BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

WARKAH DARI NaMi (penulis)

~ASSALAMMUALAIKUM~

'SELAMAT DATANG KE BLOG SAYA!!!'

blog ini hanyalah sekadar hiburan buat diri ini semata - mata... Tiada kaitan dgn org lain, so sebarang persamaan yg disengajakn / tidak disengajakan adalah secara kebetulan... maaf di atas segala kesulitan yg berlaku.... ^V^
Terdapat ralat dalam alat ini

Tuan/Cik Muda

Translate

Halaman

Khamis, 15 Ogos 2013

Cecite Rayeku 2013

Assalam sume!!!
   Ari nie sye nak kongsikan cerita raya sye tahun 2013 nie
eem~~~ malangnye lps raye nie bermulalah exam trial for SPM sye.... *SOB*

papepon, sye ttp beraye...
   Raye ttp raye, exam lain cite... haha~

thn nie sye beraye umah nenek sye belah mak, patutnye belah ayah, tp x sempat nak balik raye....
pagi first raye dah dok sebuk dkt umah nnk sye tu.... time dok dgn sedara, sepupu & sepapat sume,mmg rse pelik.... almaklumlah, dah lame x jumpe diorang, sampai nak borak pon rse kekok... malamnye, my atok (sye panggil BAHJI) wat umah terbuka + hari keluarga... mmg ramai org dtg, tp x ramai yg sye kenal... maklumlah, yg dtg pon dah bleh dkira 2 ke 3 pupu dari sye.... mmg jauh sgt r hubungannye.... diorg pon x kenal sye~lol~

my second raye masih x balik umah nnk belah ayah... dok kat umah je, tp tgn nie naik lengguh melayan tetamu yg x peputus dari pagi sampai ke tgh malam... makcik & pakcik sye belah ayahkn ramai~ untungnye, duit raye cepat je masuk... klau kire dah lebih RM100 nie (juz for makcik pakcik belah ayah je...) tu belum cite penat coz marhaban laki kat tmpat sye.... jenuh dari pg masak utk diorg

my third raye lak, my aunty (mak long) wat umah terbuka + hari keluarga gak.... penat x penat jgn citer r... naik patah 206 tulang sye nie... haih~ tp yg beznye dpt jumpe saudare wlaupon x kenal... haha~~~ pastu borak dgn sedare pasal novel, my kakak sedara dah ade novel hlovate yg baru tu... mau menjerit sye dbuatnye... "kak syira, nak pinjam!!!"

my forth raye baru balik umah nnk belah ayah, tp sehari je coz my abang nak kene balik u die... time tu pon x ramai sedara sye... ramai dah balik u or dah start keje.... sempat gak raye umah makcik pakcik sye yg dok dekat2 situ...

raye ke-5 sye ade marhaban perempuan... then, my adik sye punye kelas datang lak.... rsenye 2 ke 3 kelas yg ikut sekali.... then sambung lak dgn klass sye... panas dah sye pakai baju raye dari pagi ke ptg... nie klau ketiak x berpeluh masam x tau r.... susah betol jd anak cikgu nie, sume bdk nak dtg beraye.... haha

raye ke-6 sye gi beraye sakan dgn saudare sye... singgah umah makcik pakcik sye.... my adik sedare sye pon join sekali... habis riuh satu kereta tu dbuatnye....

my raye ke-7 sye kt umah cikgu adam, time tu cikgu wat klass tambahan math tamb... huhu, seronoknye jg bdk SPM nie.... raye2 kene study....

then, hari nie sye ade klass lg... tp sempat gak beraye umah kekawan... my adik pempuan sye pnye bekas kawan sekelas die lak dtg beraye ptg tu.... pastu my mak abah + nenek gik melaka, tgk my abang skali melawat nenek sedare sye....

cukup sudah seminggu sye beraye.... so now time to study for trial.... doakn sye berjaye ye!!!

my family~~~ home sweet home <3 br="">
  
hensom x? ~lol~
angkatan pemuda Haji Abdul Razak & Hajah Zainab

sesi salam menyalami, mohon beribu ampun....
Haji Badeli's Family.... (masih x ramai yg balik time pg first raye, tgh hari baru ramai yg balik...)

cucu lelaki Haji Badeli & Hajah Tumirah~ [dari kiri: my along(afiq), my angah(adib), abang a'aid(sedare), my adik(azri), & my uda(arif)
cucu perempuan~ [dari kiri: my adik(ika), kak liza(sedara) & me..]
my aunty (mak long) family~~~


0 ulasan:

BuTToN

fb Twitter

Post Menarik & Terkini

get this widget here