BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

WARKAH DARI NaMi (penulis)

~ASSALAMMUALAIKUM~

'SELAMAT DATANG KE BLOG SAYA!!!'

blog ini hanyalah sekadar hiburan buat diri ini semata - mata... Tiada kaitan dgn org lain, so sebarang persamaan yg disengajakn / tidak disengajakan adalah secara kebetulan... maaf di atas segala kesulitan yg berlaku.... ^V^
Terdapat ralat dalam alat ini

Tuan/Cik Muda

Translate

Halaman

Ahad, 11 Disember 2011

jom tgk GERHANA!!!

Assalam sume!!!
   ari ni sye nak cite pasal gerhana yg belaku pada mlm semalam.... seronok sgt dpt tengok dgn adik2 sye...
pastu pakcik, makcik & sepupu sye pon dtg, join skaki dgn kami.... malangnye sye x sempat nak amik gambar kerana kamera sye xde bateri.... sedihnye sye.....


   nak tahu x tahun ni gerhana yg berlaku kt kawasan nusantara kte ni cume 2 kali je.... tu pasal r dia istimewa sikit! yg sye ingat r, gerhana yg pertama tu berlaku sekitar jam 3-5 pagi.... disebabkn tu, ramai yg x dpt tgk... sye pon sekadar tgk pada awal gerhananye saje, pastu dah K.O dah....heehehe.... tido mati lak tu....
utk kali ke-2 ni, ia berlaku pada sekitar jam 9-11 mlm, rsenye mesti ramai yg dpt tgk fenomena alam (gerhana) ni...
kte patut bersyukur dpt melihat keindahan alam yg jarang berlaku seperti ni, tp dlm mase yg same kte perlulah meningkatkan keimanan kte kerana ia juga menunjukkan bahawa kiamat semakin hampir dgn kte....

anda sume tahu bagaimane gerhana ini berlaku?meh sye cite sikit....

    ia terjadi apabila bulan yg memantulkn cahaya matahari terhalang oleh bumi akibat peredarannye... tp tu utk gerhana bulan r....

   klau gerhana matahari, ia terjadi apabila matahari yg memancarkn cahaya terhalang oleh bulan yg mengelilingi bumi.... ia jarang sekali terjadi! sekiranye ia kerap berlaku....hati2 lah sume, kiamat semakin hampir dgn anda sume!!! taubat r cepat2.....

   ble sye dengar je gerhana, tetibe je sye mendapat idea utg tulis cite yg bertajuk " GeRhAnA CiNtA"...
ia mengisahkan seorg gadis yg bertemu dgn jejaka yg telah ditakdirkn utknye di dlm kegelapan gerhana malam selepas satu kemalangan berlaku diantara mereka...

yg lain sye blom pikir lagi.... tp ade babak sedih yg mesti sye masukkn dlm cite ni! mereka berpisah di airport krna si jejaka telah dijodohkn dgn gadis pilihan keluarganye & si gadis membawa diri ke luar nagara dgn alasan ingin menyambung pelajaran walaupon dlm hati, mereka masih saling mencintai antara satu same lain.... kapal terbang yg dinaiki gadis itu hilang dlm kegelapan gerhana, same mcm waktu pertemuan mereka....

0 ulasan:

BuTToN

fb Twitter

Post Menarik & Terkini

get this widget here