BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

WARKAH DARI NaMi (penulis)

~ASSALAMMUALAIKUM~

'SELAMAT DATANG KE BLOG SAYA!!!'

blog ini hanyalah sekadar hiburan buat diri ini semata - mata... Tiada kaitan dgn org lain, so sebarang persamaan yg disengajakn / tidak disengajakan adalah secara kebetulan... maaf di atas segala kesulitan yg berlaku.... ^V^
Terdapat ralat dalam alat ini

Tuan/Cik Muda

Translate

Halaman

Jumaat, 21 Jun 2013

Study Add Maths

Assalam sume!
   Bebaru nie sye ade blajar pasal lakar graf sine, cosine, & tangent dlm klas mt ckgu Adam.... disebabkn x brape nak paham sye g tanye my cosin (kakak sedare) & then die ade kasi sye cara nak ingat graf dgn senang... 'The Beautiful Dance' ,dia ajar sye menari ke?

ooo.... mmg 'beautiful' ssgt...
totaly true.... (for me... *sob*)

Chocolate Lasagna!

Assalam sume!!!
   Ari nie sye nak kongsikan resipi yg kawan sye kasi... Chocolate Lasagna! ala, yg mcm garfield suke tu... cume choc punye r...  tp nie sye x tau nak wat r coz mcm susah je, kwn sye ckp mcm nak wat pizza je... tp benda nie mmg nampak mcm pizza kn? setahu sye r...

INGREDIENTS:

1 package regular Oreo cookies (Not Double Stuff) – about 36 cookies
6 Tablespoon butter, melted
1- 8 ounce package cream cheese, softened
1/4 cup granulated sugar
2 Tablespoons cold milk
1- 12 ounce tub Cool Whip, divided
2 – 3.9 ounce packages Chocolate Instant Pudding.
3 1/4 cups cold milk
1 and 1/2 cups mini chocolate chips

DIRECTIONS:

Begin by crushing 36 Oreo cookies. I used my food processor for this, but you could also place them in a large ziplock bag and crush them with a rolling pin. When the Oreos have turned into fine crumbs, you are done.
Transfer the Oreo crumbs to a large bowl. Stir in 6 tablespoons melted butter and use a fork to incorporate the butter into the cookie crumbs. When the butter is distributed, transfer the mixture to a 9 x 13 inch baking dish. Press the crumbs into the bottom of the pan. Place the pan in the refrigerator while you work on the additional layers.
Mix the cream cheese with a mixer until light and fluffy. Add in 2 Tablespoons of milk, and sugar, and mix well. Stir in 1 and 1/4 cups Cool Whip. Spread this mixture over the crust.
In a bowl, combine chocolate instant pudding with 3 and 1/4 cups cold milk. Whisk for several minutes until the pudding starts to thicken. Use a spatula to spread the mixture over the previous cream cheese layer. Allow the dessert to rest for about 5 minutes so that the pudding can firm up further.
Spread the remaining Cool Whip over the top. Sprinkle mini chocolate chips evenly over the top. Place in the freezer for 1 hour, or the refrigerator for 4 hours before serving.

nie r Garfield (comelkn? tp pemalas...)
 
nie r lasagna...kn nampak mcm pizza berlapis!


nie lak yg choco pnye... nampak sedap kn? (terair liur sikit)


p/s: sori takde translate die... 

Cuti Jerebu!

Assalam sume!!!
  Yeah! akhirnye dpt gak cuti! 'Cuti Jerebu' lak tu... (tp kne ganti balik r..) hoho, bkn nak bersuka ria ssgt coz jerebu nie but nak wat cmne kn untuk kesihatan & kebaikan sejagat kn... bbdk skola sye bkn riuh lagi time cikgu nak umum cuti nie (dah mcm nak umum raya je...)

OK, cite nie mule cmne... pd ari khamis yg x beberape nak cerah, lebih kurang jam 11 pg, tetibe cikgu panggil sume pelajar & guru utk berkumpul di dewan skola... then,... Jeng Jeng Jeng! cikgu ckp sume bleh balik coz jerebu dah makin teruk, dpt cuti 2 hari! Yahoo!!! mcm nak jerit je tp dlm hati r bele dgr ckgu umum cuti jerebu nie coz dah x sanggup jd ninja pakai penutup muke tu... haha, nampak sgt berdoa utk jerebu nie jd lg teruk coz nak cuti...

papepon kawasan tempat tinggal sye(muar) dah dpt cuti awal2 lagi, siap masuk TV lg... famous! tp skola sye cuti lambat sehari coz sye blajar kt daerah BP... untung r adik pempuan sye coz dpt cuti awal...

tp sye masih berharap agar 'pencemaran alam' nie dpt diatasi segera... klau x, alamatnye jd ninja lg r sye nie.... haha... tp mask tu kat kedai sekitar kawasan sye sume dah abis dijual... untung r perniaga...

masjid muar...


my adik pempuan kt sungai muar!
P/S: jgn lupe pakai topeng muka ye(bkn mask utk kecantikan tu...) & jgn wat pembakaran terbuka tau!

Ahad, 2 Jun 2013

My Birthday (22/5/2013)


Assalam sume!!!
   Ari nie sye nak cite sikit pasal birthday sye pada 22/5/2013... (tau dah lame lepas, tp sye ttp nak cit gak! x kira!!!)... hahaha... Ok, r my birthday jatuh tup2 tepat time sye tamat prikse mid-year yg mmg seksa tu.... kira sambut sekaki r... mmg bez!

mlm sebelum hari lahir sye lagi my adik(pempuan), IKA dah tepon wish kat sye... hehehe, my adik kasi keychain name sye (wat sendiri tau...)... my adik laki, AZRI juz wish coz time prikse die x sempat nak kasi hadiah... my mom & dad? sure r dapat hadiah! my dad yg pilih tau... caya x? hehe... diorg kasi sye buku 'Wanita Dalam Islam (kemuskilan & panduan)... rsenye diorg nak sye jd anak solehah r (sye x cukup baik ke? hehe..), tp bagus gak coz dulu sye mmg nak sgt buku tu time cikgu ppim sye gne wat soalan cempumas time ujian ppim dedulu... sye punye r nak buku tu, skali tuhan makbulkn doa sye... Dia kasi terus 1 set siap dgn CD die skali... mmg hebatkn kuasa Allah...

pagi tu mmg x de pape r coz sye nie bkn femous pon... x ramai yg tau ari tu my b'day (but yg rapat2 dgn sye mmg awal2 lg dah wish r... haha) sayang gak diorg kat sye ye.... pastu my BFF (bez frenz 4 ever) pon wish & kasi hadiah kat sye... First at all, ILI yg kasi purse/wallet kat sye (mmg cute, siap ade pic *beruang* lg... x sure r tu beruang ke ape..) and then, RA-IN lak kasi hadiah frame kek die (die siap tulis kad lg, mcm x caye je org mcm die tulis kad coz kad die tu kira panjang gak r, siap dgn pic die lukis lak tu... mmg comel r die nie...) Next, WANA kasi lilin cup hidupan laut (die pon ade tulis & lukis kad, tp mmg funny tgk lukisan die coz x pernah2 die melukis... tetibe kasi sye lukisan...) akhir skali, EQA kasi frame gak tp bkn bentuk kek r...(die pnye bentuk kerusi beruang, mmg cute gile..)

tp, sebenarnye sye lahir mlm 22/5 tu.... yg tau cume mak ayah sye & beberape kwn baik sye je yg tau.. sbb tu r mlm tu diorg mesej wish kat sye (walaupon jauh tp dihati ttp dekat mcm org tu... haha)

papepon sye nak ucapkn bebanyak trimas r kat sume org yg wish, doakn, & kasi hadiah kt sye ye... moga rahmat & berkat Allah membalas segalanye....

THANK! <3 br="">

BuTToN

fb Twitter

Post Menarik & Terkini

get this widget here