BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

WARKAH DARI NaMi (penulis)

~ASSALAMMUALAIKUM~

'SELAMAT DATANG KE BLOG SAYA!!!'

blog ini hanyalah sekadar hiburan buat diri ini semata - mata... Tiada kaitan dgn org lain, so sebarang persamaan yg disengajakn / tidak disengajakan adalah secara kebetulan... maaf di atas segala kesulitan yg berlaku.... ^V^
Terdapat ralat dalam alat ini

Tuan/Cik Muda

Translate

Halaman

Sabtu, 24 Ogos 2013

Danshi Koukousei no Nichijou (The Daily Lifes Of High School Boys)

Assalam sume!!!
   Ari nie sye nak cite pasal satu anime yg sye suke tonton... mmg lawak gile r! Lukisan die simple je, tp jln cite die mmg TERBAIK r coz lawak yg die buat tu mmg logik & ade seberape bende yg kte pon pernah buat...

   cite nie lebih menjurus kepada kisah bebudak lelaki kat satu sekolah tu, 3 org watak utamanye ialah Tadakuni, Yoshitake & Hidenori.Cite nie buatkn sye rse syg nak tinggalkn zaman persekolahan, tp ape kn daya masa x akan menunggu kte kn? kte ttp akan terus membesar & menjadi semakin matang... ia buatkn sye kekadang rse takut untuk memasuki alam kedewasaan...

nak cite jalan cite die pon x boleh coz die nie anime yg bkn bersiri antara episode die... so, korg tgk r sendiri ye, enjoy!!! XD

3 orang watak utama
watak2 sampingan yg lain
gambar kelas diorg lps buat persembahan mse festival
nie lak diorg pnye live movie, mmg hebat r klau dah sampai jd movie


Khamis, 15 Ogos 2013

cerita 13 OGOS 2013

Assalam sume!!!
   Ari nie sye nak cite pasal sambutan hari untuk pengguna tangan kiri atau lebih dkenali sebagai kidal...

pade kebiasaannye, setiap 13 ogos mereka akan menyambut hari kidal nie... even x berape popular mcm perayaan lain, tp ttp dsambut oleh sesetgh org....

kenape sye cerite pasal nie??? emmm~~~ maybe sebab sye nie pon seorg yg kidal.... tp bab makan x r... slalunye sye akan makan gne tangan je, x main sudu garfu sume tu.... klau nak gak kne pegang 2 belah tangan..... mmg pelik kn? Tp JANGAN CAKAP SYE PELIK tau!!!

kidal nie boleh diwarisi tau.... ia sebenarnye satu kecacatan yg x memberi ape2 kesan buruk kepade sesiape yg menghidapnye.... mcm lesung pipit, tp lesung pipit tu kecacatan yg cantik (org ckp r...)


selain tu.... pade tahun nie agak unik sikit coz hari tu ade hujan meteor belaku.... (klau x silap sye r)
mmg bez kn? tp sye x dpt tgk coz kawasan JOHOR sume mendung.... malangnye~~~ nak tgk bintang mcm dlm impian sye pon dah sukar skarang nie.... huhu...

Cecite Rayeku 2013

Assalam sume!!!
   Ari nie sye nak kongsikan cerita raya sye tahun 2013 nie
eem~~~ malangnye lps raye nie bermulalah exam trial for SPM sye.... *SOB*

papepon, sye ttp beraye...
   Raye ttp raye, exam lain cite... haha~

thn nie sye beraye umah nenek sye belah mak, patutnye belah ayah, tp x sempat nak balik raye....
pagi first raye dah dok sebuk dkt umah nnk sye tu.... time dok dgn sedara, sepupu & sepapat sume,mmg rse pelik.... almaklumlah, dah lame x jumpe diorang, sampai nak borak pon rse kekok... malamnye, my atok (sye panggil BAHJI) wat umah terbuka + hari keluarga... mmg ramai org dtg, tp x ramai yg sye kenal... maklumlah, yg dtg pon dah bleh dkira 2 ke 3 pupu dari sye.... mmg jauh sgt r hubungannye.... diorg pon x kenal sye~lol~

my second raye masih x balik umah nnk belah ayah... dok kat umah je, tp tgn nie naik lengguh melayan tetamu yg x peputus dari pagi sampai ke tgh malam... makcik & pakcik sye belah ayahkn ramai~ untungnye, duit raye cepat je masuk... klau kire dah lebih RM100 nie (juz for makcik pakcik belah ayah je...) tu belum cite penat coz marhaban laki kat tmpat sye.... jenuh dari pg masak utk diorg

my third raye lak, my aunty (mak long) wat umah terbuka + hari keluarga gak.... penat x penat jgn citer r... naik patah 206 tulang sye nie... haih~ tp yg beznye dpt jumpe saudare wlaupon x kenal... haha~~~ pastu borak dgn sedare pasal novel, my kakak sedara dah ade novel hlovate yg baru tu... mau menjerit sye dbuatnye... "kak syira, nak pinjam!!!"

my forth raye baru balik umah nnk belah ayah, tp sehari je coz my abang nak kene balik u die... time tu pon x ramai sedara sye... ramai dah balik u or dah start keje.... sempat gak raye umah makcik pakcik sye yg dok dekat2 situ...

raye ke-5 sye ade marhaban perempuan... then, my adik sye punye kelas datang lak.... rsenye 2 ke 3 kelas yg ikut sekali.... then sambung lak dgn klass sye... panas dah sye pakai baju raye dari pagi ke ptg... nie klau ketiak x berpeluh masam x tau r.... susah betol jd anak cikgu nie, sume bdk nak dtg beraye.... haha

raye ke-6 sye gi beraye sakan dgn saudare sye... singgah umah makcik pakcik sye.... my adik sedare sye pon join sekali... habis riuh satu kereta tu dbuatnye....

my raye ke-7 sye kt umah cikgu adam, time tu cikgu wat klass tambahan math tamb... huhu, seronoknye jg bdk SPM nie.... raye2 kene study....

then, hari nie sye ade klass lg... tp sempat gak beraye umah kekawan... my adik pempuan sye pnye bekas kawan sekelas die lak dtg beraye ptg tu.... pastu my mak abah + nenek gik melaka, tgk my abang skali melawat nenek sedare sye....

cukup sudah seminggu sye beraye.... so now time to study for trial.... doakn sye berjaye ye!!!

my family~~~ home sweet home <3 br="">
  
hensom x? ~lol~
angkatan pemuda Haji Abdul Razak & Hajah Zainab

sesi salam menyalami, mohon beribu ampun....
Haji Badeli's Family.... (masih x ramai yg balik time pg first raye, tgh hari baru ramai yg balik...)

cucu lelaki Haji Badeli & Hajah Tumirah~ [dari kiri: my along(afiq), my angah(adib), abang a'aid(sedare), my adik(azri), & my uda(arif)
cucu perempuan~ [dari kiri: my adik(ika), kak liza(sedara) & me..]
my aunty (mak long) family~~~


Rabu, 7 Ogos 2013

GUYUP for Aidil Fitri

Assalam sume!!!
   Ari nie sye nak cite pasal persiapan raye sye sekeluarga.... yup, GUYUP sekeluarga!!! haha... opps, lupe lak x sume org paham klau sye tulis guyup kn? OK, guyup tu meaning die ialah bekerjasama dgn bersungguh-sungguh dlm bahasa jawa ( setahu sye r...), sye paham & tahu r sesikit bahasa jawa nie... (anak jati JOHOR r katekn...)

First skali mesti sume tertanye-tanye pasal baju raye kn? biasa r raye je mesti sume wat open show baju rye... (untung x jln catwalk...) berbalik pasal baju raye sye, tahun nie tema warna coklat2 meroon.. ok x? nak tgk sye pakai baju raye tu tunggu raye nnt r... dtg umah sye ke, x pon kne tunggu sye upload pic raye sye..(tu pon klau sye rajin... haha) sye x main r baju beli siap, mak sye yg jahit sume tau... cume jubah je yg mak sye x wat coz mak sye blom blajar dgn cikgu jahit die cara nak wat jubah... klau x sure bleh amik tempahan baju... haha.. sye cume tlg gosok baju je r, mcm biase...
"x kuase mak, nak jahit baju korg pon dah penat.." my mom said like that...

next question, pasal cat colour umah ye? ok, tahun nie umah sye cat mcm kek lapis serawak pd bhgian dlm, luar mmg sebijik mcm kek lapis... senang je klau nak cam umah sye, so jgn lupe dtg raye ye.. haha... yg tlg cat umah nie sume keje abg sye yg first, along Afiq... nak tau cool ke x umah sye, dtg r umah...
"suke hati aq r nak cat mcm kek lapis ke, kek batik ke, dah ko x tau wat kek lapis... kire baik r nie aq tlg wat.." ape yg along sye ckp kt sye.... how sadis, tau r sye x rajin masak kek, tp sye tau wat tau...

next, pasal kuih raye.... umm.... yg nie mmg susah nak cite coz umah sye tiap2 tahun mmg jarang jumpe kek raye, slalunye mak beli je sikit, x pon mak beli kerepek, x pon candy... ummm, tahun nie rasenye mmg kurang kek/kuih raye.... abang third sye yg tlg belikn, uda Arif... sye tlg makan je r, rezeki dpn mate x kn nak tgk je.... ( tp pass buke r, time puase x r)

last pasal umah, umah sye dah hampir siap dkemaskini... mean dbersihkn sebersihnye... hahaa, mmg penat! almaklumlah mmg jarang kemas umah klau bkn time cuti sekolah.... tp yg kelakarnye, my mom dah mcm my aunty dah... sume bende nak dbakarnye... adik beradik lah kn... abis 3 gerobok (almari) telah terkorban...haha
"kite kasi bakar je! bakar! bakar!" diolog aunty sye....

P/S: papepon, sye nak ucapkn slamat hari rye kat sume pembace blog sye nie... doakn kejayaan sye utk trial SPM lps rye nie ye...  assalam & salam lebaran...

BuTToN

fb Twitter

Post Menarik & Terkini

get this widget here