BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

WARKAH DARI NaMi (penulis)

~ASSALAMMUALAIKUM~

'SELAMAT DATANG KE BLOG SAYA!!!'

blog ini hanyalah sekadar hiburan buat diri ini semata - mata... Tiada kaitan dgn org lain, so sebarang persamaan yg disengajakn / tidak disengajakan adalah secara kebetulan... maaf di atas segala kesulitan yg berlaku.... ^V^
Terdapat ralat dalam alat ini

Tuan/Cik Muda

Translate

Halaman

Khamis, 2 Ogos 2012

Ramadhan VS MerdekaRaya

Assalam sume!!!
   Ari nie sye nak ckp pasal bln Ramadhan, Syawal (raye) & Merdeka (bln OGOS).... sedar x sedar dah 12 hari kte sume (muslim/ muslimah je ye...) berpuase dlm bln Ramadhan, 29 hari lagi nak sambut HARI MERDEKA (for malaysian only) & dlm lg 2 minggu nak AIDILFITRI kn?tp bnyak karenah manusia yg sye dah tgk....

Sye sendiri x tau nape setiap kalibln Ramadhan je mesti banyak cite masak2 & makan2 (buke pose) kt TV or INTERNET... klau kne time dia x pe r gak, ni time tgh hari lg diaorg dah kluarkn cite cmtu kt TV.... please r, sye merayu jgn r kluarkn iklan or cite2 cmtu... sye nie dah r x brape kuat iman, habis tergugat.... Subhanallah!!!

ni yg paling sye suke ^^
onigiri HK

cute burge...
dah bosan dgn air asam boy? try r nie...
sume air sedap kecuali air blum tahu tu... hehehe...
pizza
and then, ni r akibatnye klau asyik dok makan je....
pastu ble nak msk hujung bln Ramadhan je, ade je yg nak pekakkn telinge sye ni dgn merecun2 diorg... dah xde keje lain ke? gi dok bertakbir or berzikir kn lg baik! bkn nak ckp bagus, sye nie pon bkn baik sgt... tp tlg r, x puas2 lg ke dok main mercun tu dari kecik sampai dah besar panjang pon masih nak main.... sape yg x sakit hati klau tgk BAPAK budak pon join sekaki main mercun, x sedar dunia dah nak akhir zaman... Mak2 & kakak@ lak dah sebuk dgn kuih2 , baju2, kain langsir, hiasan rumah & juadah utk ari raye... mmg r semua tu perlu, tp klau dah sampai tahap yg melampau, tu dah dikira membazir tau....
alahai manusia~~~


mufin raye...
biskut raye moden....
kuih butang, time kcik2 dulu suke makan kuih ni....ade lg ke skrg?

dah tu knape ade je yg dok kire brape hari lagi nak raye, brape hari lg nak merdeka.... sdgkn ble nak masuk bln pose, xde lak yg dok kire.... ble nak abis pose, nak abis bln yg penuh dgn rahmat, bln utk beribadat, bln yg sgt berharga.... xde sape yg nak kire, nak memenuhkn mase dgn beribadat, nak manangisi waktu yg tinggal utk kte bersame bln Ramadhan..... dah tu kjp je iklan pasal raye, pasal merdeka terpapar kt TV, internet & ahbar2.... x faham sye?

0 ulasan:

BuTToN

fb Twitter

Post Menarik & Terkini

get this widget here