BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

WARKAH DARI NaMi (penulis)

~ASSALAMMUALAIKUM~

'SELAMAT DATANG KE BLOG SAYA!!!'

blog ini hanyalah sekadar hiburan buat diri ini semata - mata... Tiada kaitan dgn org lain, so sebarang persamaan yg disengajakn / tidak disengajakan adalah secara kebetulan... maaf di atas segala kesulitan yg berlaku.... ^V^
Terdapat ralat dalam alat ini

Tuan/Cik Muda

Translate

Halaman

Jumaat, 31 Mei 2013

Hlovate - Anthem

Assalam sume!!!
   Arghhhh!!! gi-la! nnovel baru Hlovate - Anthem dah kluar! mmg dtunggu-tunggu... mau x menjerit sye!!! hahaha..... mmg r kira dah lame gak r kluar tu, but kat tempat sye still blum ade... sedihnye... tp sye dah bace sinopsis cite die... mmg bez! TERBAIK r Hlovate!!! I LOVE U!!! haha...

Hlovate~~~

Anthem~~~
time pesta buku ari tu ade 1 lg bende yg bez psl buku hlovate gak... ade offer hlovatinta tu... sape x gile ble tgk ayat2 bez dlm karya hlovate dijdkn buku.... perghhh! mmg rugi x g sane... huhuhu *sob*

Hlovatinta~~~
balik pade cite anthem nie.... ia berkisarkn ttg sorg gadsi name dash (name singkatan) & lee, kwn dash yg mmg tegas... dash nie bdk kira sosial lebih r coz ddk kt india (america school) Dia jumpe lee pun lps kne balik Malaysia walupon die x suke & lps masuk kelab yg same dgn lee (die main violin)... tp dlm novel nie mmg banyak english r... so, mmg x lekang dgn kamus r time bace cite nie kt blog Hlovate tu... hahaha.... klau korg nak tau cite die lebih lg beli & baca r sendiri ye... selamat enjoy! haha...



Rabu, 29 Mei 2013

PETRUS METHOD

Assalam sume!!!
   Ari nie sye nak cite pasal cara nak selesaikn kuib puzzle (rubik's cube) yg  baru sye tahu... haha, mmg r ramai yg dah tau tp... ye r sye nie mne ade mase nak blajar sume tu.... walaupun my abang tahu gak wat tu sume... nak selesaikn kuib nie gne kebarangkalian & petrus rumus tau...


note nie copy & paste dari web org lain tau....
PETRUS RUMUS


The system uses seven basic steps to solve a Rubik's Cube.
  1. Build a 2x2x2 block
  2. Expand to a 2x2x3 without destroying the 2x2x2 block
  3. Correct edge orientation
  4. Solve two complete layers
  5. Permute the remaining corners
  6. Orient the remaining corners
  7. Permute the final edges

Cecuti 1 Malysia XP

Assalam sume!!!
   Ari nie sye nak cite pasal cuti sye... klau ikutkn x layak dipanggil cuti pade sye coz sye mmg sibuk dgn klas2 tamnbahan.... huhuhu, sadisnye hidup sebagai pelajar SPM nie.... tp tu sume utk kebaikan diri sendiri gak kn? so ikut je r mne yg baik tu....

 stakat nie, nie r first time sye abiskn cuti sye dgn adik2 sedare sye... umi diorg g klantan atas urusan ape sye x tau... tp yg pasti anak2 makcik sye tu mmg tinggal dgn sye selama seminggu nie.... haha... mmg r bez tp diorg nie susah gak nak jg.... naik pening kepala sye....

cuti nie x tau r sye balik bandar x (kampung ayah sye kat bandar KULAI... so blik bandar r kn?) tp klau blah mak mmg sure r ari2 singgah... dkt je kn, lame dah x jenguk diorg... ape khabar agaknye... sihat ke x... ari tu dgr cite nak wat akikah adik sedara sye, Asraf (rsenye r...)

time cuti2 nie mmg banyak r jemputan khawin sampai ke rumah sye, almaklum r mak ayah sye nie cikgu, mne x ramai kenalan diorg.... naik penat kaki sye nak ke hulu ke hilir  g jamuan khawin... haih, nasib badan... memenuhi jemputan itu wajib selagi tiade benda2 yg haram disisi syarak...

spupu sye yg sebaye sye tu pon blik kampung mmg dah lame x jumpe dia, dia kn skola asrama... mne ade mase nak jumpe, jauh lak... tp kakak & abang die x balik lak... abang die hensem tau, rugi x dapat cuci mate.... haha, kiding... tp mm dah lme x dok bborak dgn die lelama... tido sesama, main sesama, masak sesame, jejln sesama... sume bende r dgn die mmg dah lame x wat.... Miss her very much!!!

g jejaln tu msih x sure r, dgr cite mak nak bwk adik sedara sye tu g mandi air terjun kat bekok tu, untung r..... tp rsenye sure sye kne ikut skali coz sape lg nak kne jg adik sedara sye tu klau bkn sye yg baik hati nie (perasan!)... hahaha... insya-Allah , jadi g sne rsenye....

papepon cuti sye mmg banyak bende nak kne wat, dari homework berlambak walaupon bru abis exam, dgn buku2 nak kne bace lg, dgn klas2 tambahannye, dgn segala dagai aktiviti kemasyarakatan (keluarga) sye lg.... mmg penat tu xyah ckp r, rse mcm nak tido mmemanjang je... huhuhu...

Selasa, 28 Mei 2013

Kem Puteri Solehah ^^

Assalam sume!!!
   Arie nie sye nak cite pasal kem PPIM yg sye join... bleh r, x de r bosan sgt join kem tu... paling x dpt gak r kwn & ilmu walaupon pade asalnye tu aga susah hati nak ikut....

name pon kem puteri solehah sure r juz muslimah je yg join kem tu.... tp sye nue x de r baik sgt, time sampai tu nampak ramai gak r yg pkai tudung labuh2.... walaupon sye nie klau pkai uniform skola tu mmg r tudung labuh, tp klau time koko je tudung tu xde labuh sgt... biase2 je r... mmg terase gak r time sampai tu... mcm langgit dgn bumi je klau bandingkan sye dgn diorg... rase kecik je diri nie....

mase sampai tu ade gak tgk2 klau ade org sye knal, ye r sye nie bkn ddk kat BP pon... skola je kat sene, tp tinggal kat muar gak... (anak jati muar nie!)  but x de r pulak org sye knal... my partner, SYAFIQAH MESRI mmg gile mesra alam, sume org die nak sape... (bdk darjah 5 pon die join je..) sye ok je r, bleh wat kawan , wat adik2.... hahaha.... time makn malam lak, kte org join sedulang dgn bbdk skola mane entah... tp bdk bandar r, sombong tu jgn ckp r... ckp aci sesedap mulut diorg je, ape diorg ingat bbgk kampung cam kte org bodoh & kolot sgt ke! okey fine, kteorg mmg r nampak baik, tp klau ikut hai tu mmg sye nak tampar2 je muke diorg tu... tau r bdk bandar, jgn r sombong + bongkak sgt! ddk BP je pon bkn bandar KL pon... poyo gile!!!

mlm tu kte org ade sesi ceramah dgn ustaz..... (x ingat lak name die.. sori...) tp yg x bez tu bleh lak ustaz tu wat sesi mnangis2, benci btol! (ala, mcm yg ade kat motivasi diri tu... mcm dato' fazilah kamsah lak...) sye mmg dah jangka bnde nie msti ade, so awal2 lg sye dah ingatkn diri supaye x nangis... bkn hati nie keras, tp sye mmg x suke nangis dpn org wlaupon time tu diorg tutup lampu.... tp hajat sye tu x kesampaian lak, mutiara kaca kat kelopak mate nie gugur jua akhirnye ble dah dkt last2 tu.... sye mmg dah cube mcm2 care spye x nangis, hafal formula, tulis lagu, nyanyi, & main lukis2... tp last2 tu, dah x leh tahan coz die suruh klau rse insaf tu kne diri.... time tu mmg rmai yg dah leleh r... kira ok r tu sye juz nangis sikit je time nak abis tu...

pastu ade r taklimat pasal qiamulail utk mlm tu.... mse nak naik asrama utk tido tu, jumpe lak kawan lame satu angkatan kat skola rendah dulu... keciknye dunia nie... mmg dah lame x jumpe die, banyak nak ckp tp x sempat nak abiskn coz dah lewat mlm.... mmg rindu die ssgt! tuhan tu klau nak beri senang je  dia tunjukkn.... tup2 jumpe lak kawan lame yg pernah sye berdoa utk jumpe dia...
tido tu mmg x de pape r coz dah bce doa perlindung.... sye ade dpt kawan dgn bdk SMK Dato' Menteri, diorg nie x de r sombong.... sempoi abis dgn diorg ble malam tu kteorg sume dok sebilik beborak je...

time qiam tu mmg funny gle ble tgk sume bdk darjah 5 tu tertidolah, ngantok r, & ramai je yg x tau solat sunat and bace al- mathurat (doa2 yg diamalkn Rasulluah)... sure nie first time diorg... yg lebih klakar tu, ade bdk yg tido dpn kteorg nie sampai terjatuh kt kteorg sbb ngantok sgt, yg tergolek2 tu jgn ckp r....sape je yg x ngantok klau kne bangun kol 3 pg wat kali pertamanye dalam hidop, dgn x pernah2 wat...

tp time pagi tu, ade bende pelik jadi, syafiqah pnye katil tetibe ade setompok darah (bkn haid tau).... kte org perasan pon time lps mandi... mmd x de sape yg dtg haid time tu, x tau r sape pne darah tu.... abaikan... pastu , sure r ade time riadah.... kte org main game & wat senaman ringan je... juz for fun!!! mcm2 kteorg wat... pastu time sarap & mandi2... (dah peluh2 x kn xnak mandi kn?) time makan tu berlaku lagi bende aneh, sye & syafiqah terdengar bunyi binatang.... tp x jumpe pon mne binatang tu.... bunyi tu pon x dapt dknal pasti bunyi ape... Abaikan....

pastu time ceramah2 lak.... time nie pon kelakar ble tgk bbdk darjah 5 tu agak kurag sopan ble time duduk kt dewan tu, rse nak ckp mcm nie je...

"agak2 r adik... tau r ustaz yg beri ceramah nie baik ssgt, jgn r over.... malu sikit, awak tu pempuan, dok r sopan2 sikit"

tp x terluah plak coz cikgu x kasi beborak, but kte org borak gne care PAPER TALK mcm biase sye gne kat skola.... haha, sye sempat mintak no. phone kkwn yg sye bru knal kt situ... mintak gak fb & email diorg... pastu, kteorg balik blik kemas barang utk balik...time majlis penutup tu, mmb agak boring coz lame sgt.... tp ok r, sye blik gak tido time tu... haha, contoh yg baik utk adik2 ye... pastu balik! (Yeah!!!)

Gwiyomi! XP

Assalam sume!!!
   Ari nie sye nak cite pasal 'Gwiyomi'.... rsenye sume tau kn gwiyomi tu ape, Ala... lagu dgn style CUTE2 org buat tu r.... sye x de r suke sgt gwiyomi nie (menyampah ade r sikit...)

sye tau gwiyomi nie gah lame dah coz ade kwn minat gle K-POP... truthly, gwiyomi nie asal dari korea... bkn tarian, tp ble tgk tu ala2 GEDIK2 je... meluat r ble tgk.... tp time tu kt Malaysia blom popular lg geiyomi nie.... die mule popular since ade bdk pempuan Malaysia upload video die wat gwiyomi (bdk tu bleh tahan cute r gak, but pd sye ttp nampak gediks...)

pastu tup2 gwiyomi nie terus popular.... haih lah, mmg r klau org malaysia pnye peragai.... senang sgt ikut budaya luar, budaya sendiri x de lak nak di banggakn, nak diwarisi.... gwiyomi nie ade gak baiknye coz die mcm ajar bbdk kecik kira 123 je...

ok r, klau korg nak tgk gak GWIYOMI nie, korg tkn je kat google or youtube....

 www.youtube.com/watch?v=VAPZAWO6frQ

Rabu, 15 Mei 2013

Study 4 Exam!

Assalam sume!!!
   Ari nie sye nak cite pasal my prep time (Study time)
Sejujurnye r, sye nie bkn jenis yg suke blajar ikut jadual (walaupon sye suke wat jadual harian)...  sye nie jenis klau sye suke satu bende tu sye akan buat ia dgn cepat, tp klau sye x suke... jgn harap nak sentuh! haha~~~

mmg r exam sye dah mule seawal bln 5 nie (exam dah nak abis pon...),  tp sye rase r mcm sye nie x study langsung (tgk r, skarang nie pon sibuk berblog)... mak sye dah naik hantu tgk sye bleh lepak2 dpn TV & laptop nie... (hohoho~ sori mom....) die siap ckp 'klau ko x dpt banyak A dlam mid test nie mak x kasi ko gne laptop lagi.... Siap ko klau x dpt A!' (so, klau lps nie sye x wat pape entry lg... pepaham je r ye... huhu, mak jgn wat sye mcm nie...)










Esok HARI GURU!!!

Assalam sume!!!
   Ari nie sye nak cite pasal hari guru yg bakal disambut esok (16/5)... preparation & hadiah? Mestilah sye dah sediakn... nak kate semangat sgt nak sambut tu x de r, coz sye nie kan exam student.... lelagi tgh time mid year test nie.... so, sye wat ala kadar je r... tp hadiah sye tu bkn sye yg beli, my mom yg tlg belikn (thank, MOM!!!)

thank teacher coz being like a candle in my life


tahun nie sye kasi mug coz tahun lepas sye kai buku....
Papepon, sye nak ucapkan:

     "HAPPY TEACHER'S DAY"
kpd sume cikgu2 sye yg tercinte (dr sye tadika hingga ke menengah atas) & kpd sume org di luar sne yg bergelar CIKGU....
Anda amat berharga bagi kami, CIKGU!!!

Jumaat, 10 Mei 2013

Check List bulan nie!

Assalam Sume!!!
   Ooo~~~ lame nye x berblog (cite pasal hidup sendiri..). hohoho.... arie nie sye nak cite pasal check list sye blan nie, almaklum r saye nie sibuk + malas nak wat post bebanyak...  hahaha...

  • Sambut birthday KHAIRI/ my group (DULCINEA)
hahaha... nie patutu wat bln lepas punye, tp coz x sempat time tu terpakse r d tangguhkan & di wat pd awal blan nie... AMIR KHAIRI nie ade kisah disebaliknye yg gak melibatkn group sye tu(DULCINEA).. rsenye sye ade tulis dlm post sye dulu2, klau korg ingat r...
 
  • Hari Mengundi PRU13
Yg nie klau sye nak membebel mmg panjang lebar r... dgn main tipu2 tu mmg banyak r.
Ade yg mengundi 2x tu tak kira lagi coz dakwat tu bleh hilang pakai sunlight (sabun pencuci),dgn isu black out & mcm2 r... tp tahun nie abg sye join PKR

  • Prikse Mid year TIME!!!
huhuhu... yg nie sye mmg maut r, mmg tgh time prikse nie... rse nak nanggis je.... susah gile, tp Insya -ALLAH bleh jwp dgn baik.... korg tlg doakn kejayaan sye ye... TQ! Sayang korg~~~

  • Hari IBU & Hari GURU
yg nie bakal disambut tp sye x beli hadiah lagi... x tau r nak kasi ape... ade ape2 rancangan? idea? hummm~~~ tp tahun nie mcm x brape nak meriah sgt r.... mcm x best

  • My BIRTHDAY (22/5)
hahaha.... nak promote sikit pasal my birthday yg bakal disambut, jgn lupe wish + kasi hadiah ye... (kidding) tp sye ade mintak hadiah dari my parent cume diorg kate sye dah besar x yah hadiah2... huhu~~~ sedihnye...

Simple Plan - Your Love Is Lie


Simple Plan - Your Love Is A Lie
I fall asleep by the telephone
It's 2 O'clock and I'm waiting up alone
Tell me where have you been?
I found a note with another name
You blow a kiss, but it just don't feel the same
Cause I can feel that you're gone

I can't bite my tongue forever
While you try to play it cool
You can hide behind your stories
But don't take me for a fool

You can tell me that there's nobody else
(But I feel it)
You can tell me that you're home by yourself
(But I see it)
You can look into my eyes and pretend all you want
But I know, I know
Your love is just a lie
(Lie)
It's nothing but a lie
(Lie)

You look so innocent
But the guilt in your voice gives you away
Yeah you know what I mean
How does it feel when you kiss when you know that i trust you
And do you think about me when he fucks you?
Could you be more obscene?

So don't try to say you're sorry
Or try to make it right
Don't waste your breath because it's too late, it's too late.

You can tell me that there's nobody else
(But I feel it)
You can tell me that you're home by yourself
(But I see it)
You can look into my eyes and pretend all you want
But I know, I know,
Your love is just a lie
(Lie)
It's nothing but a lie
(Lie)
You're nothing but a lie

You can tell me that there's nobody else
(But I feel it)
You can tell me that you're home by yourself
(But I see it)
You can look into my eyes and pretend all you want
But I know, I know
Your love is just a lie
(Lie)
I know you're nothing but a lie
(Lie)
Lie
(Lie)
Lie
You're nothing but a lie
Lie

Your love is just a lie

Simple Plan - You Don't Mean Anything


Simple Plan – You Don’t Mean Anything
Maybe I’m just not good enough for you
And maybe I just don’t wanna be like you
And maybe I just don’t wanna know
How low you’re ready to go
I’m not gonna change
You can’t make me
You don’t, You don’t, You don’t, You don’t, You don’t mean anything to me (x2)
You’re what I never want to be
Tell me does it feel good to be like you
Tell me why should I waste my time with you
‘Cuz maybe you always bring me down
I’m sick of being pushed around
I’m not gonna change
You can’t make me
You don’t, You don’t, You don’t, You don’t, You don’t mean anything to me (x2)
You’re what I never want to be
I know you think you know me
You don’t know anything
I know you want to help me
I don’t need anything
Don’t tell me where to go
I don’t need you to know
You don’t, You don’t, You don’t, You don’t, You don’t mean anything to me (x4)
You’re what I never want to be
repeat

Simple Plan - When I'm Gone


Simple Plan – When I’m Gone
I look around me
But all I seem to see
Is people going nowhere
Expecting sympathy
It’s like we’re going through the motions
Of the scripted destiny
Tell me where’s our inspiration
If life won’t wait
I guess it’s up to me

Whoahh
No we’re not gonna waste another moment in this town
Whoahh
We won’t come back, the world its calling out
Whoahh
Leave the past in the past gonna find the future
And misery loves company
Well so long
You’ll miss me when I’m gone
You’re gonna miss me when I’m gone

Procrastination running circles in my head
While you sit there contemplating you’ll wind up left for dead (left for dead)
Life is what happens
While you’re busy making your excuses
Another day, another casualty
But that won’t happen to me

Whoahh
No we’re not gonna waste another moment in this town
Whoahh
We won’t come back, the world its calling out

Whoahh
Leave the past in the past gonna find the future
And misery loves company
Well so long
You’ll miss me when I’m gone
You’re gonna miss me when I’m gone
You’re gonna miss me when I’m gone
When I’m gone

Let’s go…!
Won’t look back
When I say goodbye
We’re gonna leave this world behind me
Gonna take what’s mine tonight
‘cause every wasted day
Becomes a wasted chance
You’re gonna wake up feeling sorry
‘cause life won’t wait
I guess it’s up to you

Whoahh
No we’re not gonna waste another moment in this town
Whoahh
We wont come back, the world its calling out
Whoahh
Leave the past in the past gonna find the future
And misery loves company
Well so long
You’ll miss me when I’m gone
You’re gonna miss me when I’m gone
You’re gonna miss me when I’m gone
You’re gonna miss me when I’m gone
You’re gonna miss me when I’m gone

Simple Plan - Jet Leg


Simple Plan ft Natasha Bedingfield – Jet Leg

[Verse 1]

What time is it where you are?
I miss you more than anything
Back at home you feel so far
Waitin for the phone to ring
It's gettin lonely livin upside down
I don't even wanna be in this town
Tryin to figure out the time zones makin me crazy

[Chorus]

You say good morning
When it's midnight
Going out of my head
Alone in this bed
I wake up to your sunset
It's drivin me mad
I miss you so bad
And my heart heart heart is so jetlagged

[Verse 2]

What time is it where you are?
5 more days and i'll be home
I keep your picture in my car
I hate the thought of you alone
I been keeping busy all the time
Just to try to keep you off my hand
Tryin to figure out the time zones makin me crazy

[Chorus]

You say good morning
When it's midnight
Going out of my head
Alone in this bed
lyricsalls.blogspot.com
I wake up to your sunset
It's drivin me mad
I miss you so bad
And my heart heart heart is so jetlagged

[Bridge]

I've been keepin busy all time
Just to try to keep you off my mind
Tryin to figure out the time zones makin me crazy
I miss you so bad
I wanna share your horizon
And see the same sunrising
Turn the hour hand back to when you were holding me

[Chorus]

You say good morning
When it's midnight
Going out of my head
Alone in this bed
I wake up to your sunset
It's drivin me mad
I miss you so bad
And my heart heart heart is so jetlagged

BuTToN

fb Twitter

Post Menarik & Terkini

get this widget here