BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

WARKAH DARI NaMi (penulis)

~ASSALAMMUALAIKUM~

'SELAMAT DATANG KE BLOG SAYA!!!'

blog ini hanyalah sekadar hiburan buat diri ini semata - mata... Tiada kaitan dgn org lain, so sebarang persamaan yg disengajakn / tidak disengajakan adalah secara kebetulan... maaf di atas segala kesulitan yg berlaku.... ^V^
Terdapat ralat dalam alat ini

Tuan/Cik Muda

Translate

Halaman

Rabu, 7 Ogos 2013

GUYUP for Aidil Fitri

Assalam sume!!!
   Ari nie sye nak cite pasal persiapan raye sye sekeluarga.... yup, GUYUP sekeluarga!!! haha... opps, lupe lak x sume org paham klau sye tulis guyup kn? OK, guyup tu meaning die ialah bekerjasama dgn bersungguh-sungguh dlm bahasa jawa ( setahu sye r...), sye paham & tahu r sesikit bahasa jawa nie... (anak jati JOHOR r katekn...)

First skali mesti sume tertanye-tanye pasal baju raye kn? biasa r raye je mesti sume wat open show baju rye... (untung x jln catwalk...) berbalik pasal baju raye sye, tahun nie tema warna coklat2 meroon.. ok x? nak tgk sye pakai baju raye tu tunggu raye nnt r... dtg umah sye ke, x pon kne tunggu sye upload pic raye sye..(tu pon klau sye rajin... haha) sye x main r baju beli siap, mak sye yg jahit sume tau... cume jubah je yg mak sye x wat coz mak sye blom blajar dgn cikgu jahit die cara nak wat jubah... klau x sure bleh amik tempahan baju... haha.. sye cume tlg gosok baju je r, mcm biase...
"x kuase mak, nak jahit baju korg pon dah penat.." my mom said like that...

next question, pasal cat colour umah ye? ok, tahun nie umah sye cat mcm kek lapis serawak pd bhgian dlm, luar mmg sebijik mcm kek lapis... senang je klau nak cam umah sye, so jgn lupe dtg raye ye.. haha... yg tlg cat umah nie sume keje abg sye yg first, along Afiq... nak tau cool ke x umah sye, dtg r umah...
"suke hati aq r nak cat mcm kek lapis ke, kek batik ke, dah ko x tau wat kek lapis... kire baik r nie aq tlg wat.." ape yg along sye ckp kt sye.... how sadis, tau r sye x rajin masak kek, tp sye tau wat tau...

next, pasal kuih raye.... umm.... yg nie mmg susah nak cite coz umah sye tiap2 tahun mmg jarang jumpe kek raye, slalunye mak beli je sikit, x pon mak beli kerepek, x pon candy... ummm, tahun nie rasenye mmg kurang kek/kuih raye.... abang third sye yg tlg belikn, uda Arif... sye tlg makan je r, rezeki dpn mate x kn nak tgk je.... ( tp pass buke r, time puase x r)

last pasal umah, umah sye dah hampir siap dkemaskini... mean dbersihkn sebersihnye... hahaa, mmg penat! almaklumlah mmg jarang kemas umah klau bkn time cuti sekolah.... tp yg kelakarnye, my mom dah mcm my aunty dah... sume bende nak dbakarnye... adik beradik lah kn... abis 3 gerobok (almari) telah terkorban...haha
"kite kasi bakar je! bakar! bakar!" diolog aunty sye....

P/S: papepon, sye nak ucapkn slamat hari rye kat sume pembace blog sye nie... doakn kejayaan sye utk trial SPM lps rye nie ye...  assalam & salam lebaran...

0 ulasan:

BuTToN

fb Twitter

Post Menarik & Terkini

get this widget here