BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

WARKAH DARI NaMi (penulis)

~ASSALAMMUALAIKUM~

'SELAMAT DATANG KE BLOG SAYA!!!'

blog ini hanyalah sekadar hiburan buat diri ini semata - mata... Tiada kaitan dgn org lain, so sebarang persamaan yg disengajakn / tidak disengajakan adalah secara kebetulan... maaf di atas segala kesulitan yg berlaku.... ^V^
Terdapat ralat dalam alat ini

Tuan/Cik Muda

Translate

Halaman

Selasa, 28 Mei 2013

Kem Puteri Solehah ^^

Assalam sume!!!
   Arie nie sye nak cite pasal kem PPIM yg sye join... bleh r, x de r bosan sgt join kem tu... paling x dpt gak r kwn & ilmu walaupon pade asalnye tu aga susah hati nak ikut....

name pon kem puteri solehah sure r juz muslimah je yg join kem tu.... tp sye nue x de r baik sgt, time sampai tu nampak ramai gak r yg pkai tudung labuh2.... walaupon sye nie klau pkai uniform skola tu mmg r tudung labuh, tp klau time koko je tudung tu xde labuh sgt... biase2 je r... mmg terase gak r time sampai tu... mcm langgit dgn bumi je klau bandingkan sye dgn diorg... rase kecik je diri nie....

mase sampai tu ade gak tgk2 klau ade org sye knal, ye r sye nie bkn ddk kat BP pon... skola je kat sene, tp tinggal kat muar gak... (anak jati muar nie!)  but x de r pulak org sye knal... my partner, SYAFIQAH MESRI mmg gile mesra alam, sume org die nak sape... (bdk darjah 5 pon die join je..) sye ok je r, bleh wat kawan , wat adik2.... hahaha.... time makn malam lak, kte org join sedulang dgn bbdk skola mane entah... tp bdk bandar r, sombong tu jgn ckp r... ckp aci sesedap mulut diorg je, ape diorg ingat bbgk kampung cam kte org bodoh & kolot sgt ke! okey fine, kteorg mmg r nampak baik, tp klau ikut hai tu mmg sye nak tampar2 je muke diorg tu... tau r bdk bandar, jgn r sombong + bongkak sgt! ddk BP je pon bkn bandar KL pon... poyo gile!!!

mlm tu kte org ade sesi ceramah dgn ustaz..... (x ingat lak name die.. sori...) tp yg x bez tu bleh lak ustaz tu wat sesi mnangis2, benci btol! (ala, mcm yg ade kat motivasi diri tu... mcm dato' fazilah kamsah lak...) sye mmg dah jangka bnde nie msti ade, so awal2 lg sye dah ingatkn diri supaye x nangis... bkn hati nie keras, tp sye mmg x suke nangis dpn org wlaupon time tu diorg tutup lampu.... tp hajat sye tu x kesampaian lak, mutiara kaca kat kelopak mate nie gugur jua akhirnye ble dah dkt last2 tu.... sye mmg dah cube mcm2 care spye x nangis, hafal formula, tulis lagu, nyanyi, & main lukis2... tp last2 tu, dah x leh tahan coz die suruh klau rse insaf tu kne diri.... time tu mmg rmai yg dah leleh r... kira ok r tu sye juz nangis sikit je time nak abis tu...

pastu ade r taklimat pasal qiamulail utk mlm tu.... mse nak naik asrama utk tido tu, jumpe lak kawan lame satu angkatan kat skola rendah dulu... keciknye dunia nie... mmg dah lame x jumpe die, banyak nak ckp tp x sempat nak abiskn coz dah lewat mlm.... mmg rindu die ssgt! tuhan tu klau nak beri senang je  dia tunjukkn.... tup2 jumpe lak kawan lame yg pernah sye berdoa utk jumpe dia...
tido tu mmg x de pape r coz dah bce doa perlindung.... sye ade dpt kawan dgn bdk SMK Dato' Menteri, diorg nie x de r sombong.... sempoi abis dgn diorg ble malam tu kteorg sume dok sebilik beborak je...

time qiam tu mmg funny gle ble tgk sume bdk darjah 5 tu tertidolah, ngantok r, & ramai je yg x tau solat sunat and bace al- mathurat (doa2 yg diamalkn Rasulluah)... sure nie first time diorg... yg lebih klakar tu, ade bdk yg tido dpn kteorg nie sampai terjatuh kt kteorg sbb ngantok sgt, yg tergolek2 tu jgn ckp r....sape je yg x ngantok klau kne bangun kol 3 pg wat kali pertamanye dalam hidop, dgn x pernah2 wat...

tp time pagi tu, ade bende pelik jadi, syafiqah pnye katil tetibe ade setompok darah (bkn haid tau).... kte org perasan pon time lps mandi... mmd x de sape yg dtg haid time tu, x tau r sape pne darah tu.... abaikan... pastu , sure r ade time riadah.... kte org main game & wat senaman ringan je... juz for fun!!! mcm2 kteorg wat... pastu time sarap & mandi2... (dah peluh2 x kn xnak mandi kn?) time makan tu berlaku lagi bende aneh, sye & syafiqah terdengar bunyi binatang.... tp x jumpe pon mne binatang tu.... bunyi tu pon x dapt dknal pasti bunyi ape... Abaikan....

pastu time ceramah2 lak.... time nie pon kelakar ble tgk bbdk darjah 5 tu agak kurag sopan ble time duduk kt dewan tu, rse nak ckp mcm nie je...

"agak2 r adik... tau r ustaz yg beri ceramah nie baik ssgt, jgn r over.... malu sikit, awak tu pempuan, dok r sopan2 sikit"

tp x terluah plak coz cikgu x kasi beborak, but kte org borak gne care PAPER TALK mcm biase sye gne kat skola.... haha, sye sempat mintak no. phone kkwn yg sye bru knal kt situ... mintak gak fb & email diorg... pastu, kteorg balik blik kemas barang utk balik...time majlis penutup tu, mmb agak boring coz lame sgt.... tp ok r, sye blik gak tido time tu... haha, contoh yg baik utk adik2 ye... pastu balik! (Yeah!!!)

0 ulasan:

BuTToN

fb Twitter

Post Menarik & Terkini

get this widget here