BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

WARKAH DARI NaMi (penulis)

~ASSALAMMUALAIKUM~

'SELAMAT DATANG KE BLOG SAYA!!!'

blog ini hanyalah sekadar hiburan buat diri ini semata - mata... Tiada kaitan dgn org lain, so sebarang persamaan yg disengajakn / tidak disengajakan adalah secara kebetulan... maaf di atas segala kesulitan yg berlaku.... ^V^
Terdapat ralat dalam alat ini

Tuan/Cik Muda

Translate

Halaman

Ahad, 27 November 2011

Awal MuharaM !!!

Assalam sume!!!
    ari ni merupekn awl Muharam ( bln pertama dlm bln2 Islam ).... wlupon dah terlambat, sye ttp nak ucap:


'SeLaMaT MeNyAmBuT AwAl MuHaRaM' kpd sume umat Islam di muke bumi ni....

   alang2 dah masuk thn bru ni, mesti korg sume dah ade azam kn???

Emm.... ape ye agaknye azam thn bru korg tu ?
Azam sye mmg bnyk!!! sye pon x pasti yg mne 1 azam sye yg patut sye pilih.... emmm... ssh gak nak wat azam ni....

tp yg pasti azam yg pling sye nak sgt ialah:

  1. Nak g wat Umrah thn dpn.... Insya-Allah akn terlaksana, persediaan duit mmg dah cukup, cume.... persediaan diri ni yg blom lg. harap sgt korg tlg doakn sye agar dpt g laksanakn rukun Islam ni dgn jayenye ye...
  2. Nak kumpul DUIT bbanyk.... tu mmg dah jd azam sye tetiap thn.... mmg WAJIB r kirenye!!!
  3. Nak beli/ bce comik bbanyk XP
  4. Nak wat bende2 yg x dpt dilaksanekn thn lps....
  5. dll
yg lain2 tu sye mls r nak tulis.... penat tgn sye ni nak taip panjang2.....

   So, ape Azam korg??? ade yg BEST2 x??? mne r tau bleh share2 ke??? hehehe....

Selasa, 15 November 2011

LaSt SwEeT MeMoRi....


Assalam sume!!!
   hohohoh..... sedihnye T^T.....
   pasni dah berpisah dgn sume kwn2..... x tau ble akn jumpe smle....
xpe r, sume org ade hidum mereka sendiri..... jln yg mereka pilih x semestinye same dgn kite.... kn sume org mmpunyai personaliti yg brbeza......

   haih.... OK r, ari ni sye nak cite psl kengkawan sye di sepanjang sye brade di menengah rendah.... huhuhu...

sye ni klau korg blom kwn dgn sye, mesti korg ingat sye ni pendiam! tp korg silap besar r!!! hehehe.... sye ni sbnrnye mmg banyk ckp & ade r sikit penyakit gile2 tu.... tp ape yg pasti sye x gile ye!!!

di sbbkn org ingat sye ni pendiam, sye agk kurang bergaul dgn org di skliling sye & disbbkn itu sye kurang kawan baik..... my bff ialah WANA, RA-IN , FIEQA & ILI....
kteorg wat group yg dinamekn 'DULCINEA' yg bermaksud 'Si Pecinta Yg Setia'....

kwn yg rapat dgn sye pule ialah ZARITH & FARA D.... diorg mmg baik!!! TERBAIK!!!

ni r memori terindah sepanjang hidup..... sye x kn lupekn korg sume XD
ape org kate " wlau jauh di mate, ttp dkt di hati.... "





kami gak ade wat party kecil2 je..... wlaupon kecil tp ttp seronok....
Fara D & Zrith turut sertai kami, wlaupon party tu khas utk group kami je.... diorg dikire mcm tetamu r.... (x tau yg diundang @ x.... hehehe.... )

party tu mule lps kami siap kemas bilik BI sek kami..... tu mrupekn tugasan kami slps prikse.... pernah terpikir gak kat kepale gile2 sye ni yg cikgu mcm cube amik ksempatan kt bdk ting 3 yg bru abis prikse PMR utk wat keje2 mcm mengecat, menghias & lain2 r..... tp ble pikir lg skali bru sye rase yg ade baiknye gak cikgu wat cmtu... ye r, kami dpt tinggalkn bukti yg kami pernah bersekolah di sne.... malah, mase kami xde r terbuag gitu je & kami dpt r kumpulkn kenangan manis di sne ( dpt r tinggalkn sek dgn hati yg terbuke... hehhehe.... )

hehehe... ni r cupcake jamuan kami.... XD





 ni r makanan kt party tu..... yummy!!! SEDAPNYE!


 hahaha..... klau korg caye mmg teruk korg dah kene tipu dgn sye..... hehehe....
xde r.... gurau je..... ni r pic yg btol tp x sempat nak amik time party tu coz dah jd haru biru.... (hehehehe.... ni sbnrnye pic copy & paste, amik dr kawan je.... )
















Isnin, 14 November 2011

Mencari GiZi SeNyUmaN XD

Lirik Senyum – Malique & Najwa


Senyum senyum senyum
Senyum senyum

Verse
Kacak luar
Kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit


Chorus
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
tak perlu kata apa-apa
Akhirnya sempurna tiga album pertama
Bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama
Dah ku kata ku takkan henti sampai tua bangka
Kalau habis abjad aku rap dengan angka
Satu dua tiga anugerah diterima
Oh itu tahun lepas tahun ini cuma dua
Tersenyum tiap kali kalah dengan Nurhaliza
Ditertawakan oleh anakku Inca Medina
Oh Inca Medina orang secantik nama
Cantik luar cantik dalam cantik macam mama
Hati macam grandmanya anginnya macam papa
Kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana
Sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa
Nyanyi balik lagu ayat lama ayat mama
Wanita hari ini jaga sensitiviti
Kalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini
Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Ulang Verse

Ulang Chorus

Ay buai tinggi-tinggi sampai ke puncak awan
Dengan kumulus dan nimbus aku berkawan
Aku bukan rupawan aku bukan jutawan
Tapi aku punya satu senyuman yang menawan
Baru mukadimah nampak macam sudah tertawan
Dengar kata hati perasaan jangan dilawan
Kalau takut mula-mula kita boleh berkawan
Duduk dulu biar ku belanja kopi secawan
Apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
Apa rasa jadi cantik kacuk cina pakistan
Apa rasa jadi seksi suka tak diperhatikan
Apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian
Tu boleh pun senyum cantiknya gigi
Sepuluh markah penuh seharusnya ku beri
Wanita hari ini harus pepandai puji
Kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini
Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Ulang Verse

Ulang Chorus

Ulang Verse




Assalam sume.....

hahaha..... ni r lirik lagu 'SENYUM'..... 
walaupon ari ni sye rase sedih, tp sye ttp nak cite pasal SENYUM kt korg sume.... sje je nak kongsi....

   korg tau ke ape tu senyum??? msti r korg tau kn??? klau x tau baik korg gi blik sk tadika korg, cbe tanye ckgu korg.... klau ckgu korg x tau gak, haih.... x tau r nak ckp ape lg r.....
sbnrnye, bde ni mmg nampak simple tp seberape ramai yg tau maksud senyum tu.... korg perasan x, bde ni slalu korg wat tp maksudnye pon korg x tau..... x ke pelik tu....


OK r.... meh sni sye terangkn kt korg....
   SENYUM atau dlm bahase Englishnye 'SMILE', merupakan perubahan riak wajah yg mengambarkn kegembiraan a.k.a perasaan gembira sseorg.....
(di ambil dr KAMUS DEWAN Edisi Ke 1000 write by AMI) 

hehehe... klau korg caye mmg sah korg dah kne tipu dgn sye.... XP

   sori3..... gurau je.... sje nak hiburkn hati yg sedih ni.... 
sbnrnye, bnyk kebaikkn SENYUM ni.....
antaranye:

  1. korg dpt pahala ( ni ikut sbb r.... klau korg senyum coz nak ngorat, baik x yah.... buat tambah dose je....)
  2. korg disukei oleh org ramai.... ( ni sume tau kn??? )
  3. korg dpt 'awet mude' tau!!! (so klau pompuan nak kekal cantik sampai tua bangke, bleh r amalkn)
  4. ni kire sedekah gak tau!!!
  5. korg dpt hiburkn hati... (mcm sye wat skrg ni, sye tgh cube senyum coz nak hilangkn rase pilu tu...)
  6. dpt kwl emosi & prasaan....
  7. dll.
hehehe.... yg lain2 korg pikir r sendiri ye.....

klau korg nak tau, SENYUM ni memerlukan cume dlm 16 - 18 otok muke korg je tau!!! ( ni sye x tipu ye....)
manekla, klau korng wat muke sedih/ muram, ia memerlukan ledih otot muke... (sye x ingat r brape.... sori!!! )
ini menunjukkn betapa senangnye utk kte senyum berbanding muram.... ( klau lukis muke org pon, ia lebih senang wat muke org senyum berbanding wat muke muram... ni pd sye r, korg x tau r cmne...) tp knape msih ade lg orng yg ssh sgt nak senyum???
kn NABI kte pon galakkn kte senyum coz ia 1 sedekah, kn elok tu....
malah kte nampak lg CANTIK klau senyum.... korg stuju kn???
ye r cube korg bayangkn org yg korg suke senyum kt korg, msti mlm nnti korg x tido punye r... hehehe....


Aad 1 lg fakta tentang senyum ialah....
ble seorg gadis senyum pd seorg jejaka, itu sudah cukup utk buat si jejaka memikirknnye berkali-kali dgn penuh tanda tanye....



mulekn pg anda dgn SENYUM!!!


 hehehe.... cute x kucing ni... XD


 syg2, syg syg syg? syg syg syg.... muah!!! (mnje2 kucing )

SENYUM!!! klik! klik! klik! gambar anda diambil...

ni r hidup.... dlm 1000 mungkin anda sorg je yg SENYUM!!! tp x pe... tu tandenye anda sorg yg brani, tabah & yg lebih penting.... anda berbaza dgn org lain!!! (senangkn nak cari anda cmni)





hehehe.... rsenye tu je r yg sye nak kongsikn ari ni... lupekn segale masalah & happy2 r selalu XD

Ahad, 13 November 2011

scannig PIC

Assalam....

"安全に今日会ったが、晴れた日の午後かもしれませんどのようにまだわからない.....明るいは、この心臓常に願っ."


 ade sepsape yg bleh bce tulisan JEPUN tu???
"selamat berjumpe, ari ni cerah, tp petang mungkin hujan. mlm blom tau lg... harap hati ni akn cerah sentiasa."
lebih kurang mcm tu r....

knape sye tulis jepun??? emm.... sbb ari ni sye nak cite pasal lukisan anime yg sye wat....
sye ni xde r pandai sgt lukis, just sje je nak kongsi.....hehehe.... tp ape yg pasti sye mmg minat melukis, but anime je r.... yg lain kurang....

   korg tau ke ape tu anime??? alaa, Kartun r....
nak lukis ni bkn ssh sgt & x pulak senang sgt.... ia terbahagi kpd bbrape bahagian & jenis lukisan...
ade lukisan gaye SHOJO (alaa2 anime jepun- utk pompuan kot, klau x silap sye r) , SHUNIN (ni pon same mcm td cume ia utk laki) & CHIBI ( ni lukisannye comel2 tau, kple lbh besar dr bdn)

   Ni r antara hasil lukisan sye....





wear your hijab

DC exam wish
puzzle of heart
raye time
my worrior
DC life in japan
DC Boyz ~ RAIN, ARIE, FIX
DC Boyz ~ ELI, SYAZ
hahaha.... ni sume pic yg kwn sye suruh lukis thn lepas.... tp sye siapknnye dlm bulan lepas.... hehehe.... sori kwn coz lme sgt nak siapkn pic ni.... bkn ape sye kn thn ni prikse, so nak kne study r & 1 lg sbb ialah sye ni mmg mls nak siapkn keje (suke wat keje sparuh siap)....

lukisan ni gaye CHIBI.... comel x??? sbnrnye, ade bnyk lg tp mls nak mskkn sumenye....

ni lak lukisan gaye SHOJO, tp bkn sye wat r.... ni copy and paste je....hehehe...
pic game DOTA.... korg tau kn ape tu game DOTA??? klau x tau, takpe r.... mls r sye nak terangkn....hehehe... sori.... tp yg pasti game ni mmg popular r, game online ala2 game star craft  (game lwn2 r...)





jauh beza kn dgn lukisn sye.... hehehe....

ni r CINTA...

 hahaha.... ni ke perasaan sebenar jd single....
 setia menunggu.... x tau r sampai ble, sampai tua ko??? cinta ni kte kene cari, bkn tunggu... tp klau dah dpt kne r setia....
 mmg ssh nak cari org yg same mcm kte.... cinta bertepuk sebelah tangan.... haih, kesian3....
 penyabar btol laki ni.... bagos2.... tp cian kt dia, kejam sungguh pompuan yg biarkn dia tertunggu-tunggu....
 ni r hakikat dunia... lumrah alam kot.... so, laki jgn mainkn ati pompuan ye... klau x, korg akn nampak HANTUUU!!!
 CINTA2.... ape yg ade pade org lain x semestinye ade kat kte & gitu r sebaliknye....
hahaha..... forever alone.....hehehe...

HIDUP MANUSIA...

ni r bende yg selalu berlaku dlm hidup kte sume.... perasan x bende ni mesti pernah berlaku di sekeliling anda @ anda mengalaminye sendiri??? hehehe.....


 hehehe.... ni mcm btol2 blaku kt sye.... :p


 hahaha..... klau nak wat keje umah mmg bnyak gangguan kn??? terutamanye ble ade adik kecik.... last2 x siap gak keje tu....sabo je r.... XD


ni klau korg ( pempuan je tau ) pernah pikirknye wlaupon 1 x je dlm hidup, sah!!! mmg korang gadis normal.... hehehe....


dunia reality dgn alm maya mmg jauh berbeza.... korg pon mcm ni kn??? kt FB tulis "hahaha.... sukenye <3" tp realitynye korg x suke....



ni r pompuan....cerewet!!! x paham sye.... ( wlaupon sye ni pon pompuan hehehe.... )


OK! klau anda pernah mengalami/ trlihat bde ni berlaku di sekeliling anda, tu tandenye hidup anda normal.... hehehe.....

EXAM TIPS :P

Assalam sume.... :)

      ari ni sye nak cite pasal prikse!!! YAHOOO!!! sye kn dah abis prikse ( sronok x ingat dunia :P )

ehem!!! abg sye nak kne amik prikse SPM ( SIJIL PELAJARAN MALAYSIA ) tu pasal sye nak kongsi sikit pasal ni.... klau anda menghadapi tekanan mcm beruang kt bwh ni, cpt2 r pergi amik wuduk & gi wat solat sunat utk tenangkn hati....


hahaha... cute kn beruang tu.... :D
   pastu klau x berjye tenangkn diri korg gak, ckp kt diri korg kt dpn cermin mcm ni....



hah!!! cmne dah tenang sikit x??? klau blom, x dpt lah sye nak tolong lg.... korg wat jelah ape2 yg patut utk tenangkn diri korg mcm wat/pikir bde yg korg suke ke....hehehe....

moge berjaye & dpt jwp soalan prikse dgn tenang.... <3



p/s= abg wat yg terbaik ye....hehehe....

BuTToN

fb Twitter

Post Menarik & Terkini

get this widget here