... inalillah... moge ditempatkn dikalanggan org soleh... maut xkn menunggu kte kn...?

dlm mase den dok sibuk ngadap MUET nie, exam utk PT3 pon dah start isnin lepas... my adik prempuan amik, tu yg kne amik tau nie... Good Luck la ye adik!!! kakak doakn ika (my adik) berjaye.... hope dpt yg terbaik...

And sekali lg dlm mase yg same, my adik laki lak patah kaki.. cian die, dah r dah nak dkt exam, SPM pon dah dkt... hari graduation die for the trial pon terpakse dtg dgn kaki berstokin kn simen... huhu, tp silap die gak... sape suruh dok melompat2... tp takziah la kt die gak...
with my friend searas...

Sabtu, 4 Oktober 2014

Salam Aidil Adha~

Assalam sume!!!

   Hahaha~ wooo wooo wooo balik kampung~ wooo wooo wooo balik kampung~ wooo wooo balik kampung~ hati riang.... (nie klau korang dgr sye meSUMBANGkan suare sye yg 'merdu' nie, mesti rase mcm nak pekak je telinge tu, haha....) Btw, mmg bez dpt balik kampung... semperna cuti raye korban la katekn.... HW(homework) mmg berlambak la, ikut hati nak je tinggal kt asrama, xyah susah payah baeak balik coz sye bkn rajin sgt pon nak wat.... tp mcm yg cikgu sye ckp "bawak je balik HW korg yg berlambak tu, buat cukup syarat.... sye tau korang pon bkn nak ngadap sgt pon HW tu". hahah.... cikgu nie mcm tau2 je,.... tp ayat cikgu tu perli ye, bkn ayat penyate...

kt tmpt sye xde unta nak di korbankn... huhu, jelouse~
Kt tmpt sye bdk2 utara r yg mmg excited nak balik, almaklum la, kami yg org selatan nie klau raye korban xde lah semeriah raye puase... kami2 org selatan nie juz sambut dgn korbankn lembu or kambing mcm biase2 je.... tp Alhamdulillah la, pade sye nie pon dah meriah.... dpt dgr bunyi meriam bertalu2, bunyi org bertakbir, tgk siaran 'Panggilan Haji', dpt berkat (daging korban) & dpt lepak sesame dgn sepupu sepapat and all my friendz like tahun2 sebelum nie.... bez ssgt!!! smpai lupe yg sye nak prikse naik cuti nnt.... haha, exam MUET Speaking.... (sye nie susah sikit lau nak brcakap, klau tulis sye OK sgt smpai mencarut entah pape...)

ckp pasal exam tetibe teringat kt result UPS yg sgt2 'memberangsangkan', memberangsangkan kelenja air mate sye je.... huhuhu, sye pon x tau ape yg sye dok blajar kt sane selame 2 bln tu... huhuhu, seih dile tgk result yg 'colour full' tu.... mcm2 gred ade, dari A,B,C,... F. huhu, like my crother said "ko punye resault mmg pass with F-lying colour la, ade yg fail tu... haha" siot je kn! tu daulat tau, bkn aq suke2 nak gagal tu... tu la, wat lg cikgu2 sedih, susah hati... skarang tgk, kn dah kene!!! Arrrggghhhh!!!! stresss!!!

Btw, my result not totally BAD, Math sye A je (sye rase kt skola dulu Add Math nie la yg paling susah... kt sini terbalik lak), Bio sye B+, Eng C & Band 3, Fiz pon C (yg nie sye mmg x jngke, coz sye ingat sye gagal...) & the last but not least yg sye rase x mau sebut je, result Kim sye yg dpt F-lying colour tu... pasal la si F tu nak cacat kn mark & pointer sye, huhu... sedih je!

Tp my cikgu2 mmg baik, diorg siap ckp"Xpe PSPM ade lg, try elok2 tau... bkn repeat that (BAD)result!" haha... sweet & spicy sungguh ckgu sye kt KMNS nie... so, keputusannye sye terPAKSE ikut program yg dieorg dah sediakn... OPEL(open letch) tgh2 mlm, kuliah tmbahan ptg2 pas habis class, exercise tmbahan yg kne submit tiap2 hujung minggu, mind map 4 all topic in all subject, totorial & past year questions yg brlambak + lg dgn study group yg x bez coz dpt dgn bdk2 yg mcm x mau study je... huhuhu, sedih btol!!!

Btw, paling2 x pon sye dah OKEY la, dr x paham langsung dah boleh wat gak... dr juz paham konsep & hafal formule je dah boleh nak explain nape kne gune formule tu ini.... dr masuk kuliah ala2 zombi xde otak, dah mcm mayat hidup sikit, boleh gak la fokus & jawab soalan2 ckgu... dr buku tutor tu suci la murni dah ala2 kertas bungkus nasi lemak yg terkene smbal belacan sikit.... Thank la tk cikgu2 sye yg teramat sabar melayan sye & the rest of my classmates yg x btol... & thank again coz snggup ngadap muke sye hari2 utk wat sye paham ape yg dieorg ajar....

I'll enjoy my study life.... huhu... Doakn sye berjaye ye & Selamat Menyambut Raya Haji~~~

Ahad, 31 Ogos 2014

Salam MERDEKA buat semua!!!

Assalam sume!!!
   Ari nie saye ucapkn 'SELAMAT HARI MERDEKA!!!' kepada sume warga Malaysia! wooohooo~ Yeah!!!! avtually, my collage dah sambut dulu malam ambang merdeka 28hb ari tu... best ssgt~ade mcm2 persembahan, ceramah islamic pasal merdeka, countdown mlm merdeka & laungan MERDEKA sebanyak 3x yg bergema megah di dataran kolej sye.... best ssgt!!! setahun nie je la nak kumpul mcm2 memori kt kolej tu.... haha...

   Tp mlm tu berakhir dgn tragis sikit coz lepas sume pelajr bergerak balik ke kolej kediaman or blok masing2, ade budak kne histeria pulak.... haih,  budaknye jenis lemah semangat lak tu, mmg best r hantu tu kacau die....

btw, tema tahun nie ape ye? almaklum la, sye nie dah r dok terperuk kt ceruk hutan kuale pilah tu... sedih je x tau pape pasal dunia luar... nak online slalu pon x leh, line siput sedut btol~~~ haha... dgr cite taun nie tema 'Di sini lahirnya sebuah CINTA', btol ke? ke sye silap... sye nie dah la pelupe sikit... haha, dah meningkat umur r katekn... taun nie merdeka yg ke brape pon sye x sure, kne tgk tv dulu baru bleh confem... 'lawak seh ko, ko dok mmg kt ceruk alam ke sampai merdeka yg ke brape pon ko x ingat' my adik ckp kt sye bile borak2 dgn die.... ceh, sampai hati ko... tau r ko bleh online slalu, aq bkn x ingat, aq juz x confem yg ke brape ke r!!! aq tau r tuhun nie merdeka yg ke....ke... 57 kn! btol kn!!! kn!!!! haha.... name je anak jati Malaya tp negara sendiri punye merdeka pon susah nak ingat... haih, nasb bdn r...

Sabtu, 30 Ogos 2014

Got My New Lappy~

Assalam sume!!!
   Yeah!!! Finally I got My NEW LAPPY~~~ Oh yeah~ uh huuu~ Thank MOM! Thank DAD!!! Love u all!!! alhamdulillah~~~ (*v*)

My lappy xde rmahal mane pon... juz RM1340 je.... tp ok r, touch screen & ala2 tablet sikit.... since dah masuk Matrik nie, abah pon tanye nak lappy ke x, so tuah dah dpn mate jgn di tolak.... hahaha,oh my~~~ I'm sooooo HAPPY~ hahaha..... Btw, bnyk apps yg xde lg dlm nie.... so I ask my brother to install all apps that I need.....

Btw, syukur alhamdulillah~ tu je nak cite, okey... Bye, assalam.... klau ade cite lg nnt sye share kt blog ye, jgn lupe bace entry2 sye tau.... :3

Ahad, 17 Ogos 2014

Student Of Matriculation

Assalam sume!!!

memory & remedy~ karisma students, GOOD LUCK!!!
   hahaha~ Lame x jumpe, long time not blogging... huhuhu, so ok, alasan saye mmg same je mcm slalu, BUSY... Since sye skarang nie dah jd perlajar KMNS or in other word Kolej Metrikulasi Negeri Sembilan kt KUALA PILAH, sye mmg full dgn exam, experiment report, tutor, lecture, quiz, & koko... very TIRED.... Uwaa~ rase mcm nak pitam pon ade... BTW, actually seronok gak kt sini... dpt kenal tmpt baru, org baru, dpt try bnyk bende baru & dpt pengalaman baru...

Mase mule2 masuk tu sye xde la sedih mane pon... coz sye dah biase, rase same mcm mase masuk PLKN, kosong... tp tipu r klau sye x sedih, tp setakat nie sye xde HOMESICK lg, juz sye rase malas nak start hidup sebagai pelajar semule.... rase jd bdk2 lg sronok, juz relax & main2 je... xde bnk masalah... huhu, mustahil... dah tu mse masuk bilik mase first time tu tgk2 roomate sume muke gengster, garang + masam mencuke... Oh my, mmg risau tgk roomate sume... alahai, ape lah nasib... btw bile mlm first tu, kteorg wat sesi kenal mengenali... tau2 bleh rapat, sekepala plak tu... sume gile2, hahaha... the ice was break~
Brselfie dgn bgk2 aras... 

sesi orentasi plajar baru mmg BORING... bnyak even, kne kenal pengarah, kenal felo, kenal tmpat2... tp yg bez dpt try mcm2 makanan kt cafe lain (cafe kt sini ade 4- A,B,C,D), sedap... haha, tp yg x bez kne pakse bngun awal pagi & tido lmbt... penat ssgt...abis je seminggu sesi orentase, masuk minggu study... lg pening + naik gile otak tgk buku... yg SPM pnye soalan pn ade... tp sume sye lupe, LOL... name pnsyarah sume sye x ingat... haha, normal to me...

My Classmate/praktikum
Cite hantu kt sini mmg bnk, biase r bngunan lame... akak2 PDT or senior sume ape lg, kuat kacau org la... cite itu ini pasal kes hantu... yg mcm x logik pon ade da... hantu mak cik jual karipap pon masuk skali... ish3... Tp mmg seriously ckp tmpt tu mmg dah lame, buruk & 'keras' sikit... tp sye ape kesah... sye x kacau die, die x kacau sye... die nak hidup die punye pasal la....
make more memories when meet a new person~

Yg bez kt sini mase ramadhan, kluar outing gi bazar... horray~ terase sikit dunia luar... slalu dok terperap je dlm campus tu, dah mcm zombie pon ade... huhu, dah r klau outing di Kuala Pilah tu mcm x outing... xde ape kt pekan tu, shopping mall xde, cenima xde, karok xde... senang xde yg bez... ade kedai baju & tudung je... tu pon same jenis je sume... kedai kasut pon susah nak jumpe... alahai~ mmg klau nak outing gi bahu or seremban je la... sedih btol tgk pekan koboi tu...

Wifi? kt sini mcm haram.. jgn kate wifi, line fon pon mcm chipmore je... jap ade jap xde... sadis sungguh!!! ade wifi pon xleh online FB,Blog & others... juz bleh bkak blog kolej, or others yg ade kaitan dgn blajar... BORING tp bagus gak die wat cmtu, xde r student yg bkak bnde2 yg x elok & melalaikn... tp mcm STRESS je dgrnye kan, nak wat cmne... dah setahun tu je yg perlu dimanfaatkn secukupnye... tp program mento menti & koko la yg bnk release stress kteorg kt sini....

BTW, sye dtg situ bkn nak seronok2, nak blajar... so, doakn sye dpt 4 flat & band 6 for all my exams ye... amin~

Rabu, 21 Mei 2014

Tamat Latihan PLKN!!! Yeah~

Assalam sume!!!
   Ari nie dgn rasminye sye nak umumkn yg sye dah tamat latihan kt PLKN! yeah!!! sbnrnye sye dah boleh balik 18hb ari tu tp sye blik 19 hb & ari nie baru berkesempatan utk bkak blog tulis entry pasal PLKN... BTW, sye ade gak rase sedih & kecewa even gembira coz dah xyah pikir pasal plkn & bleh fokus kt Matrik je... ye la happy2 gak tp ttp sedih coz terpakse berpisah dgn kawan2 kt sne, x dpt tgk lg permandangan yg cantik kt sane & x dpt join dieorg wat flying fox, renang, menembak dll.... huhu, nak sgt pegang M16 tu, rare tau~Tp nak ckp PLKN nie x seronok & boring sgt pon x r, pling x merase gak wat PARA-PARA (tarian tentera) kt sane... dpt r sedikit sebanyak pengalaman yg dpt ditimba...

kt sane sye ade dpt ramai kawan2 yg lain latar belakang~ every one have their own story right? yg lain kaum & agana dr sye pon ade...satu dorm tu kire dah mcm 1 Malaysia r, mcm ade... Indian Chiness, Malay nasib baik 'lain2' xde... tp dorm sye (P8) paling sikit bdk, juz 16 org je... 10 Melayu, 5 Chiness & sorg Indian:

  • Mai~ Ketua Dorm
  • Liza~ P. Ketua Dorm
  • Sofea~ Ajk Sajian Comp. Wirawati Delta
  • Mira(me)~ Ajk/kteua Agama Dorm
  • Ela
  • Tira
  • Ummi
  • Era
  • Fatin
  • Nat
  • Tong~ Ketua Dobi Dorm
  • Xuan
  • Ee
  • Shuen
  • Ruey
  • Kausi
tp sbnrnye awl2 tu kira ramai je bebdk dorm sye tu, pass medical checkup je ramai yg kne balik... sedih gak r even baru kenal brape minggu..:
  • Amira
  • Dayah
  • Sue
  • Priya
  • Yana
Btw, to all P8 Dorm Members: Thank u very much coz sudi jd kawan sye, sudi terima sikap sye, sudi terima sye sbagai ketua agama utk dorm & sudi baik2 dgn sye even sye ade gak wat salah...
To kekwan yg lain, terutamanye Aini, Intan, Aida, Faz, Azah & Aina: be strong & thank coz sudi jd my buddyz~ hope u all dpt tamatkn PLKN dgn jayanye!
To Delta Wirawati: teruskn usaha, jdkn DELTA no 1!!! Ayuh DELTA terus mara~

Salam sayang, MIRA P8K19 (PLKN Sembrong K2/S11/2014)

Khamis, 15 Mei 2014

Happy Mothe's Day

Assalam sume!!!
   dikesempatan ini sye nak ucapkn: HAPPY MOTHER'S DAY kt sume ibu2 kt luar sne...


to my own mom: hari2 kakak adelah hari ibu, so kakak akn sambut ia hari2... kakak nak mohon maaf klau kakak sde wat salah & silap, kakak tau kakak nakal & degil, kakak harap mak x tersingung dgn kakak... kakak akn ingat mak dlm setiap butir doa kakak, doakn kakak berjaya~ Insy-Allah!!!
tetibe rase sayu bile ingat balik cite nie, wuwuw~ clannad after story


Cuti PLKN 4 Temuduga IPG~ YEAH!!!





Asssalam sume!!!
  Ari nie sye nak ckp yg sye dpt cuti 3 hari dr plkn coz ade temuduga IPG, oh yeah~
Happy?! MESTI r happy~ happy gile2 kot... hahaha~ btw, ari nie sbnrnye last day sye pnye cuti, tu yg tulis entry nie coz rindu gile kot kt blog nie... huhu~ kol 2:30 pm nnt dah kne gerak balik, even x jauh kne brtolak awl gak coz sye kne g umah makcik sye & kne lapor diri kt kem sblum kol 5 ptg~ klau x, mmg merase kene maki hamun jurulatih kt sene... truthly, jurulatih tu xde r garang sgt mcm askar pn, depa juz garang klau kte sume wat silap or time kawad je... time biase2 boleh je lepak sekaki siap gelak2 cite pelik2 lg... sempoi je~

OK, balik pasal my temuduga... emmm, ok r, not so bad ape yg sye wat... tp suara sye nie time tu r nak wat hal, boleh lak sakit tekak time temuduga tu... tau r kt plkn tu slalu sakit, tp time darurat nie pon hang nak sakit gak~ haih, ape boleh wat dah nasib, die yg nak sakit tekak kn, kte xleh wat pape r~

time temuduga tu sye kne soal pasal OKU, beri pendapat & pengalaman pasal OKU~ sye pon bantai je cite ape yg sye rase & my story pasal OKU... pastu die tanye pasal kanak2, ape yg depa perlukan dll la... pastu kne lak wat origami, adus~ mane den tau nak wat ape bile tibe2 je kne wat origami tu.... kepala dah r tgh tingtong nie, nasib baik otak still bleh pakai, terus ingat kt plkn ade blajar wat origami burung dgn btol (even sye dah tau cara nak watnye~)... ape lg, terus wat cepat2, dgn terkoyak kt sayapnye r, kira bantai r, agak2 dpt siap dgn ade rupe burung sikit.... haha~

last skali die tanye sume org kt situ, ade amik tawaran mne2 ke? sye jawab r dpt unimas tp maybe x g, matrik kt kuala pilah~ then die tanye klau dpt IPG nie tp kt tmpat jauh nun mcm kt sabah or sarawak, sangup kah? sye jawab okey je, setel sume bnde... nak wat camne dah tu mmg kne jwb cmtu... & last soalan, nape nak masuk IPG nie? jawapan sye, sye suke bdk2 & nie ape yg mak sye sarankn... OK r tu dr sye ckp yg mak sye yg suruh sye masuk even sye x terase nak g pon.... hahaha~
dikesempatan ini sye nak ucapkn: HAPPY TEACHERS' DAY kt sume cikgu sye dr tadika hingga ke menengah atas~

Isnin, 7 April 2014

Good Bye To Me & From Me Too~

Assalam sume!!!
   Agak sukar nak diucapkn coz x sume bende kte boleh ucap dgn perkaatan & luahkn dgn tulisan, so cube paham pic nie ye... Hope u'll enjoy your life without my entry for this 3 months...



Love At The First Sight #1

Assalam sume!!!
   Ari nie sempena last day sye utk update blog sye nie coz dlm mase 3 bulan nie sye akan mengikuti PLKN, sye akan 'menceritakan serba sedikit pasal My First Love Story... sye xde r nak wat sgt entry nie coz sye rase malu la nak cerita kt org lain, but coz dah janji dgn my BFF untuk cite kn segalanye pasal sidia kn... so terpakse r wat etry nie... BTW, sye x kn sebut name die, juz gne simbol A utk wakilkn dia... (coz my BFF dah tau name die even bkn full name...) haha~

TIME SKOLA RENDAH:
   ok nak dipendekkn cite, sye kenal die mase sye still darjah 2 nak masuk 3, maybe... (sye nie jenis susah nak ingat) mesti ramai yg ckp: "Wow, mude gile... " or " Kecik2 lagi dah nak bercinta - cintun, ape nak jd..." Ok, fine but truthly sye bkn terus suke kt dia pon... mesti la step by step gak kn..? sye nie time darjah 2 dulu x mcm skarang, sb tu bile sye cite ade je yg  akn ckp: " tipu r... Betol ke ko cmtu.." ( sye pernah cite kt salah seorg BFF sye time skola rendah dulu...) Sye xde r alim, baik & sopan santun sgt time tu, lg teruk perangai sye time tu mcm laki & sye nie anti-sosial coz sye pernah hilang kepercayaan dgn kawan baik sye... so, result sye mmg teruk, same mcm perangai sye... sampai r ade sorg guru nie ckp: "Cube tgk Si A tu... baik, pandai, & aktif sukan. cube jd mcm die, elok sikit perangai tu..." haha~ coz cikgu tu dah ckp cmtu, so sye ape lg... terus stalk si A tu r, tgk ape la mamat nie buat sampai sume org 'sayang' sgt kt die... tau2 die nie mmg baik pon, pandai lak tu, kawan pon ramai, apetah lg perminat...


   then, sye mule rase cemburu & benci sikit kt die coz sume cikgu ckp die nie baik r, pandai r... memuji sgt die tu, sape je r yg x jelous... titebe je time sye dok memenung die, die boleh toleh lak... siap senyum manis lg, sye rase die mmg dah prasan yg slame nie dlm kelas sye dok tenung die lame2 even die dok dpn sgt & sye dok hujung kt blakang... okey~ tertangkap sudah... tp sye nie kn jenis suke cover dgn wat muke toya je, so sye wat x tau je r... even dlm hati dah risau gile2... sye nie kn budak lagi time tu, so sye risau r takut die marah sye lak... tp die cool je, sampai r masuk darjah 5, sye masih stalk die & mule lah satu perasaan baru... tp bukan cinte ye...! juz kagum dgn die... tp lelame sye mule rase yg sye dah fall in love dgn die since first time nampak die senyum tu... (biase r org ckp dr benci jd cinta, dr marah jd sayang~)

   mase darjah lime lak si A nie dok dpn sye dgn die punye BFF, sye lak dok sebelah anak cikgu yg becok gile... dah r becok, suke jage tepi kain org lak tu... ade sekali tu sye terbawak diari sye yg ade tulis pasal si A & all my problem ke skola, tau2 time naik kelas pass rehat je die tgh pegang buku tu.. Oh, no~ terus sye mintak balik tp die x kasi & terus bukak buku tu... sye cube rampas tp die tu tinggi, so mne r sye sampai... then ape lagi, makan sebiji buku lima sye r jawabnye, Ouch~ terus nangis die...sye mmg teruk! tp bukan salah sye ye~

   Time darjah enam lak, my BFF tetibe je cakap yg die suke lak kt si A tu.. ok, my reaksi mesti lah terkejut tp bukan mcm berok r... sye nie lak jenis yg pilih kawan dulu baru cinte (tu sye dah tetapkn..), so sye pon rase elok r sye mengalah... selang brape bulan, my BFF tetibe je ckp die suke org lain lak... aik, boleh lak main suke2 org BFF sye nie... Btw, time tu pon sye baru dpt tau yg si A nie dah couple dgn my junior yg baik dgn sye... so, sye x mau r kacau die...

Passenger - Let Her Go


Assalam sume!!!
   Ari nie sye nak tuju kn satu lagu buat my BFF, Dulcinea Members (WANA, RA-IN, EQA, & ILI), so enjoy! :
To: All My BFF~
Passenger - Let Her Go

Well you only need the light when it's burning low 
Only miss the sun when it starts to snow 
Only know you love her when you let her go 
Only know you've been high when you're feeling low 
Only hate the road when you're missing home 
Only know you love her when you let her go 
And you let her go 

Staring at the bottom of your glass 
Hoping one day you'll make a dream last 
But dreams come slow and they go so fast 
You see her when you close your eyes 
Maybe one day you'll understand why 
Everything you touch surely dies 

But you only need the light when it's burning low 
Only miss the sun when it starts to snow 
Only know you love her when you let her go 
Only know you've been high when you're feeling low 
Only hate the road when you're missing home 
Only know you love her when you let her go 

Staring at the ceiling in the dark 
Same old empty feeling in your heart 
'Cause love comes slow and it goes so fast 
Well you see her when you fall asleep 
But never to touch and never to keep 
'Cause you loved her too much and you dive too deep 

Well you only need the light when it's burning low 
Only miss the sun when it starts to snow 
Only know you love her when you let her go 
Only know you've been high when you're feeling low 
Only hate the road when you're missing home 
Only know you love her when you let her go 
And you let her go 
Oh oh oh no 
And you let her go 
Oh oh oh no 
Well you let her go 

'Cause you only need the light when it's burning low 
Only miss the sun when it starts to snow 
Only know you love her when you let her go 
Only know you've been high when you're feeling low 
Only hate the road when you're missing home 
Only know you love her when you let her go 

'Cause you only need the light when it's burning low 
Only miss the sun when it starts to snow 
Only know you love her when you let her go 
Only know you've been high when you're feeling low 
Only hate the road when you're missing home 
Only know you love her when you let her go 
And you let her go
LOL~
P/S: hope our friendship will be forever & ever untill jannah!!! XD
Btw, sye suke intro dlm piano version punye~

BuTToN

fb Twitter

Post Menarik & Terkini

get this widget here