BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

WARKAH DARI NaMi (penulis)

~ASSALAMMUALAIKUM~

'SELAMAT DATANG KE BLOG SAYA!!!'

blog ini hanyalah sekadar hiburan buat diri ini semata - mata... Tiada kaitan dgn org lain, so sebarang persamaan yg disengajakn / tidak disengajakan adalah secara kebetulan... maaf di atas segala kesulitan yg berlaku.... ^V^
Terdapat ralat dalam alat ini

Tuan/Cik Muda

Translate

Halaman

Sabtu, 22 Mei 2010

HOBIKU...

hai semua!!!
kali ni saya nak cite pasal hobi saya....
saya ni minat membaca...tapi comik je la(he..he..he...)
kalau nak tahu kat umah saya dah ada >50 buah comik.kalau yg saya dah baca tak boleh dikira dah....sampai mak saya pun marah saya sebab selalu baca comik.adik saya pun ada minat yg sama dengan saya tapi saya je yg selalu keluarkan duit utk beli comik tu sebab adik saya tak pandai simpan duit....susah betul macam ni.kalau nak tahu saya minat chiba kozue punya comik & lukisan,cute sangat!!!itu kalau pelukis luar negara la.kalau local punya:kaoru, xanseviera & keith...lukisan mereka semua berlainan & berstail.

Jumaat, 21 Mei 2010

FRIENDS...


friend is like PEPSI :ASK FOR MORE
friend is like NIKE :JUZ DO IT
friend is like NOKIA :CONNECTING PEOPLE
friend is like MCD :COZ I LOVING IT....

NASIHAT CINTA 3


 BEYONCE & LADY GAGA kata,kalau kita merindu si dia,kita bleh TELEPHON si dia.
coz TAYLOR SWIFT & BOY LIKE GIRLS kata TWO IS BETTER THAN ONE,
JUSTIN BIEBER plk kata,klau nak pujuk si dia,panggil lah BABY
coz AKON & FLORIDA fikir si dia sgt AVALUABLE.
jd blh lah kita PUT IN IN A LOVE SONG sprt yg BEYONCE & ALICIA KEY cakap
spya lagu tublh kita REPLAY mcm LYAZ & FLORIDA WT.
jangan smpai si dia prgi & kita kata NEVER KNEW I NEEDED bak kata NE-YO.
SELENA GOMEZ ckp si dia yg NATURALLY ni
dlh wt kita STARSTRUCK sprt yg berlaku antara 3OH3 & KATY PERRY.
so,hargailah si dia coz SHONTELLE rasa IMPOSSIBLE nak lepaskan si dia
kalau kita sllu dpt SWEETDREAM bersama si dia mcm apa yg terjd kt BEYONCE.
LILY ALLEN suruh kita ucpkn THANK YOU kpd si dia coz cinta kita & si dia mmg NO BOUNDARIES sprt yg KRIS ALLEN & ADAM LAMBERT nyanikan.
paling penting YOU BELONG WHIT ME & itu prinsip TAYLOR SWIFT yg aku amalkan

Selasa, 4 Mei 2010

BICARA BUAT GURU...

ingin sekali aku
berdiri yegak di persadamu
mengenal setitik budi
menghirup secengkir kasih

ingin sekali aku
berdiri di anjung kasihmu
memetik sebuah keikhlasan
menghampar selautan harapan

ingin sekali aku
bersamamu menyanyikan lagu mesra
bertepuk utuh pesakmu teguh
ini anak merdeka
perlu kaumerdekakan jiwanya

ingin sekali aku
berada di tahta muliamu
mengisi kekosongan dada anak-anak bangsa
mendukung keagungan,melempar gusar
daripada jiwa anak didikmu

ingin sekali aku
berkongsi kerinduanmu
takala mereka tidak bersamamu
bangga dengan mutiara
berjabat erat,bersapa mesra
ketika kau ketemu mereka di jalanan.

Isnin, 3 Mei 2010

MELAWAT KE MELAKA(2008)


saya telah melawat ke afamosa safari di melaka pada 2008 sempena aktiviti akhir tahun murid tahun 6 di sekolah saya,SK AYER HITAM BATU 18....

rasa seronok itu memang tergambar di wajah...banyak haiwan dan tempat menarik di dalam afamosa safari tu yang saya lawati.antaranya taman burung,pesta gajah,persembahan koboi & haiwan,serta pulau monyet & burung....(sebenarnya banyak lagi tapi malas nak cerita)

saya turut melawat EYE ON MALAYSIA & EYE ON MELAKA,gayat gak naik tinggi-tinggi tu tapi nampak cantik sangat pemandangan bandar melaka dari atas...oh,sweetnya.selain itu,saya turut menaiki menara tameng sari & sampan yang menyusuri sungai melaka pada waktu malam ...mamang cantik macam kat Venice Itali je,lagi-lagi bila lampu-lampu di tepi sungai tu menyala terang-menderang....cantik sesangat.

seterusnya,saya dan rakan-rakan yg lain turut membeli-belah disana...saya telah membeli keychain rama-rama satu set,sebuah patung singga(ingat nak beli yg besar tapi tak tau nak bawa camne nanti)& kuih untuk mak ayah...malas nak beli banyak barang,susah nak bawa & membazir je...

tapi memang penat sehari suntuk berjalan di bandar bersejarah tu,walaubagaimanapun seronk dapat melawat bandar melaka bersama-sama kawan-kawan...walaupun ada gak kawan saya yg tak dapat ikut sama....

OKlah,jangan lupa pergi sana tau kalau ada masa....

CITA-CITAKU....CINTAKU???



cita-citaku....
em,mestilah nak jadi pelukis...tapi jadi saintis pun best gak.tapi saya takut lihat darah...uhh takutlah!!!
lagipun saya minat melukis & anime....terutamanya yang cute-cute,sukanya...

tapi kalau jadi pelukis mak saya cakap pendapatan tak tetap....sebab tu mak tak bagi jadi pelukis & mak tak suka saya melukis aje...tapi saya lukis gak sebab yalah kalau dah minat nak buat camne??? tapi kena senyap-senyaplah...namti kena marahlak(shh...diam tau,jangan bagi tau mak saya yau!!! he..he..he..)

CINTA???
saya tak minat dengan cinta sebenarnya,tak tau kenapa mungkin sebab saya benci lelaki.bagi saya lelaki kaki tipu,janji sana sini tapi tak tunaikan pun.dahtu sebab lelaki rosak si dara...hai senak cakap, saya memang tak minat laki pun...tapi jangan salah fahamlak,saya bukan homosek tau!!!tapi nanti kalau tiba masanya hati saya terbuka untuk menerima lelaki,lelaki tu mestilah suami saya yg setia,dan saya akan sayangkan dia sepenuh hati saya....(tapi tu nanti lah)tapi itu tak menghalang saya untuk tertarik dengan watak lelaki anime & artis...

MINATKU...ANIME








saya mempunyai minat yang amat tinggi terhadap anime dan lukisan...
terdapat banyak anime yang telah saya lihat,antaranya:

~NARUTO
~BLEACH
~FRUITS BASKET
~BUNGAKU SHOUJO
~INUYASYAH
~FINAL FANTASI
~K-ON
~SUZUMIYA HARUHI

banyak lagilah.....(he..he..he...)

BuTToN

fb Twitter

Post Menarik & Terkini

get this widget here