BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

WARKAH DARI NaMi (penulis)

~ASSALAMMUALAIKUM~

'SELAMAT DATANG KE BLOG SAYA!!!'

blog ini hanyalah sekadar hiburan buat diri ini semata - mata... Tiada kaitan dgn org lain, so sebarang persamaan yg disengajakn / tidak disengajakan adalah secara kebetulan... maaf di atas segala kesulitan yg berlaku.... ^V^
Terdapat ralat dalam alat ini

Tuan/Cik Muda

Translate

Halaman

Jumaat, 3 Ogos 2012

♥Cocoa Brownies™

Assalam sume!!!

   Ari nie sye nak kongsikn sikit pasal kuih nie.... jgn tanye kt mne sye dpt resepi nie... coz dah naik jemu dah tgk iklan2 yg di send kt fb sye.... mne x nye, sume post pasal makanan.... tp ade r gak yg sye bekenan, contohnye mcm nie.... nampak simple & easy nak wat kn? cute lg, hehehe.... sye pon dah kne bahana wat post & entry pasal makanan time bln Ramadhan nie... almaklumlah, dah nak dkt rye... klau x silap sye, sok je dah 15 Ramadhan... kn x sampai brape minggu lg je tu.... resepi nie bleh r dimanfaatkn utk jdkn kuih raye nnt, tp klau nak resepi ni ade syarat tau! syaratnye, mesti jemput sye dtg rye umah korg klau ade wat kuih nie.... klau xde pon MESTI ajak gak!!! hehehe, truthly sye juz nak ampau rye je.... ^^

Cocoa_brownies

Bahan-bahan ( loyang 10x10 inc. )

  • 150 g tepung gandum* (1 1/2 cwn)
  • 1 sk baking powder*
  • 60 g serbuk koko* -(1/2 cwn) (*ayak bersama)
  • 400 g gula perang (boleh guna campuran gula perang dan gula halus)-(2 cwn)-boleh kurangkan
  • 4 biji telur
  • 3/4 cawan mentega cair
  • 1/2 cawan kacang pecan/badam cincang kasar - dipanggang

Cara-cara

  1. Campurkan 4 bahan pertama ke dalam mangkuk dan kacau rata.Masukkan telur dan mentega cair dan kacau sebati.
  2. Cocoa_brownies_d_loyang
    Tuang adunan ke dalam loyang yang beralas kertas dan bergris dan ratakan. Taburkan kekacang yang dicincang. Bakar pada suhu 170C selama 25-30 min.
  3. Biarkan brownies sejuk di dalam loyang, baru boleh dipotong dan dihidangkan.

0 ulasan:

BuTToN

fb Twitter

Post Menarik & Terkini

get this widget here