BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

WARKAH DARI NaMi (penulis)

~ASSALAMMUALAIKUM~

'SELAMAT DATANG KE BLOG SAYA!!!'

blog ini hanyalah sekadar hiburan buat diri ini semata - mata... Tiada kaitan dgn org lain, so sebarang persamaan yg disengajakn / tidak disengajakan adalah secara kebetulan... maaf di atas segala kesulitan yg berlaku.... ^V^
Terdapat ralat dalam alat ini

Tuan/Cik Muda

Translate

Halaman

Rabu, 4 Januari 2012

Alamak kne wat pilihan ke???

Assalam sume!!!
   ari ni sye nakcite pasal surat tawaran yg sye terime pagi td.....
emmm..... ni surat tawaran kemasukan ke SEK. MENG. TEKNIK, BUKIT PIATU, MELAKA.




   kepala otak sye ni dah mule bercelaru memikirknnye..... nak terime, sye ni ssh sikit klau dok asrama, ade homesick la kn..... hehehe..... tp x terima rse serbah salah pulak sye.....

   OK! sebenarnye klau sye terime tawaran tu, sye kne amik jurusan perdagangan tp klau x terime sye kne amik jurusan sain r kt sekolah asal sye, SMKDS.... sbnrnye sye x kisah sgt pasal bidang yg sye akn amik ni, coz mne2 pde sye same je.... dua-dua pon sye minat!

   Ini lah pendapat sye:~

klau TERIME tawaran :
  • kebaikan~
  1. dpt knal dgn kwn baru.... tu pon klau ade yg sudi jd kwn sye r.....
  2. dpt kembangkn pengalaman, xde r dok bwh ketiak mak je... ( tp sye x dok bwh ketiak mak sye ye..)
  3. dpt luaskn pengatahuan ttg kehidupan
  4. dpt amik jurusan perdagangan, bleh jd ahli perniagaan pastu bkak syarikat sendiri...
  5. dpt jg rahsia sye dgn baik coz xde sape kenal sye kt sne.... hohoho....
  • keburukan~
  1. dpt homesick lagi r jwabnye.....
  2. kne berpisah dgn kengkawan sume..... sedihnye!!!
  3. xleh amik jurusan sain... sye pernah ade cita2 nak jd saintis, tp dlm bidang astronomi r.... klau medik sye x brani!
  4. sye ni bkn jenis mudah berkawan sgt tp klau dah rapat mmg sye ni hapy2 je orgnye.... ssh nak cari kwn!
   Tp....
mak sye suruh sye x yah g, mungki dia risaukn sye @ dia rse mungkin nanti dia boring coz dua2 anak pempuannye dok asrama.... nenek lak suruh sye pergi! naik pening sye nak wat keputusan.... nak terime nanti mak sedih, nak tolak takut nenek kecik hati.....

   nampaknye sye nak kne tanye kwn2 sye dulu r, sme ade diorg ade dpt x tawaran yg sme mcm sye & mintak pendapat diorg, mne tau diorg ade penyelesaian.... tp tu blom pasti r coz biasenye akn dpt lebih dr 1 tawaran.... nak kne tgk dulu klau ade twaran lain yg lg baik....

   klau kengkawan sye x dpt membantu gak, terpaksa r sye selesaiknnye sendirian.... mintak tlg kt Tuhan, wat solat Istikharah agar dpt pertunjuk utk takdir yg telah tuhan ciptakan utk sye & kne doa bebanyak r...

   bg sesiape yg mengalami masalah yg sme dgn sye bleh r wat solat sunat Istikharah ni, bagos tau solat ni... dpt dekatkn kte dgn Tuhan yg mencipta kte sume & dpt tau penyelesaian yg baik yg telah ditakdirkn utk kte... ni sye ade sebiakn panduan utk melaksanakn solat sunat ni bg sesiapa yg baru mule menjinak2 dgn amalan ni...

  • TUJUAN: utk meminta petunjuk yg baik apabila kte menghadapi 2 pilihan yg sukar utk diambil keputusan
  • WAKTU: bleh dilaksanakn pd bila2 mse & sekerap mne yg kte mahu sehingga diberi petunjuk oleh ALLAH S.W.T. sebaik- baiknye dilakukn pd 2/3 malam
  • RAKAAT: 2 rakaat 1 salam
  • CARA: rakaat pertama bce surah Al-Fatihah & surah Al- Kafirun, rakaat ke-2 bce surah Al-fatihah & surah Al- Ikhlas.
cmne bleh watkn?  klau ade masalah jgn lupe wat tau!!!





0 ulasan:

BuTToN

fb Twitter

Post Menarik & Terkini

get this widget here